Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

A doua săptămână de super teatru, la FEST-FDR, în Timişoara: despre sensul vieţii, însemnările unui nebun şi balet în aer liber!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

S-a scurs prima săptămână din FEST-FDR, festivalul de teatru care a scris poveste în capitala Banatului. Spectacolele au fost unele variate, iar duminică seara, timişorenii s-au putut bucura şi de un concert susţinut de trupa Subcarpaţi, în Parcul Civic. Programul special continuă şi în această săptămână.

„Luni, 22 mai, de la ora 21, în Sala 2, ARCUB și Asociația Piese Refractare din București prezintă cel mai recent spectacol semnat de Gianina Cărbunariu – Artists Talk. Spectacolul reprezintă o incursiune într-o zonă mai puțin expusă analizei publice: etica în creația artistică. Spectacolul Gianinei Cărbunariu pune problema poziționării artistului față de probleme politice și sociale ale timpului său, într-o societate în care imaginea publică are un rol extrem de important.

În același spirit al spectacolelor plasate sub semnul unui concept – identitatea – luni, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Oxigen de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Alexandru Mihaescu, un spectacol fascinant despre căutarea de sens într-un univers derutant.

Marți, 23 mai, de la ora 18, FEST-FDR invită publicul la un spectacol aparte: București 41 Tur – Retur de Alexandru Berceanu, Andreea Chindriș și Alexa Băcanu, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat din București. Spectacolul începe în Sala Mare a Teatrului Național, itinerând, împreună cu publicul, de la Sinagoga de pe strada Mărășești în alte spații ale teatrului. În acest fel, spectacolul cunoscutului regizor Alexandru Berceanu re-creează un parcurs inițiatic, un periplu mintal într-o lume care pare că, la fel ca în Bucureștiul pogromului din 1941, își pierde sensul și identitatea.

Tot marți, de la ora 21, la Sala 2, FEST-FDR2017 provoacă întâlnirea publicului cu un spectacol de excepție: Însemnările unui nebun, după Gogol, o producție a celebrului teatru Katona József din Budapesta. Spectacolul este în limba maghiară, cu supratitrare în limba română. Suntem nebuni sau lumea a luat-o razna? – aceasta este întrebarea lui Gogol, la fel de actuală astăzi ca acum aproape 200 de ani.

Ziua de festival se încheie în fața Teatrului Național, la ora 22, când Compania Ballet Peljocaj din Franța prezintă spectacolul G.U.I.D. – Groupe Urbain d’Intervention Dansée, cu extrase din creațiile celebrului coregraf francez. Artiștii dezvăluie trecătorilor universul estetic al acestui important coregraf, precum și credința acestuia că dansul aparține și trebuie oferit tuturor. Spectacolul face parte din programul France danse – Orient-express și este prezentat cu sprijinului Institutului Cultural Francez.

La fel ca celelalte spectacole în aer liber, accesul publicului la spectacolul G.U.I.D. este gratuit. Pentru spectacolele programate în sălile Teatrului Național, biletele pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com”, a transmis Teatru Naţional Timişoara.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare