Timișoara, din nou sub ape: spitale și instituții inundate, drumuri blocate

- Advertisement -

Ploaia torențială a creeat din nou, la fel ca de fiecare dată, probleme în Timișoara. Pasajele feroviare au fost inundate, iar traficul a fost paralizat marți dimineață în zona centrală. Șoferii au stat ore în trafic pentru a parcurge distanțe pe care într-o zi normală sunt străbătute în zeci de minute. Peste 90 de pompieri militari au intervenit în mai multe locații din oraș, pentru a ajuta la evacuarea apei.

Șoferii care au fost nevoiți să circule prin oraș marți dimineața au avut nevoie de multă răbdare pentru a ajunge la destinație. În condițiile în care cele mai multe dintre pasajele din Timișoara au fost inundate, traficul s-a desfășurat extrem de greu. S-a mers bară la bară pe principalele șosele, iar conducătorii auto au pierdut ore bune în trafic. Trist este că situația se repetă la fiecare ploaie torențială, fără ca autoritățile locale să ia măsuri. Incusiv zona Stadionului Dan Păltinișanu, unde au fost efectuate recent lucrări la carosabil, a fost inundată.

Unii șoferi și-au pierdut cumpătul în trafic. În intersecția Piața Consiliul Europei, un conducător auto a coborât din mașină și a început să se certe cu șoferul unui troleibuz. Reacția șoferului o puteți urmări în imaginile de mai jos.

Pompierii de la ISU Banat au fost solicitați să acționeze în peste 90 de situații de urgență în Timișoara, Sânnicolau Mare, Buziaș și Dumbrăviţa, în urma ploilor abundente. În Timișoara, pompierii au intervenit pentru deblocarea traficului și evacuarea apei la pasajul Gheorghe Lazăr, Piața 700 sub pasajul de tren, dar și la mai multe spitale și insituții. Pentru a face față solicitărilor, conducerea ISU Timiș a chemat 60 de pompieri din timpul liber, pe lângă cei 90 care se aflau deja pe teren.

„Se acționează cu 18 motopompe, 14 elecropompe, peste 90 de pompieri militari pentru degajarea apei din subsoluri, case, magazine. De asemenea se acționează şi la Spitalul Municipal şi Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul CFR, Inspectoratul Şcolar, pasajul Gheorghe Lazăr, Casa Tineretului, Piața 700 sub pasajul de tren. Este activată grupa operativă şi au fost prealarmati 60 de pompieri din timpul liber”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Măsuri a luat și conducerea RATT, care a modificat traseul pentru mai multe mijloace de transport în comun. Este vorba despre autobuzele de pe linia 40, Expres 1 şi tramvaiele de pe liniile 4, 5 şi 10.

„Astfel, linia 40, sensul spre Stuparilor circulă pe strada Oituz – strada A. I. Cuza – calea Sever Bocu – strada Ialomiţa. În celălalt sens, circulă pe Calea Aradului – strada A. I. Cuza – Mărăşti – strada Oituz. Liniile de tramvai 4, 5, şi 10 vor circula prin Piaţa 700 – strada Iosif Nemoianu – strada Gheorghe Doja. Linia Expres 1 va circula prin Mărăşti. De asemenea, liniile de autobuz 33, Expres 8 şi Expres 7 vor întoarce în parcarea centrului comercial din Şagului, acestea nemaiputând trece sub pod din cauza apei acumulate. Linia 13 de troleibuz a fost suspendată până la remedierea situaţiei”, au transmis reprezentanții RATT.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img