Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Joc de rol! Profesorul Puiu Minda și legalistul Al Shawish, beneficiarii absoluți ai cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc

- Advertisement -
Norocos, paravan sau cal de curse? Asta-i întrebarea de douăzeci de puncte când vine vorba despre iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), unic monarh al imperiului imobiliar de pe raza comunei Giroc și partener de afaceri cu Ionel Dan Pascu (Puiu Minda). Ambii, de departe cei mai cunoscuți intermediari de produse urbanistice periurbane și combinatori de tererenuri din toate timpurile. Amin!

Mai mult, același Mimo este și unica interfață a comunității arabe în relația cu funcționarii publici din Primăria Giroc, mandatat să reprezinte interesele imobiliare ale acesteia pe raza unității administrativ teritoriale de la marginea Timișoarei! Da, în linii mari, acestea este Mueen al Shawish – un bun plătitor de servicii în bani lichizi, fie că poate digera sau nu adevărul! Pe probate! De fapt, nici n-ar trebui să fugă de reclama gratuită, atâta timp cât rulează, în orice discuție, într-un mod obositor și obsesiv, același tic verbal: ”…eu muncesc legal”!

Dincolo de prefață și de clișee, cooperatistul Mimo mai are o serie întreagă de metehne care țin de alte zone. Practic, cooperatistul este un colecționar înrăit de portrete ale unor jurnaliști bănățeni! Semn că dorește să-i cunoască îndeaproape. Din diverse motive! Deși, în privat, ca de obicei, se jură că și această informație, oferită de voceatimisului.ro, este una falsă. Exact în aceeași logică în care a negat și caracterizarea amănunțită pe care i-a făcut-o ”bulangiului” de Dan Vîrtosu, viceprimar al Girocului. Și în aceeași manieră în care a dezavuat faptul că ar fi urlat, ca din gură de șarpe, că-l poate aresta pe arhitectul-șef al administrației comunale, Florin Roman, când vor mușchii lui.

Și Al Shawish neagă orice, într-un stil absolut natural, deși probele video sunt de necontestat! Cum, în ultima perioadă, iordanianul a tot dat rateuri mari de memorie, nu ne rămâne decât să punem pe tapet probatoriul pentru colecția fotografică, în speranță că nihilistul își va reveni la realitate. Și asta cât mai repede! Așadar, una dintre imagini, care se regăsește în telefonul legalistului Mimo, reprezentându-l pe Radu Constantin de la voceatimișului.ro, a fost realizată pe data 3 noiembrie a.c, fix la ora 11.01. Practic, vorbim despre o captură de ecran, surpinsă ca urmare a unei conversații telefonice în sistem de apel video. De pe un număr de Italia înregistrat, în telefonul primului beneneficiar și solicitant al printscreen-ului, sub conspirativul de ”X 3”.

Și primul ”proprietar” al portretului jurnalistului Radu Constantin a fost Puiu Minda, după care imaginea a ajuns în telefonul lui Mueen Al Shawish și de acolo s-a tot mișcat în stânga și dreapta. La fel cum a făcut-o și de pe terminalul profesorului de sport Puiu Minda! Cert e că fotografia a intrat în posesia voceatimisului.ro prin intermediul unui ofițer de la Crimă Organizată. Dovadă că, undeva în paradis, unul dintre cooperatiști joacă la dublu cu Miliția! Un soi de menuet! Dar asta, acum, nu mai e treaba noastră ci strict a combinatorilor imobiliari de pe raza comunei Giroc.

Fără număr!

Bun, acum că și misterul fotografiilor cu jurnaliști a fost lămurit, la fel ca și alocuțiunile descriptive ale lui Mueen Al Shawish referitoare la” bulangiul” de Dan Vârtosu și ”arestabilul” de Florin Roman, a venit momentul să (re)intrăm cu bocancii în meandrele concretului în ceea ce privește cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc. Mai exact, să vorbim despre numărul imobilelor rezidențiale, realizate dincolo de limita legii, atribuit echipei de șoc Minda & Mimo. De fapt, o analiză milimetrică a unor documente – cărți funciare, certificate de urbanism, autorizații de construire etc – dublată de vizite în teren. O splendoare!

Si cifra norocoasă care stă în dreptul echipei fantastice, cunoscută în mediile informativ-operative după numele celebrelor bomboane ”M & M”, este una cu soț: 14! Așadar, până se termină dansul nuptial cu procurorii, dacă a mai rămas cineva de treabă prin Ministerul Public, care să demonstreze că România nu este un stat eșuat, este rugat să înceapă verificările, așa cum cer locatarii de pe strada Narciselor din Giroc, cu cărtile funciare nr. 415766 și 415677 care, întâmplător, au trecut prin patrimoniul SC Mimo Real Estate SH SRL.

Mai exact să asculte ritmul frenetic pe care au fost eliberate documentele de urbanism pentru cele două parcele, acte emise în favoarea unor dezvoltatorilor imobiliari care, între timp, cumpărareseră parcele de teren, cu tot cu autorizații de construire, de la SC Mimo Real Estate SH SRL: SC Emaar Homs SRL (Cheikh Asad Bahjat), SC NDL Fast Building (Achi Hussam), SC NDA 20 Real Invest SRL (Achi Hussam), SC Kantara Rezidence SRL (Kantara Building SRL/Cheickh Asad Rafat) și SC Jabal Residence SRL (Al Cheickh Asad Safwat/Cheickh Asad Rafat).

Și ca să nu fie prea mare agitație, nimeni nu trebuie să facă nimic: numai să se uite în documente și să verifice indicatorii urbanistici! POT-ul (procent de ocupare al terenului) și CUT-ul (coeficient de utilizare al terenului). Și, la final, să numere etajele blocurilor, nu înainte de a le socoti și pe planșele aprobate de Primăria Giroc.

Ca să fie mai ușor, venim și cu explicațiile! Căci sunt atât de frumos detaliate în fonoteca de aur, intrată în posesia voceatimisului.ro, încât semnul sfânt al crucii, chiar nu mai ajută pe nimeni și la nimic: ”S-au făcut o grămadă de rahaturi. Au luat o căruță de bani de pe arabi. I-au prostit cum au vrut. De aia nu permite Mimo niciun alt intermediar în relația cu Primăria Giroc. Ca să aibă el control deplin și să nu se afle sumele exacte care s-au dat pentru emiterea de autorizații, în condiții favorabile. De aia și lucrează mult cu cash! E simplu ca lumina zilei. Le-a mai și cerut la arabi bani de drumuri și canal, când astea le-a făcut Primăria din fonduri proprii…”.

Omul din interior

Și, începând din zilele următoare, vom detalia fiecare proiect imobiliar, în parte! Astfel încât toți girocenii și chișozenii să înțeleagă bine de ce numai pentru unii s-a putut și cum de a fost posibil să se trezească cu blocuri în zonele de case! Bun, e clar că niciuna dintre lucrările magistrale ale echipei Minda & Mimo, gașcă care a avut puterea să trasforme extravilanul în intravilan și să-și mai și intabuleze construcțiile, nu ar fi avut nici cea mai mica șansă de reușită fără ajutorul unui topometrist și a unui angajat al Oficului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. Lucrurile sunt evidente! Și aici sunt în discuție trei nume de ingineri: Mihai Gherghel, Dorin Tudose și Liviu Langa.

La începuturi, Liviu Langa a fost ”tata” lor și a făcut ca orice să devină posibil, în favoarea cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Și asta o știe toată lumea! Cu atât mai mult cei care, nici în zi de azi, nu au fost în stare să-și recupereze terenurile, moștenite din moși-strămoși, doar pentru că, în circumstanțe neclare, cărțile funciare originale dispăruseră din mape și aterizaseră în dulapuri/șifoniere private, fiind vândute la bucată. Da, ați citit bine: 2000 – 3000 de euro, așa cum rezultă din fonoteca de aur intrata în posesia voceatimișului.ro. Ca la piață, pe tarabă, așa a decurs reconstituirea dreptului de proprietate pe raza unității administrativ teritoriale de la marginea Timișoarei.

Ulterior, în schema, a intrat topograful Dorin Tudose. Toate au fost bune și frumoase până când cooperativa imobiliară a început prin a forța lucrurile, dincolo de limită. Și, pe data de 25 ianuarie 2018, fix la ora 13.22, așa cum rezultă din imaginile video, inginerul de topometrie a fost ejectat, cu urlete și țipete, din Primăria Giroc. Sub o ploaie de cuvinte greu de reprodus! Probabil că mulți dintre dumneavoastră aveți convingerea că primarul Ionel Toma este cel care l-a pus pe liber pe Dorin Tudose, doar pentru că spectacolul grotesc a avut loc în incinta administrației comunale. Total greșit! Evacuarea și ostilitățile au fost puse în practică de Puiu Minda, extrem de nervos și plin de bălbâieli!

Așa că nu e de mirare că, așa cum rezultă din fonoteca de aur, Dorin Tudose spune: ”Dacă eu ies public, eu ies cu punct ochit – punct lovit. Eu cunosc multe despre păcălicii ăștia de Mimo-Minda, că le-am făcut o grămadă de lucrări. Știu toate adeverințele și cum s-au făcut modificările la OCPI Timiș. Știu exact cine le-a operat în cărțile funciare. Nu e vorba de vreo pilă mare, ci de un inspector. Mimo e cel mai periculos. El e creierul. Minda știe doar cu pumnul. Aștia-s niște hoți care s-au înhăitat cu toți interlopii. Au și filiere de bani care pleacă afară! Bă, eu am dovezi că Minda mă constrângea. Dacă am făcut PUZ-ul lui Toma, a trebuit să-i dau și lui două parcele. Dacă am făcut PUZ-ul lui Tonea, la fel. La Marincu a încercat la fel. La PUZ-ul de pe Chișoda, la fel. Peste tot aceeași tactică….

Și azi lucrările de topometrie, în favoarea celebrei cooprative imobiliare de pe raza comunei Giroc, sunt executate sub bagheta magică a tânărului topograf Mihai Gherghel. Care, fie vorba între noi, dacă nu se oprește din pedalat, riscă să fie prins în offiside. Cel puțin cu trei lucrări de cadastru din care una, o adevărată bombă nucleară. Până la urmă, nu e chiar atât de greu de înțeles că – vorba cântecului – adio, visul frumos s-a terminat!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore