Camera oglinzilor! Șeful SICE din cadrul IPJ Timiș și-a invitat subalternii să pună capăt corupției generalizate din Primăria Giroc, fără nicio teamă de consecințe personale sau politice, după care s-a răzgândit

- Advertisement -
În primă fază, exact așa a sunat îndemnul patriotic, de luptă dreaptă împotriva membrilor cooperativei imobiliare din localitatea de la marginea Timișoarei, al comisarului-șef Petru Raj Rumega. După care, în decurs de câteva ore, mai marele Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-a răzgândit și și-a retras cuvintele, fără nicio altă explicație! Nu, nu e vreun banc sinistru și nici vreo glumă nesărată din programul artistic din seara de Revelion! Așa că cei care au apucat să aplaude inițiativa curajoasă a polițistului și s-au organizat cu confetti, în ideea de a sărbători pe străzile din Giroc și Chișoda avântul pionieresc al angajatului MAI, sunt rugați să-și păstreze calmul și să rămână la climatizare, în continuare.

Acum, încă de la început, doar în ideea de contextualizare, trebuie specificate câteva aspecte. Pentru cei care nu știu, comisarul-șef Petru Raj Rumega a fost adus la cârma SICE de către chestorul Alin Petecel, comandantul IPJ Timiș, tocmai de la butoanele Serviciului Poliției Rutiere. Că unii au găsit legături strânse între accidente rutiere și infracțiuni economice, spălări de bani și evaziuni fiscale, e o chestiune de organizare internă și de viziune strategică a șefului IPJ Timiș! Totuși, important de precizat e că întâiul de la SICE își are domiciliul pe raza comunei Giroc și, pe linie familială, și-a unit destinele cu dezvoltatori imobiliari de locuințe colective din localitatea… de baștină!

Ca să fie și mai clar pentru toată lumea, inițial, reacția rapidă a comisarului-șef Petru Raj Rumega, vizavi de punerea pe butuci a mafiei imobiliare din comuna Giroc, a avut și o explicație pertinentă: investigația jurnalistică voceatimisului.ro din data de 12 iulie 2023 care a demonstrat, negru pe alb, că administrația comunală l-a favorizat pe omul de afaceri Cristian Fedor din toate pozițiile! De fapt, așa cum rezultă din probe, ieșirea la înaintare a șefului SICE, în fața subalternilor și cu pieptul dezgolit, are legătură cu o singură afirmație din textul produs de voceatimișului.ro: ”… finul familiei Fedor, nimeni altul decât comisar-șef Petru Raj Rumega, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș”. O informație adevărată, în proporție de 100%.

Așa că, imediat după dezvălurile de presă, în grupul intern de WhatsApp al celor de la SICE, sub semnătură privată, pe lângă link-ul activ din voceatimisului.ro pe care l-a distibuit spre informarea subalternilor săi, comisarul-șef Petru Raj Rumega a mai adăugat și următorul discurs memorabil: ”Cei care aveți în lucru dosare care au legătură cu aspectele & persoanele din acest articol, vă rog să studiați cu atenție documentele anexate, dacă vă sunt utile/necesare să exploatați informațiile și să administrați probatoriul cu profesionalism și imparțialitate!!!”. După care, la câteva ore, conform probatoriului, ofițerul superior a șters orice urmă… de slăbiciune. Pur și simplu, DELETE, fără nicio altă explicație! Așa că nu e de mirare că, azi, toți angajații SICE se întreabă, în continuare, dacă se pot atinge sau nu, chiar și cu o floare, de dezvoltatorii imobiliari din Giroc. Cu atât mai mult de Cristian Fedor!

Alba-neagra

Fără niciun dubiu, intervenția comisarului-șef Petru Raj Rumega, în grupul intern de WhatsApp, are o logică: să demonstreze, în scris, că nu ține spatele cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, cu atât mai puțin membrilor familiei sale extinse! Și, mai presus de orice că, înainte de toate, este polițist! Evident, acestea au fost intențiile șefului SICE! Acum, că subalternii domniei sale nu au mers după fentă și că au catalogat discursul superiorului drept o mangleală de popă de sat”, e o chestiune care ține de bucătăria internă a IPJ Timiș! Și explicațiile sunt simple, pentru oricine face o analiza obiectivă pe textul/remarcile comisarului-șef Petru Raj Rumega, și aplică aceeași unitate de măsură, în oglindă, pe dosarele în lucru de la SICE, în ce privește cooperativa imobiliară din comuna Giroc!

E clar că azi, așa cum rezultă din date certe, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, există cel puțin o duzină de dosare penale care au legătură cu o serie de dezvoltatori imobiliari de pe raza comunei Giroc și funcționari publici din administrația locală! Spețele nu sunt nici de ieri și nici de azi! Așa cum nu sunt de lepădat nici încadrările judiciare, cercetate de subordonații chestorului de poliție Alin Petecel: de la spălare de bani și până la fals intelectual, abuz în serviciu etc! După atâta amar de vreme, în ce privește cooperativa de la marginea Timișoarei, singura certitudine referitoare la anchetele polițienești e că totul merge cu frâna de mână trasă!

Așa că nu e de mirare că șeful SICE folosește exprimări subliminale și pleonastice de genul profesionalism și imparțialitate atât timp cât, prin definiție, un angajat al MAI este obligat să funcționeze în baza acestor două baremuri!!! Altfel, riscă să fi încadrat în prevederile Codului Penal! Acum, așa cum știe bine tot IPJ Timiș, în comuna Giroc, după aproape trei decenii de pesedism feroce, dincolo de Legea Sinecurilor și Cumetriilor, ca urmare a anchetelor MAI, nu avem decât victime și îngeri. Niciodată, vinovați! În logica asta, în localitatea de la marginea Timișoarei, în ciuda evidențelor, nu există nici măcar un campionat local de luat șpăgi și nici vreo competiție funcționărească de trafic de influență sau abuz în funcție.

Și ca rugămințile comisarului-șef Petru Rumega să nu rămână în aer, chiar dacă șeful SICE e revenit asupra afirmațiilor, aplicând procedura de delete, cu tot respectul cuvenit unei uniforme a statului român, toți polițiștii de la Economic, care au în lucru dosare penale de pe Giroc, sunt rugați să ia un pix, să noteze, să studieze și să concluzioneze, alături de orice magistrat, în ce categorie de fapte s-ar putea încadra următoarele afirmații, susținute de probe care se regăsesc, atât în spațiul public, cât și în circuitul civil al documentelor administrative. După care, în poziție de regulamentară și cu mâna dreaptă la chipiu, să-i raporteze expeditorului din fruntea SICE următoarele două cuvinte: misiune îndeplinită!

Temă de casă

Acum, că toată vâlva s-a creat în jurul imobilului de pe strada Fântâni nr. 18 din comuna Giroc, bloc care aparține omului de afaceri Cristian Fedor, fratele nașului de cununie al comisarului-șef Petru Rumega, frumos ar fi ca polițiștii să studieze, pe-ndelete, două Autorizații de Construire, ambele strâns legate de dezvoltarea urbanistică: nr. 129 din 26 martie 2019 și nr. 433 din 24 septembrie 2020. După care, în primă fază, să răspundă la întrebările: Ce firmă de arhitectură a întocmit proiectul și cine este funcționarul public din Primăria Giroc care a redactat, verificat, validat și semnat cele două AC-uri? Și, evident, dacă între beneficiarul construcției și funcționarul public, ca urmare a investigației, au rezultat conexiuni de incompatibilitate, dincolo de prevederile legale. Dacă există dubii și neclarități, Declarația Fiscală 394 le lămurește!

Mai apoi, ar fi sublim ca subordonații comisarului-șef Petru Rumega să ceară Primăriei Giroc și copii după Certificat de atestare a stadiului construcțiilor (intabulare parțială) nr. 42423 din 16 septembrie 2021 și Certificatul de atestare a edificării construcției (intabulare definitivă) nr. 1448 din 12 ianuarie 2023. Nu e foarte complicat – un ochi pe documente și o vizită în teren rezolvă orice dilemă matematică vizavi de etaje și înălțimi. Și, mai mult decât orice, oferă un răspuns la o întrebare de baraj: câți nevăzători au existat în comisia publică care a certificat, ca urmare a unei vizite la fața locului, că imobilul propus intabulării respectă cele două AC-uri?!

În context, ca element de distracție, plecând de la expertiza tehnică nr. 365 din 2021, semnată de ing. Dan Emilian Pârvulescu, care atestă existența unui mezanin și a unui etaj retras la imobilul din strada Fântâni nr. 18, deși acestea NU există în realitate, ar fi indicat ca polițiștii de la SICE, în prezența comisarului-șef Petru Raj Rumega, să le marcheze cu un X cât Casa Poporului, utilizând un spray de tip graffiti. De culoare roșie, ca să-l vadă și administrația locală! După care, dacă tot vor pendula prin căldură, în jurul proprietății lui Cristian Fedor, să se lămurească, pe coordonate GPS, dacă imobilul respectă PUG-ul comunei Giroc și dacă parcela pe care a fost ridicat blocul de locuințe este o într-o zonă reglementată ca unități industriale/spații de depozitare! Și, dacă e așa, unde e PUZ-ul omului de afaceri?!

Despre celelalte chestiuni, care țin tot de același imobil al familiei extinse a comisarului-șef Petru Raj Rumega, cum ar fi transformarea peste noapte a 14 SAD-uri în locuințe colective (Certificate de Urbanism nr 304-317 din 23 mai 2023), aici nu trebuie nici măcar grad de ofițer superior, ci e nevoie bărbăție! Că e prea pe față! Oricum, ideea de final e cu totul alta. Dacă vor mai există situații în care Primăria Giroc nu pune la dispoziție polițiștilor de la SICE documente, în special în spețele importante, pe motiv că toate actele ar fi fost transmise la DNA și că nu există copii xerox, iar procurorii anticorupție infirmă oficial o asemenea poezie, atunci angajații MAI au la dispoziție arma letală. Mai exact, cuvântarea lui Petru Raj Rumega, care e literă de lege – plângere penală cu… profesionalism și imparțialitate!

1 COMENTARIU

  1. Ptr Burescuu -dubla masura-.citestePUZ loc. Omega avizat spre neschimbate de CJTimis ptr AC -p+2 și vei găsi acte de corupție la intabulare ptr bloc 4 etaje beneficiar Ava Home Building-Luprj Aurike-…siAC și edificare pe spațiu verde parcela 946/1/5 timisoara trecut la Giroc pe str Daliei -arh firma lui Roman Florin (ace studio).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

VIDEO! Timișoara, invadată de țepari care se dau reprezentanții Enel. Vezi cum acționează

Atenție mare cui deschideți ușa și ce acte semnați!...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie