Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieParcarea supraetajată din centrul Timișoarei, readusă în discuție. Primăria continuă negocierile cu...

Parcarea supraetajată din centrul Timișoarei, readusă în discuție. Primăria continuă negocierile cu Universitatea de Vest

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Negocierile pentru obținerea terenului pe care ar urma să fie ridicată o parcare supraetajată se continuă cu prioritate, susține primarul Nicolae Robu. Asta deoarece municipalitatea va intra în posesia documentației de evaluare ce permite continuarea discuțiilor.

Ideea amenajării unei parcări supraetajate pe strada Oituz este vehiculată de câțiva ani. Negocierile dintre Primăria Timișoara și Universitatea de Vest, proprietara terenului pe care ar urma să fie ridicată parcarea au fost abandonate deoarece municipalitatea nu realizase evaluarea proprietăților. Schimbul ar prevede ca primăria să cedeze Liceul CFR în locul terenului de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz.

„Ni se predă documentația de evaluare. Asta înseamnă că putem să intrăm în comisia de evaluare cu terții și să înaintăm pe această procedură. Imediat ce vom primi documentația o să vedem despre ce este vorba. Sper să putem construi cât mai repede o parcare supraterană cu 10-11 etaje”, a declarat Nicolae Robu.

În cazul în care negocierile vor avea succes și primăria va obține terenul, ar urma să caute un investitor privat, prin intermediul unei licitații. Dacă această variantă eșuează, la fel cum a încercat în zadar și fosta administrație să găsească un investitor pentru o parcare subterană în zona centrală, se va lua în calcul alocarea de fonduri din bugetul local.

Primarul susține că lucrările pentru amenajarea parcării supraterane se vor derula în paralel cu cele pentru lărgirea Pasajului Popa Șapcă. Diferența între cele două este că la Popa Șapcă a fost deja stabilită compania care va realiza lucrările, prin licitație, în timp ce în cazul parcării, primul pas, din multele care sunt de făcut, este ca municipalitatea să intre în posesia terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare