Șefi mai puțini, putere de decizie mai mare – reformele propuse de Robu în PNL. De ce se plânge

Date:

Structuri de conducere cu mai puţini membri şi autonomie crescută pentru filialele judeţene – acestea sunt doar două din propunerile făcute de preşedintele interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, privind reformarea partidului din care face parte.

Acesta a informat pe Facebook că „La ședința conducerii naționale a PNL cu președinții de filială, am susținut următoarele propuneri de modificare a statutului PNL, propuneri agreate, consensual, de Biroul Politic Județean Timiș al PNL și de participanții la Cercul Liberal de Discuții Timiș, ediția I (09.02.2017) și, constituite, în consecință, în solicitări oficiale ale Filialei Timiș a PNL către conducerea națională a partidului, în atenția Comisiei de Statut: 1. BPL, BPJ si BPN să fie mai suple, de exemplu, din max. 40 de persoane 2. Colegiile Directoare Executive să se desființeze, ramânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente, doar Consiliile de Coordonare 3. BPL și BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizației locale, respectiv filialei 4. Președinții la nivelurile local, județean, național să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toți membrii cu cel puțin 3 luni vechime în partid la data alegerilor, cu cotizația la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfășoară alegerile 5. Candidații la alegeri, atât la cele pe listă, cât și la cele uninominale, să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale”. Precizăm însă că de la impunerea de la nivel naţional a unor candidaţi în Timiş precum Alina Gorghiu şi Claudiu Buciu la Senat sau Pavel Popescu pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Robu a lăudat iniţiativa conducerii centrale, cauzând nemulţumiri în rândul liberalilor cu state vechi din filiala judeţeană care au muncit ani buni pentru a obţine un loc pe listele de la parlamentare.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare