La Timişoara nu se mai eliberează CĂRŢI DE IDENTITATE! Care este motivul şi cât durează „pauza”

- Advertisement -

„În perioada 20-29 iunie 2014 nu vor fi tipărite cărţi de identitate” anunţă Primăria Municipiului timişoara. Motivul acestui mesaj este strict legat de faptul că în cadrul Serviciului de Evidenţă al Persoanelor se implementează noua aplicaţie privind „Sistemul Naţional Integrat de introducere şi actualizare a informaţiilor legate de evidenţa persoanelor” (S.N.I.E.P) şi a faptului că, începând din data de 30 iunie 2014, se va trece la utilizarea în exclusivitate a facilităţilor noului sistem.

Serviciul de Evidenţa Persoanelor din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara anunţă cetăţenii că, în perioada 20.06.2014 – 29.06.2014, nu vor fi desfăşurate activităţi de actualizare a bazei de date şi nu vor fi tipărite cărţi de identitate.

În această perioadă vor fi desfăşurate doar activităţi pentru primirea cererilor şi documentelor necesare eliberării actelor de identitate, ori pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă şi preluarea imaginilor solicitanţilor, precum şi de eliberare a actelor de identitate tipărite până la data de 20 iunie 2014.

Actualizarea bazei de date centrale în vederea emiterii şi eliberării cărţilor de identitate, aferente cererilor înregistrate la nivelul serviciului în intervalul 20-29 iunie 2014, va fi desfăşurată în perioada imediat următoare trecerii la utilizarea exclusivă a S.N.I.E.P., respectiv în săptămâna 30 iunie – 4 iulie 2014.

Soluţionarea cererilor privind eliberarea actelor de identitate se va face în conformitate cu prevederile legale în materie de evidenţă a persoanelor, şi anume până în 30 de zile, acest termen putând fi prelungit cu cel mult 15 zile.

foto:.aflacum.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare