ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Eveniment de excepție în județul Timiș! Conacul Hodoni găzduiește ultimul concert SoNoRo Conac

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Astfel, ultimul concert va avea loc în județul Timiș, la Conacul Hodoni, monument istoric care și-a redobândit strălucirea de odinioară în urma restaurărilor recente. Concertul SoNoRo Conac din data de 27 iunie, ora 19, promite un program de excepție, cu piese ale compozitorilor Jean-Marie Leclair, Antonín  Dvořák, Zoltán Kodály și Johann Halvorsen.  Muzicienii SoNoRo care vor concerta sunt Alexandra Bobeico la vioară, Răzvan Popovici și Christian Naș la violă. SoNoRo Conac va continua între 12 și 17 septembrie, cu destinațiile Conacul Apafi (Mălâncrav), Biserica Neagră din Brașov, Conacul Ghyka de la Cotești și Casa Monteoru din București.

Conacul Hodoni, este declarat monument istoric, fiind inclus pe lista monumentelor de arhitectură a judeţului Timiş. Clădirea a fost construită la 1840 de baronul Manaszy-Barco de Hodony. Domeniul cuprindea numeroase clădiri anexe, parcuri, plantaţii de arbori şi alei. După anul 1874, locația își schimbă de mai multe ori proprietarul: arhiducele Ioan deToscana,  Francisca Todesco, Eross Bela si Gheza din 1879, iar de la aceștia, în 1888, este cumpărat de către Kastory Ioan și Mihai. În anii 1960, domeniul este naţionalizat de regimul comunist şi trecut în proprietatea statului. Conacul şi domeniul înconjurător au funcţionat ca şi casă de protocol pentru societatea Comtim. În anul 2004 este redobândit de proprietarii de drept.

Accesul la concerte se face numai pe bază de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru doritori, Conacul Hodoni se află pe strada Gării nr 3, Hodoni, județul Timiș.

Program:

Jean Marie Leclair (1697-1764) – Sonată pentru două viole în la major, op. 12, nr. 2

Antonín Dvořák (1841-1904) – Terzetto pentru două viori și violă în do major, op. 74

Zoltan Kodaly (1922-1967) – Serenadă pentru două viori și violă, op. 21

Johann Halvorsen (1864-1935) – Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de G.F. Händel

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore