Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: ”Cîțu, Nica şi Fritz se joacă de-a politica cu falimentul Timişoarei”

- Advertisement -
Șeful PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, susține că toate acțiunile coaliției guvernamentale de dreapta, formată din PNL – USR – UDMR, care au legătură cu bunul mers al Timișoarei, împing municipiul de pe Bega într-un punct fără întoarcere: ”Tupeul premierului Florin Cîțu, manifestat la Timișoara, a iritat opinia publica din Banat. Premier în funcție și candidat la funcția de președinte al PNL, Cîțu a venit în Timiș la pescuială de voturi, l-a criticat pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei și “partener” de coaliție, pentru că a solicitat prea târziu ajutor financiar guvernamental pentru falimentara Colterm și pentru că nu a cerut sprijin guvernamental concret pentru problema migranților”.

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, consideră că premierul Cîțu a dat dovadă e tupeu când a criticat acțiunile primarului Dominic Fritz, în prezența președintelui PNL Timiș, Alin Nica, liderul administrației publice județene, cel care se lăuda, public, în urmă cu o lună, că a „rezolvat“, împreună cu premierul, problema unui ajutor guvernamental pentru ”Colterm”: ”Că Dominic Fritz este un novice in administrația publică, ne-am convins cu toții; că primarul Timișoarei este doctor în habarnism atunci când este obligat să rezolve probleme concrete a devenit, din păcate, o certitudine care va îngropa Timișoara în următorii 3 ani. Dar ceea ce este trist și grav este cinismul și indiferența domnilor Cîțu şi Nica față de problemele reale ale timișorenilor. Ei preferă, într-un calcul politicianist meschin, să îl lase pe Dominic Fritz să se facă de râs în întreaga țară, chiar dacă acest lucru mărește riscul ca timișorenii să rămână fără căldură şi apă caldă şi ne lasă cu un număr periculos de mare de migranți în localitate”.

În finalul declarației politice, deputatul Simonis a ținut să sublinieze și faptul că premierul Florin Cîțu sacrifică Timișoara, condusă de un userist, pentru a le face pe plac primarilor liberali, de voturile cărora depinde la congresul, programat pentru luna septembrie. Mai mult, că Alin Nica a decis să sacrifice Timișoara lui Fritz, gândindu-se că PNL va putea câștiga Primăria Timișoarei peste 3 ani. ”Ce vină au totuși timișorenii, obligați să asiste de pe margine la acest spectacol politic jalnic, cu 3 protagoniști mincinoși, cu agende personale ascunse, cu interese care nu au nimic în comun cu problemele reale ale Timișoarei?”, se întreabă Simonis.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare