Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePoliția Locală Timișoara anunță că se specializează în dat amenzi. Cine sunt...

Poliția Locală Timișoara anunță că se specializează în dat amenzi. Cine sunt cetățenii vizați

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Atenție, cade tencuiala” – este mesajul care apare pe din ce în ce mai multe clădiri din Timișoara. Din ce în ce mai mulți proprietari de clădiri istorice sau situate în zone istorice își lasă imobilele în paragină. Modificările aduse Codului Fiscal permit însă ca proprietarii care nu își reabilitează clădirile să fie obligați de administrația locală să achite impozite de până la cinci ori mai mari. În acest sens, polițiștii locali din Timișoara se specializează în controale legate de disciplina în construcții.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal participă, în această săptămână, la un curs intensiv pe teme de legislație, desfășurat la sediul instituției și susținut prin Societatea de Formare și Perfecționare Argo Professional Training. Cursul cu denumirea ”Infracțiuni, contravenții și sancțiuni privind autorizarea lucrărilor de construcții” își propune în primul rând să contribuie la perfecționarea polițiștilor locali prin dezbaterea unor teme de interes pentru specializarea în domeniul disciplinei în construcții, fiind discutate ca teme principale regimul juridic al actelor administrative de urbanism, elemenete de contencios administrativ, contravenții la regimul legal al autorizării lucrărilor de construcții, sancțiuni specifice acestui domeniu, elemente din practica juridiciară a instanțelor, elemente esențiale privind infracțiunile din domeniul construcțiilor, studii de caz etc. Cei 9 polițiști locali care participă la curs consideră extrem de utilă perfecționarea în specializarea în care activează, deoarece domeniul construcțiilor este unul extrem de vast, într-o continuă mișcare și este foarte important să se pună la punct permanent cu privire la noutățile care apar în ceea ce privește legislația, fiind discutate în special cazuri concrete cu care s-au confruntat în cadrul acțiunilor organizate pe raza municipiului Timișoara. Cursul este susținut de doctor în drept Daniela Iuliana Radu, avocat în cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România, lector formator, colaborator al Facultății de Drept din cadrul Universității București”, a transmis Poliția Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...