Arta nu are graniţe. Pictorul timişoarean Cristian Sida îşi expune operele în Franţa

- Advertisement -

Arta timişoreană, apreciată şi peste hotare. După ce şi-a expus operele nonconformiste în oraşe precum la Paris, New York, Viena, Biarritz, Budapesta, Izmir sau Karlsruhe, artistul vizual Cristian Sida a fost invitat de curatorii francezi să expună în suburbia Strasbourgului, în cel mai important muzeu de artă contemporană din Alsacia. Vernisajul va avea loc marți, 26, septembrie, în prezența directoarei Muzeului PASO, Anne-France Boisennin, și a celor mai importanți colecționari din Franța, Germania, Elveția și România. Expoziția va rămâne deschisă până pe 21 octombrie.

Expoziția sa prezintă o retrospectivă a ultimilor săi ani de creație: ”Călătorie în culori”. Astfel, în suburbia orașului Strasbourg, la Muzeul PASO Cristian Sida va prezenta nu mai puţin de 42 de lucrări, picturi în tehnică mixă, de foarte mari dimensiuni, dar și opere din ultima sa serie de creație. Au fost selectate pentru acest eveniment, mărturisește artistul, opere reprezentative din fiecare etapă: Satyricon (2006 – 2009), Vanitas Mundi, Noli me tangere (2012 – 2014), Pour les Privés d’ Amour et de Pinard (2016 – prezent ).

Cristian Sida se află în avangarda picturii europene actuale, intense, plină de emoție și de sens. El iubește formatele mari, spectaculoase și intense; stâpânind toate tehnicile: ulei, acril, cărbune, colaje, sepia. Între abstracție și figurație, lucrările sale sunt ghidate de culoare, uneori pastel, diafan și clar, uneori întunecat și negru, dar încă în viață”, transmit organizatorii expoziției de la Muzeul PASO.

”Vreau să colorez fără limită. Culoarea este congenitală pentru limbajul desenului. (…) Pe pânzele mele coapte viața își plimbă cuvintele altfel, și îmi dau seama ca totul abia acum începe. Cu mulți ani în urmă, fostul meu profesor, Romul Nuțiu, mi-a spus că voi ajunge artist la 42 de ani. Mă gandesc la Serge Gainsbourg și la Nuțiu dimineața, la prânz și seara; am 43 de ani și sunt băiat”, mărturisește Cristian Sida.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare