Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieMai mult ca sigur: Primăria Timişoara va reînnoi contractul cu Enel. Robu...

Mai mult ca sigur: Primăria Timişoara va reînnoi contractul cu Enel. Robu e mulţumit de şefii locali

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sunt ani întregi de când pe străzile din Timișoara lipsa iluminatului public a devenit ceva obișnuit. După furtuna de duminica trecută, zeci de mii de abonați ai Enel din județul Timiș au rămas fără curent, iar compania a avut nevoie de aproape o săptămână pentru a relua alimentarea cu energie electrică în toate localitățile. Conform declarațiilor făcute de primarul Nicolae Robu, contractul cu Enel, care expiră în curând, va fi mai mult ca sigur reînnoit.

„Trebuie să avem în vedere că în privinţa aceasta sunt două aspecte. Energia în sine şi există furnizori de energie în competiţie pe bursă şi poţi să îţi alegi furnizorul şi distribuţia. În municipiul Timişoara reţea de distrubuţie în momentul de faţă nu are decât Enel. Problemele nu sunt cu furnizarea energiei, energia vine tot de la Enel, problema este cu distribuţia, că reţeaua de distribuţie are probleme şi anumite puncte unde sunt staţii trafo au vulnerabilităţi. Acolo e problema, că nu avem alternativă. Vorbim zi de zi cu cei de la Enel. Eu nu vreau să îi critic, că aş fi incorect să îi critic pe şefii locali. Să vă spun de ce. Pentru că dânşii au toată voinţa, sunt constructivi. Ce critic eu este compania în sine cu conducere ei la vârf străină cu politica dusă în România. Ce să facă aceşti oameni? Ei fac tot ce pot. Eu nu sunt avocatul lor, dar eu conlucrez cu acești oameni și ei sunt pozitivi în toate împrejurările. Eu nu pot să pun tunurile pe ei din populism ca să dau cuiva satisfacție. Problema nu e acolo, problema e la nivelul politicii de companie de la vârf. Au pus mâna pe o avuție a poporului român și și-au bătut joc de ea. Au scos bani și nu au investit nimic, despre asta e vorba. Că noi nu am avut guverne care să apere interesele României”, a explicat edilul-șef.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

3 COMENTARII

   • Nu exista. Poti schimba furnizorul, pentru care ai mai multe variante pe piata, dar infrastructura ramane aceeasi. Schimband furnizorul poti obtine un pret mai mic, dar nu poti rezolva problema intreruperilor. Energia ajunge acasa/sediu tot prin reteaua E-Distributie (fosta Enel Distributie).
    Problema primariei in alegerea furnizorului e cine ofera cel mai bun pret, Enel Furnizare are capacitatea de a oferi un pret bun.
    Chiar daca primaria schimba furnizorul, intreruperile vor fi aceleasi, tot E-Distributie se ocupa de infrastructura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare