Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Șoferi, înarmați-vă cu răbdare. Robu anunță construcția a două noi subpasaje

- Advertisement -

Lucrările de lărgire a pasajelor Jiul și Popa Șapcă sunt în curs de finalizare la Timișoara. Primarul Nicolae Robu promite însă că marile lucrări de îmbunătățire a infrastructurii nu se opresc aici. Edilul a informat astăzi că la Timișoara se vor construi în viitorul apropiat cel puțin două nou subpasaje, unul la Solventul și unul în zona Iulius Mall. Banii pentru investiții ar urma să vină din fonduri private, de la bugetul local și din fonduri europene.

„Stimați timișoreni, mai avem o mulțime de pasaje de făcut. Și le vom face pe toate, dar nu vom mai suferi la niciunul ca la ele două, pentru că, spre exemplu, Pasajul Solventul, care va fi următorul, când va fi realizat nu perturbă nimic. Ne vom trezi că avem o nouă funcționalitate în infrastructura de mobilitate a orașului, una extraordinară și am explicat de multe ori de ce nu am făcut Pasajul Solventul mai devreme. Nu l-am putut face mai devreme pentru că nu avem proprietatea asupra terenului, nici la ora actuală. Sper să se rezolve într-un orizont de timp rezonabil, într-o lună sau două aceste probleme și iarăși avem nevoie de guvernul României pentru rezolvare pentru că proprietarii terenului Solventul nu pot să ne cedeze teren, deși ei pot să ne cedeze pentru că apare în documente că e cu clădiri, dar clădirile nu există și ca să le radiem, trebuie prin ANAF cu aprobarea Ministerului Finanțelor, că ANAF-ul local nu este abilitat să se implice în astfel de probleme și din astfel de rațiuni stăm pe loc. (…) Ieri am discutat cu reprezentanții Iulius Mall asupra a ceea ce pretindem de la ei pentru realizarea acelui subpasaj în Piața Consiliul Europei și am covenit următorul lucru: de la sensul giratoriu nou de pe Bulevardul Antenei de acolo se va intra pe domeniul Iulius Mall, va fi Open Ville și se va merge în subteran. Tunelul va fi făcut de către Iulius Mall. La ieșirea din teren, se va merge relativ puțin la suprafață spre intersecția Piața Consiliul Europei și acolo investitorul Iulius Mall ne va preda studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru subpasajul care va duc până pe Circumvalațiunii. Practic, doar drumul de la ieșirea de pe domniul Iulius Mall se va face cu bani de la bugetul local”, a explicat edilul.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore