Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialReținuți după ce au înșelat peste 500 de timișoreni și arădeni

Reținuți după ce au înșelat peste 500 de timișoreni și arădeni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Polițiștii timișeni au arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile patru persoane, bănuite că au înșelat sute de timișoreni și arădeni. Oamenii legii spun că suspecții le-au cerut bani oamenilor cu promisiunea falsă că le vor obține un loc de muncă în străinătate.

Cei patru au fost ridicați vineri de polițiști, care au descins la șase adrese din Timișoara și Arad. Printre acestea se numără locuințele suspecților, dar și sediile a două firme.

„La data de 25 martie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Timişoara, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 6 percheziţii pe raza municipiilor Timişoara şi Arad la sediile a 2 firme şi domiciliile a 4 persoane bănuite de înşelăciune. În fapt, în perioada iunie 2015 – martie 2016, bănuiţii, cu vârste între 26 şi 38 de ani, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori) a 6 societăţi comerciale, împreună cu alţi indivizi cu legături infracţionale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Din cercetări a reieşit că, bănuiţii ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în Germania, în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Odată ajunși la sediul firmelor, păgubiților li se cerea să achite suma de 500 de lei, cu promisiunea că aceasta va fi restituită după ce vor ajunge în Germania. De fapt, contractele încheiate între păgubiți și reprezentanții firmelor erau pentru prestări servicii pentru o durată de 24 de ore, banii fiind virați în conturile societăților.

Oamenii legii au identificat 564 de astfel de contracte în urma perchezițiilor.

Cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ei fiind introduşi în Centrul de Arestare Preventivă Timiş. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare