Inundații în Timiș. Bârzava a ieșit din matcă

- Advertisement -

Ploile abundente din ultimele zile au dus la mărirea debitelor râurilor, unele dintre acestea depășind cotele de inundații. Zeci de gospodării au fost inundate în localitățile Gătaia și Sculea. Pompierii, alături de jandarmi și localnici lucrează la consolidarea digurilor.

Potrivit datelor ISU Banat, Bârzava a ieșit din matcă în localitățile Sculea și Gătaia, în ciuda eforturilor depuse de consolidare a digului. La Sculea au fost afectate de inundații opt case, cinci grădini și patru anexe. Zeci de voluntari, pompieri și jandarmi au intervenit pentru consolidarea digului.

Nivelul apei a depășit digul și la Gătaia, fiind inundate peste 10 gospodării.

În total, în cele două localități s-au folosit 10.000 de saci de nisip, peste 100 de persoane participând la operațiuni. În ciuda eforturilor, Bârzava a ieșit din matcă, iar apa a ajuns de câțiva zeci de centimetri în mai multe gospodării. Pompierii au fost ajutați de jandarmi și de localnici și au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din curțile inundate.

Pericol de inundații este și în localitatea Denta, unde de asemenea se lucrează la întărirea digului, locuitorii fiind informați că ar putea fi evacuați, dacă nivelul apei mai crește.

Pompierii din Timiș, ajutați de cei din Arad, Caraș-Severin și hunedoara, au intervenit în mai multe localități din județ: Boldur, Săcălaz Sânmihaiu Român și Lugoj, cu motopompe, pentru evacuarea apei din gospodării.

 

 

 

 

 

Foto: Facebook/ISUBanat

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare