Garnizoana din Libertăţii ar putea ajunge la CJ Timiş liberă de sarcini. Cum va fi valorificată

- Advertisement -

Garnizoana din Timişoara ar putea găzdui Muzeul Revoluţiei, Biblioteca Judeţeană şi un centru de cultură – asta crede şeful Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care susţine că o decizie finală se va lua în urma realizării unui studiu în acest sens. CJ Timiş a cerut din nou Garnizoana din Piaţa Libertăţii, după ce la finele anului 2106 clădirea a fost restituită Ministerului Apărării, pentru că CJ Timiş nu a alocat bani de reparaţii şi nu a folosit-o în niciun fel. În plus, conform sarcinilor de la MApN, Garnizoana trebuia să fie ocupată în mare parte de structuri ale Armatei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că „Eu le-am cerut celor de la Ministerul Apărării dacă vor să o dea celor de la autorităţile locale, şi înţeleg că vor, să o dea fără sarcini. Dacă o trimiţi către consiliul judeţean sau către primărie şi spui că 80% din structurile spaţiile respective trebuie să fie ocupate cu structuri care ţin de Ministerul Apărării, nu cred că e foarte corect. Ok. Dai către administraţiile locale, lasă-i să facă ceva de folos pentru administraţiile locale şi acum se lucrează la treaba asta”.

Practic, dacă imobilul va ajunge în patrimoniul CJ Timiş acolo s-ar putea muta Biblioteca Judeţeană, s-ar putea amenaja un centru de cultură şi Muzeul Revoluţiei, spaţiul fiind suficient de mare. Asta cu condiţia ca MApN să ţină cont de cerinţa premierului şi să cedeze clădirea fără sarcini. Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a anunţat că imediat ce clădirea va fi transferată către CJ Timiş insituţia va face un studiu pentru a vedea cum este cel mai bine să fie valorificată.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare