Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialInundații în Timiș. Bârzava a ieșit din matcă

Inundații în Timiș. Bârzava a ieșit din matcă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ploile abundente din ultimele zile au dus la mărirea debitelor râurilor, unele dintre acestea depășind cotele de inundații. Zeci de gospodării au fost inundate în localitățile Gătaia și Sculea. Pompierii, alături de jandarmi și localnici lucrează la consolidarea digurilor.

Potrivit datelor ISU Banat, Bârzava a ieșit din matcă în localitățile Sculea și Gătaia, în ciuda eforturilor depuse de consolidare a digului. La Sculea au fost afectate de inundații opt case, cinci grădini și patru anexe. Zeci de voluntari, pompieri și jandarmi au intervenit pentru consolidarea digului.

Nivelul apei a depășit digul și la Gătaia, fiind inundate peste 10 gospodării.

În total, în cele două localități s-au folosit 10.000 de saci de nisip, peste 100 de persoane participând la operațiuni. În ciuda eforturilor, Bârzava a ieșit din matcă, iar apa a ajuns de câțiva zeci de centimetri în mai multe gospodării. Pompierii au fost ajutați de jandarmi și de localnici și au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din curțile inundate.

Pericol de inundații este și în localitatea Denta, unde de asemenea se lucrează la întărirea digului, locuitorii fiind informați că ar putea fi evacuați, dacă nivelul apei mai crește.

Pompierii din Timiș, ajutați de cei din Arad, Caraș-Severin și hunedoara, au intervenit în mai multe localități din județ: Boldur, Săcălaz Sânmihaiu Român și Lugoj, cu motopompe, pentru evacuarea apei din gospodării.

 

 

 

 

 

Foto: Facebook/ISUBanat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Donație de aproape 120.000 de euro pentru mamele victime ale violenței în familie! Gestul impresionant al unor timișeni

Gest impresionant făcut de doi timișeni care au donat Consiliului Județean un imobil, împreună...