AcasăStiriCulturaTimișoara și-a depus OFICIAL candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii...

Timișoara și-a depus OFICIAL candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021

Timișoara și-a depus oficial candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Astăzi, 9 octombrie, autoritățile timișorene au înaintat către Ministerul Culturii din România dosarul de candidatură pentru râvnitul titlu care-i poate reveni în aproximativ 6 ani.

Distincția este oferită de 30 de ani orașelor europene, pe durata unui an, de către Comisia Europeană. Până în prezent, 52 de orașe au câștigat acest titlu. În anul 2012, un oraș din România, altul din Grecia, și unul dintr-o țară candidată la UE vor deține prestigiosul titlu, iar Timișoara a parcurs prima etapă pentru a intra, în mod oficial, în această cursă.

Candidatura Timișoarei a fost făcută publică încă din anul 2010, când au avut loc primele întâlniri, la inițiativa operatorilor culturali și a societății civile, pentru a discuta oportunitatea de a intra în cursa de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Orașul și-a definitivat conceptul și sloganul de candidatură Shine your light – Light up your city! (Luminează orașul prin tine!), ajungându-se la concluzia că Timișoara – oraș care face parte din rețeaua celor construite pe baza valorilor iluminismului, este un catalizator și un punct emergent de răspândire a valorilor civice și culturale.

„Prin programul nostru ‘Shine your light – Light up your city!’ (‘Luminează orașul prin tine!’) dorim să creăm o platformă comună de evenimente culturale și artistice care să faciliteze regândirea oraşului în sensul implicării individuale și colective în societate”, a spus Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană.

Conform calendarului concursului anunțat de Ministerul Culturii, după depunerea dosarului de candidatură, va urma în perioada 7-10 decembrie 2015 să aibă loc interviul în fața juriului, după care va fi anunțată lista orașelor care au trecut în faza finală a competiției.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente