AcasăStiriSocialMai multe gospodarii inundate in Timis. Atenționarea de cod roșu rămâne valabilă...

Mai multe gospodarii inundate in Timis. Atenționarea de cod roșu rămâne valabilă pe Bârzava

Mai multe gospodării au fost inundate în Timiș, la Rovinița Mare și Denta, miercuri noapte, după ce Bârzava a ieșit din matcă. Pompierii, ajutați de jandarmi și de localnici au muncit întreaga noapte pentru consolidarea digului și diminuarea pagubelor.

După o zi întreagă de muncă, pompierii de la ISU Banat au rămas și peste noapte, pentru a consolida digul și a stopa apa să inunde gospodăriile localnicilor. Din păcate, la Rovinița Mare viitura a inundat șapte gospodării, cinci hectare de islaz și drumul Rovinița – Denta. Pompierii au reușit să diminueze pagubele create de ape.

La Denta au fost inundate 30 de curți, o casă și o pășune de 50 de hectare. Forțele de intervenție au evacuat preventiv și două persoane acolo. Pentru stoparea apelor, ABA Banat a adus în total 6 autobasculante cu nisip și 2.000 de saci, care s-au adăugat celor 10.000 folosiți în cursul zilei de miercuri.

În zona Gătaia, unde se acționează cu motopompele pentru evacuarea apei, nivelul Bârzavei este în scădere,având o cotă de de 490 cm. În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este una lentă.

Pericolul nu a trecut însă. Codul roșu de inundații se menține pe Bârzava, în aval de Gătaia, până vineri la ora 12. Bârzava este în creștere la stația hidrometrică Patoș, unde se înregistrează cota de 333 cm, cod portocaliu + 133 cm. Cod portocaliu de inundații a fost semnalat și pe Moravița, la stația hidrologică Moraviţa fiind înregistrată cota de 354 cm, cod portocaliu + 4 cm.

Inundațiile au afectat și drumul județean 592B, care este blocat în apropierea pasajului de cale ferată dintre localitățile Chevereș și Vucova. Pompierii acționează cu două motopompe pentru evacuarea apei, care a ajuns la o adâncime de aproximativ 40-50 cm pe o suprafață de aproximativ 4 ha.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente