Prefectul de Timiș cere Colterm să rezolve de urgență problema frigului din școli, pentru ca elevii să se poată întoarce la cursuri

- Advertisement -
Peste 10.000 de elevi din Timișoara, din 19 unități de învățământ, fac cursuri online în momentul de față, din cauza frigului din școli.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu a mers personal în școlile din Timișoara, închise din cauza temperaturilor scăzute, pentru a vedea care e situația.  

Ritivoiu este intrigat de faptul că în două clădiri, una lângă alta, situația este diametral opusă.

“Peste zece mii de elevi din Timișoara sunt obligați să facă școală online din cauza frigului din clase! 19 unități de învățământ (6 grădinițe, 5 școli gimnaziale și 8 licee, cu un număr total de 10.568 de elevi, sunt închise din cauză că nu au căldură! Discutăm de unități de prestigiu, ca Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Bănățean sau Liceul de Arte  Plastice. Am convocat astăzi reprezentanții Inspectoratului Şcolar la o inspecție pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.

Mihai Ritivoiu solicită conducerii Colterm să rezolve de urgență problema frigului din școli, și să ia măsuri așa cum s-au luat în cazul spitalelor.

Am să solicit Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități! Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să știu dacă sunteți în stare să gestionați problema, vă cer răspuns în scris! După doi ani de şcoală în condiții de pandemie, este inacceptabil ca motivul pentru care zece mii de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică să fie lipsa căldurii!”, afirmă prefectul județului Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img