Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăFOTO Membrii PNŢCD l-au comemorat pe Corneliu Coposu

FOTO Membrii PNŢCD l-au comemorat pe Corneliu Coposu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Corneliu (Cornel) Coposu s-a născut la data de 20 mai 1914 în comună Bobota, județul Sălaj. A fost un om politic român, președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (1990 – 1995), senator şi  lider al opoziției din România postcomunistă.Între 1937 și 1940 a activat ca secretar personal al lui Iuliu Maniu, pe care l-a însoțit în toate misiunile sale politice.

În mai 1995 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată de Republică Franceză cetățenilor străini.Moartea sa, în 11 noiembrie 1995, a generat un imens val de simpatie populară pentru forțele politice anticomuniste din România. Deși nu a beneficiat de funeralii naționale, la înmormântarea să au participat sute de mii de oameni, veniți din întreaga țară. Omul politic este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic iar numeroase locuri publice îi poartă numele.

Corneliu Coposu a fost și va rămâne un simbol al moralității în politica din țara noastră.
Prezenți au fost Valentin Moldovan, președinte PNȚCD Timiș, Adrian Orza, Președinte PNȚCD Timișoara, Dorin Hehn, secretar general, Tănase Tăvală, fost senator PNȚCD, reprezentanți ai Organizației de Tineret, vechi membri și simpatizanți țărăniști.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...