Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pedepse ușoare pentru criminalii din Complexul Studențesc

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cei patru tineri care l-au ucis în bătaie pe Dumitru Joldescu în Complexul Studențesc, în fața unui bar, în august 2015, au fost condamnați de către magistrații Tribunalului Timiș. Pedepsele însă au fost unele extrem de blânde, acestea fiind de la cinci la șapte ani de închisoare cu executare.

La finele lunii august, Dumitru Joldescu a fost omorât în bătaie de patru tineri, în Complexul Studențesc din Timișoara. La ieșirea dintr-un club, el a atins din greșeală unul dintre agresori. Aceștia l-au urmărit, iar la doar câțiva metri de local, l-au bătut și apoi au fugit. După câteva zile petrecute în spital, Dumitru s-a stins din viață.

Magistrații Tribunalului Timiș au pronunțat vineri sentința în cazul agresorilor, trei dintre aceștia fiind din Orțișoara și unul din Timișoara. Potrivit judecătorilor, cel care a pornit scandalul a fost Cosmin Macovei, iar ultima lovitură pe care a primit-o Dumitru a fost din partea lui Silviu Mihai, cu piciorul. Cei doi sunt jucători de rugby, ceea ce înseamnă că au avut mai multă forță în aplicarea loviturilor. Ceilalți doi criminali nu au participat atât de activ la bătaie, sunt de părere judecătorii, bazându-se pe declarațiile martorilor.

Cei patru agresori și-au recunoscut fapta.

Macovei Cosmin Gavril a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, săvârşită de trei sau mai multe persoane împreună.

Mihai Silviu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, săvârşită de trei sau mai multe persoane împreună, cu interzicerea unor drepturi.

Vida Alexandru Florin a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

Popescu Răzvan Ilie a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Niciunul dintre cei patru nu au antecendente penale, iar din pedeapsă se va scădea timpul pe care aceștia l-au petrecut în spatele gratiilor. Ei au fost reținuți în 24 august 2015.

Cei patru trebuie să plătească daune morale familiei lui Dumitru Joldescu în valoare de 90.000 de euro. La acestea se adaugă peste 18.000 de lei daune materiale și aproape 7.000 de lei cheltuieli medicale Spitalului Județean din Timișoara și cheltuieli de judecată în valoare de 3.000 de lei.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

[responsive_youtube

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa fie si putina nepasare fata de semenii nostri din partea judecatorilor, cand simpatizeaza cu agresorii. Aici e vorba de viata unui om. Sa nu aud ca „nu e fezabil” sa tii niste oameni in puscarie, cand ei n-au vrut sa se intample asta… Aici nu e vorba de un targ de vieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...