Transfer aeroport
5.4 C
Timișoara
22-feb.- 2020- 21:26
Transfer aeroport

A doua săptămână de super teatru, la FEST-FDR, în Timişoara: despre sensul vieţii, însemnările unui nebun şi balet în aer liber!

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

S-a scurs prima săptămână din FEST-FDR, festivalul de teatru care a scris poveste în capitala Banatului. Spectacolele au fost unele variate, iar duminică seara, timişorenii s-au putut bucura şi de un concert susţinut de trupa Subcarpaţi, în Parcul Civic. Programul special continuă şi în această săptămână.

„Luni, 22 mai, de la ora 21, în Sala 2, ARCUB și Asociația Piese Refractare din București prezintă cel mai recent spectacol semnat de Gianina Cărbunariu – Artists Talk. Spectacolul reprezintă o incursiune într-o zonă mai puțin expusă analizei publice: etica în creația artistică. Spectacolul Gianinei Cărbunariu pune problema poziționării artistului față de probleme politice și sociale ale timpului său, într-o societate în care imaginea publică are un rol extrem de important.

În același spirit al spectacolelor plasate sub semnul unui concept – identitatea – luni, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Oxigen de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Alexandru Mihaescu, un spectacol fascinant despre căutarea de sens într-un univers derutant.

Marți, 23 mai, de la ora 18, FEST-FDR invită publicul la un spectacol aparte: București 41 Tur – Retur de Alexandru Berceanu, Andreea Chindriș și Alexa Băcanu, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat din București. Spectacolul începe în Sala Mare a Teatrului Național, itinerând, împreună cu publicul, de la Sinagoga de pe strada Mărășești în alte spații ale teatrului. În acest fel, spectacolul cunoscutului regizor Alexandru Berceanu re-creează un parcurs inițiatic, un periplu mintal într-o lume care pare că, la fel ca în Bucureștiul pogromului din 1941, își pierde sensul și identitatea.

Tot marți, de la ora 21, la Sala 2, FEST-FDR2017 provoacă întâlnirea publicului cu un spectacol de excepție: Însemnările unui nebun, după Gogol, o producție a celebrului teatru Katona József din Budapesta. Spectacolul este în limba maghiară, cu supratitrare în limba română. Suntem nebuni sau lumea a luat-o razna? – aceasta este întrebarea lui Gogol, la fel de actuală astăzi ca acum aproape 200 de ani.

Ziua de festival se încheie în fața Teatrului Național, la ora 22, când Compania Ballet Peljocaj din Franța prezintă spectacolul G.U.I.D. – Groupe Urbain d’Intervention Dansée, cu extrase din creațiile celebrului coregraf francez. Artiștii dezvăluie trecătorilor universul estetic al acestui important coregraf, precum și credința acestuia că dansul aparține și trebuie oferit tuturor. Spectacolul face parte din programul France danse – Orient-express și este prezentat cu sprijinului Institutului Cultural Francez.

La fel ca celelalte spectacole în aer liber, accesul publicului la spectacolul G.U.I.D. este gratuit. Pentru spectacolele programate în sălile Teatrului Național, biletele pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com”, a transmis Teatru Naţional Timişoara.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă

TIMISUL DE IERI

Cum lucrau designerii de reclame acum un veac şi jumătate? Reclame din ziarele Timişului din secolul XIX! – Timişul de ieri –

Într-o epocă în care reclama este vitală, şi PR-ii şi designerii caută cele mai sugestive iamgini şi scenarii pentru...