Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRATT va deveni societate comercială. De ce a pledat primarul Robu pentru...

RATT va deveni societate comercială. De ce a pledat primarul Robu pentru schimbare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Regia Autonomă de Transport Timişoara va deveni societate comercială. Intenţia de a schimba forma de organizare juridică a regiei de transport a fost anunţată acum aproximativ doi an de zile de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul susţinea că este necesare ca RATT să devină societate pe acţiunui pentru a putea accesa fonduri europene pentru a achiziţiona noi mjiloace de transport în comun sau fonduri pentru modernizări de infrastructură. Noua societate va avea un capital social de 3 milioane de lei şi va prelua integral patrimoniul regiei. Schimbarea va fi supusă la vot în această săptămână, în cadrul plenului Consiliului Local Timişoara.

„Schimbarea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice. Este imperios necesar a se respecta prevederile Regulamentului (CE)1370/2007, regulament care a stabilit condiţiile pe care autorităţile competente trebuie să le respecte atunci când impun sau contractează obligaţii de serviciu public. Scopul regulament este acela de a defini modul în care, în conformitate cu normele dreptului comunitar, autoritățile competente pot acționa în domeniul transportului public de călători pentru a garanta prestarea de servicii de interes general Prin schimbarea formei juridice de organizare si functionare a operatorului economic intern in domeniul transportului public de persoane la nivelul Municipiului Timişoara, din regie autonoma in societate comerciala se va pastra ca principiu de baza satisfacerea nevoilor comunitatii locale”, este scris în referatul proiectului privind schimbarea.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare