AcasăStiriSocialInundații în Timiș. Bârzava a ieșit din matcă

Inundații în Timiș. Bârzava a ieșit din matcă

Ploile abundente din ultimele zile au dus la mărirea debitelor râurilor, unele dintre acestea depășind cotele de inundații. Zeci de gospodării au fost inundate în localitățile Gătaia și Sculea. Pompierii, alături de jandarmi și localnici lucrează la consolidarea digurilor.

Potrivit datelor ISU Banat, Bârzava a ieșit din matcă în localitățile Sculea și Gătaia, în ciuda eforturilor depuse de consolidare a digului. La Sculea au fost afectate de inundații opt case, cinci grădini și patru anexe. Zeci de voluntari, pompieri și jandarmi au intervenit pentru consolidarea digului.

Nivelul apei a depășit digul și la Gătaia, fiind inundate peste 10 gospodării.

În total, în cele două localități s-au folosit 10.000 de saci de nisip, peste 100 de persoane participând la operațiuni. În ciuda eforturilor, Bârzava a ieșit din matcă, iar apa a ajuns de câțiva zeci de centimetri în mai multe gospodării. Pompierii au fost ajutați de jandarmi și de localnici și au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din curțile inundate.

Pericol de inundații este și în localitatea Denta, unde de asemenea se lucrează la întărirea digului, locuitorii fiind informați că ar putea fi evacuați, dacă nivelul apei mai crește.

Pompierii din Timiș, ajutați de cei din Arad, Caraș-Severin și hunedoara, au intervenit în mai multe localități din județ: Boldur, Săcălaz Sânmihaiu Român și Lugoj, cu motopompe, pentru evacuarea apei din gospodării.

 

 

 

 

 

Foto: Facebook/ISUBanat

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente