Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Eveniment de excepție în județul Timiș! Conacul Hodoni găzduiește ultimul concert SoNoRo Conac

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Astfel, ultimul concert va avea loc în județul Timiș, la Conacul Hodoni, monument istoric care și-a redobândit strălucirea de odinioară în urma restaurărilor recente. Concertul SoNoRo Conac din data de 27 iunie, ora 19, promite un program de excepție, cu piese ale compozitorilor Jean-Marie Leclair, Antonín  Dvořák, Zoltán Kodály și Johann Halvorsen.  Muzicienii SoNoRo care vor concerta sunt Alexandra Bobeico la vioară, Răzvan Popovici și Christian Naș la violă. SoNoRo Conac va continua între 12 și 17 septembrie, cu destinațiile Conacul Apafi (Mălâncrav), Biserica Neagră din Brașov, Conacul Ghyka de la Cotești și Casa Monteoru din București.

Conacul Hodoni, este declarat monument istoric, fiind inclus pe lista monumentelor de arhitectură a judeţului Timiş. Clădirea a fost construită la 1840 de baronul Manaszy-Barco de Hodony. Domeniul cuprindea numeroase clădiri anexe, parcuri, plantaţii de arbori şi alei. După anul 1874, locația își schimbă de mai multe ori proprietarul: arhiducele Ioan deToscana,  Francisca Todesco, Eross Bela si Gheza din 1879, iar de la aceștia, în 1888, este cumpărat de către Kastory Ioan și Mihai. În anii 1960, domeniul este naţionalizat de regimul comunist şi trecut în proprietatea statului. Conacul şi domeniul înconjurător au funcţionat ca şi casă de protocol pentru societatea Comtim. În anul 2004 este redobândit de proprietarii de drept.

Accesul la concerte se face numai pe bază de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru doritori, Conacul Hodoni se află pe strada Gării nr 3, Hodoni, județul Timiș.

Program:

Jean Marie Leclair (1697-1764) – Sonată pentru două viole în la major, op. 12, nr. 2

Antonín Dvořák (1841-1904) – Terzetto pentru două viori și violă în do major, op. 74

Zoltan Kodaly (1922-1967) – Serenadă pentru două viori și violă, op. 21

Johann Halvorsen (1864-1935) – Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de G.F. Händel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert 100% hip-hop pentru fanii din...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec promis”, sâmbăta, 1 februarie 2020,...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24 Ianuarie - 11 februarie 2020....