FOTO Membrii PNŢCD l-au comemorat pe Corneliu Coposu

- Advertisement -

Corneliu (Cornel) Coposu s-a născut la data de 20 mai 1914 în comună Bobota, județul Sălaj. A fost un om politic român, președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (1990 – 1995), senator şi  lider al opoziției din România postcomunistă.Între 1937 și 1940 a activat ca secretar personal al lui Iuliu Maniu, pe care l-a însoțit în toate misiunile sale politice.

În mai 1995 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată de Republică Franceză cetățenilor străini.Moartea sa, în 11 noiembrie 1995, a generat un imens val de simpatie populară pentru forțele politice anticomuniste din România. Deși nu a beneficiat de funeralii naționale, la înmormântarea să au participat sute de mii de oameni, veniți din întreaga țară. Omul politic este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic iar numeroase locuri publice îi poartă numele.

Corneliu Coposu a fost și va rămâne un simbol al moralității în politica din țara noastră.
Prezenți au fost Valentin Moldovan, președinte PNȚCD Timiș, Adrian Orza, Președinte PNȚCD Timișoara, Dorin Hehn, secretar general, Tănase Tăvală, fost senator PNȚCD, reprezentanți ai Organizației de Tineret, vechi membri și simpatizanți țărăniști.

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare