ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Regula de trei simplă! Primăria Timișoara a găsit legătura umană și doctrinară dintre Colterm, Societatea de Drumuri Municipale și Timpark

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Azi, și nu pentru că e la modă subiectul, vom vorbi despre Colterm, societatea de termoficare aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Sub nicio formă, nu o să dezbatem decizia stranie a Primăriei Timișoara prin care a cerut insolvența companiei, deși administrația municipală, la momentul solicitării, nu avea de recuperat niciun leu de la Colterm și nu se sprijinea nici măcar pe un picior de scaun la masa creditorilor. Și, cu siguranță, nu o să croșetăm nici pe ideea că, în mandatul de un an de zile a lui Dominic Fritz, în fruntea administrației locale, datoria publică a societății de termoficare s-a dublat. Toate acestea sunt, deja, fapte!

Cu atât mai mult, nici nu vom intra în meciul public, care s-a transformat într-unul de box, dintre actualul și fostul primar al Timișoarei: acuzele zboară în ambele direcții, într-un mod de-a dreptul isteric și profund nesănătos pentru locuitorii urbei. Evident, fără soluții pentru oamenii care stau în frig prin locuințe sau pentru copiii care învață de acasă și pentru pacienții care îngheață prin spitale. Doar jigniri, epitete, metafore, cartoane de Facebook și jumătăți de adevăr! Ce răzbate, însă, de la o leghe marină, este Sindromul lui Calimero sau, altfel spus, mentalitatea de victimă perpetuă și nedreptățită a clasei politice. Trist!

Așa că, azi, vom vorbi despre resursa umană din cadrul companiei Colterm, recrutată asiduu de USR Timiș, oameni utili și de nădejde, buni la toate și în orice postură publică, atâta timp cât nu-l deranjează cu întrebări, la 3 dimineața, pe viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău. Și primul care a intrat în schema bugetofagă, în calitate de administrator special al societății de termoficare, la pachet cu un salariu de 21.000 RON brut, a fost consilierul local și președinte USR Giroc, Cristian Amza. Evident, o numire pur politică, dincolo de expertiza economică și contabilă, în mediul privat, a fostului candidat al USR la Primăria Giroc.

Și, dacă dăm un pic timpul înapoi, mai exact după încheierea alegerilor locale din toamna lui 2020, e limpede ca lumina zilei, în baza declarațiilor publice de la acea vreme, că ”premiul bugetar” atribuit de Dominic Fritz lui Cristian Amza nu este altceva decât o sinecură de partid și n-are nicio treabă cu experiența de manager multifuncțional a consilierului local de la marginea Timișoarei. Încă de pe atunci, giroceanul a vorbit public despre ”compensații”, în timp ce-i suduia pe șefii săi de partid, acuzându-i că i-au tranzacționat funcția de viceprimar care, chipurile, i s-ar fi cuvenit pentru că, ”în mod natural”, a ieșit pe locul al doilea la alegerile locale.

Bun, nu e timp acum să-i desenăm dlui Cristian Amza cum se fac negocierile, majoritățile și alianțele politice într-un Consiliu Local și că, în fapt, tot după ”modul natural”, logica domniei sale n-are nicio treabă cu socoteala din târg. De aceea, trecem la următorul personaj care, tot cu sprijinul USR Timiș, a ajuns să facă jocurile în Colterm din afara companiei, dar de pe un piedestal de pseudo-consilier al viceprimarului Ruben Lațcău, care l-a miluit, în decurs de numai câteva luni, cu două joburi mișto în administrația fritzistă: specialistul Daniel Vaida.

E suficient să ne uităm în CV-ul public al dlui Daniel Vaida și să realizăm că acesta a fost angajat al Colterm SA, în ultimele două decenii. Mai exact, până în toamna lui 2021 când, imediat după transferul gestiunii societății de termoficare către Primăria Timișoara, dar exact înainte de solicitarea de introducere a insolvenței, și-a dat demisia de la Colterm. Dintr-un post de conducere pe perioadă… nedeterminată, doar pentru a ocupa unul pe o perioadă… determinată și de execuție! Deci, mult inferior și pierdere salarială substanțială, semn că omul e altruist și că nu vede totul doar prin prisma beneficiilor personale sau financiare. Asta, doar la prima vedere!

Patria a priori

Până la un punct, fără doar și poate, mișcare profesională a specialistului Daniel Vaida, de a da pasărea din colivie pe cioara de pe gard, n-are nicio logică. Cu atât mai mult cu cât, ani de zile, din postura de manager energetic al Colterm, acesta s-a ocupat, când a avut cu ce și cu cine, de achiziționarea certificatelor verzi pentru emisiile negative de carbon ale companiei de termoficare. Exact acelea pe care administrația Dominic Fritz a omis să le achiziționeze, invocând varii motive și pentru care s-a ales cu o amendă usturătoare de zeci de milioane de euro, de a reușit performanța negativă să dubleze datoria publică a Colterm într-un an de zile. Și tot conform CV-ului, timp de doar o lună, în toamna lui 2021, Daniel Vaida a fost și managerul tehnic al Colterm, poziție de top de pe care susține, cel puțin pe LinkedIn, că a plecat în mediul privat, în calitate de ”liber-profesionist”.

Acum, conform documentelor interne ale Primăriei Timișoara, Daniel Vaida a plecat din Colterm și s-a angajat la Societatea de Drumuri Municipale SA (SDM), aflate în subordinea administrației locale. Contractul cu nr. 3580 a fost încheiat pe data de 29 octombrie 2021 și a intrat în vigoare cu 1 noiembrie 2021. Cert e că din postura de ditamai director tehnic al Colterm, poziție din care a plecat, Vaida a ales SDM-ul și funcția de… inginer mecanic. Pe un salariu brut de circa 6500 RON și cu niște sporuri mărunte de confidențialitate și calculator. Nici acum, din motive pe care nu le vom dezvolta în acest moment, nu e foarte clar dacă ochii specialistului Vaida au văzut calculatorul de la SDM, astfel încât omul să-și merite măcar sporul de ecran.

Cert e că, cel puțin până la ora actuală, dincolo de registrul de prezență al SDM, drumarii municipali nu-și aduc aminte foarte bine de semnalmentele fizice ale inginerului mecanic și ”liber-profesionist”, care a aterizat de la Colterm. Și sunt destule probe în acest sens! Până la urmă, nici nu mai contează dacă salariații administrației lui Dominic Fritz au sau nu memorie de scurtă durată, că nu de aia sunt plătiți! Mai ales că ținta specialistului Daniel Vaida nu a fost, nici măcar pentru o clipă, funcția de inginer mecanic la SDM, ci însăși poziția de director general al companiei municipale, doar că nu a fost să fie! Așa că, fortuit, așa cum veți vedea, SDM-ul n-a reprezentant nimic altceva decât o haltă profesională în cariera de expert în managementul energetic și, mai nou, în drumuri a specialistului Daniel Vaida.

Și ca treaba să fie clară și ca să ajungă la toată lumea, printr-o manevră dichisită, administrația lui Dominic Fritz a reinventat apa caldă și mersul pe jos, dându-i astfel un ajutor (ne)sperat fostului manager tehnic al Colterm, un ”liber-profesionist” care a ales să părăsească corabia termoficării locale, când lua apă la greu. Mai exact, în ultima lună a anului trecut, dacă e să-l cităm pe Ruben Lațcău, a început revoluția bunei guvernări în sistemul de parcări municipale. În sensul că s-a decis schimbarea plăcuțelor, s-a hotărât mărirea tarifelor și s-a descentralizat SDM-ul. Adică, i s-a luat din subordine Telpark-ul care, cu ajutorul Consiliului Local, a fost transformat în serviciu de utilitate publică. Mai precis, o entitate juridică de sine stătătoare: cu organigramă proprie, cu buget propriu, cu funcții de conducere etc.

Parcări (termo)energetice

Bineînțeles, tot efortul politic și logistic, de a rupe pisica-n două, nu are nicio legătură de cauzalitate cu Daniel Vaida. Pură întâmplare! Și asta tot la prima vedere căci, așa cum rezultă din aceleași documentele interne ale Primăriei Timișoara, fostul manager tehnic al Colterm n-a făcut purici prea mulți la SDM pe funcția de inginer mecanic, semn că l-au durut ochii de la calculatoarele societății și sporul de ecran nu acoperea deranjul. Practic, cu data de 1 ianuarie 2022, Daniel Vaida s-a transferat către Timpark și, odată cu eliberarea acestuia de sub jugul SDM și transformarea în societate de utilitate publică, ”liber-profesionistul” a spus adio drumurilor municipale, la final de lună, fix pe data de 31 ianuarie, când și-a semnat lichidarea.

Și Daniel Vaida, cu data de 1 februarie 2022, a aterizat la butoanele Timpark, o nouă entitate de utilitate publică și un nou angajator, direct din postura de director tehnic al Colterm, via inginer mecanic pe la SDM pentru o scurtă perioadă de nici 3 luni de zile. Normal că, în aceste momente, Vaida ar fi trebui să se ocupe cu dedicație și aplecare profundă de ”revoluția bunei guvernări” în sistemul de parcări publice al Timișoarei. Numai că joi, 3 februarie a.c., din postura de coordonator al Timpark, cel puțin până la examenul pe post, care va fi unul transparent și ”pe bune”, în timpul programului de lucru, Daniel Vaida a tras o fugă de două zile într-o ”delegație de serviciu” la Brașov, în parohia unui alt primar userist, Alen Coliban.

”Liber-profesionistul” Vaida a făcut deplasarea la poalele Tâmpei, alături de Cristian Amza, administratorul special al Colterm, și de directorul tehnic al societății de termoficare, Petre Nenu, fost director al regiei și personaj sub patronajul căruia, anul trecut, pe când era la cârma instituției, entitatea s-a ales cu o amendă de 107 milioane RON pentru lipsa certificatelor anti-poluare. Scopul deplasării, și ne referim aici strict la coordonatorul activității Timpark: vizionarea/inspectarea unor motoare termice, evident, aflate în strictă legătură cu sistemul de parcări timișorean, regândit de primarul Dominic Fritz!

Chiar nu mai contează cine a aprobat formula de deplasare la Brașov și pe banii cui s-a făcut vizita de lucru de două zile în parohia colegului de partid, Alen Coliban. Cert este că, în perioada 3-4 februarie 2022, Daniel Vaida, în calitate de angajat al societății de utilitate publică ”Timpark”, nu s-a putut clona. N-avea cum să fie, în același timp, și la locul de muncă de pe Nicolae Titulescu nr. 10 din Timișoara și în ”delegație oficială”, în centrul țării, pe str. Nicolae Kogălniceanu nr. 23, la sediul celor de la SACET Brașov. Doar dacă s-a teleportat, în calitate de ”liber-profesionist” într-ale managementului energetic, sigur nu din postura de șef al parcărilor publice din Timișoara…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore