Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Spectacol! Iordanianul Al Shawish confirmă că, la înțelegere cu primarul Ionel Toma, asociatul Puiu Minda l-a tapat de bani și de terenuri

- Advertisement -
Încă din capul locului, două aspecte trebuie lămurite de urgență. Primul ar fi că, în ciuda evidențelor de necontestat, în disperare de cauză și în privat, Mueen Al Shawish neagă că l-ar fi făcut troacă de porci, bulangiu, slugă și sclav pe viceprimarul comunei Giroc, liberalul Dan Vîrtosu. Și aici răspunsul e complex: fie iordanianul minte (in)voluntar, fie are nevoie de lecitină ori de exerciții aprofundate pentru memoria de lungă durată.

Bun, al doilea lucru care ar fi bine de clarificat, dar asta ține de oamenii legii, ar fi motivul pentru care Mueen Al Shawish ar deține, în telefonul mobil, fotografii cu jurnaliști timișoreni. Imagini pe care le tot flutură în stânga și-n dreapta! Dacă e vreun fetish, chiar n-are nimeni treabă cu apucăturile burgheze ale iordanianului. Să fie sănătos! Cu atât mai mult cu cât ar fi în stare, tot dintr-o plăcere lăuntrică, care de data aceasta ține de memoria selectivă, să nege că ar fi și vreun colecționar înrăit de portrete bărbătești.

Și, tot spre bucuria cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, azi, continuăm incursiunea în lumea fantastică a dezvoltatorului imobiliar Mueen Al Shawish, asociat de nădejde și prieten intim al nu mai putin celebrului Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), unul dintre cei mai mari combinatori de produse urbanistice din localitatea de la marginea Timișoarei. O echipă de succes prin filtrele căreia trece orice investitor, român sau arab, care ar vrea să facă un ”ban cinstit” din construcția unor apartamente.

Doar români și arabi, că italienii trec, în mare parte, înainte de a ajunge pe mâinile cooperativei, prin furcile caudine ale celebrului Ion Chincea, zis Nelu Motor, fost lucrător vamal la Aeroportul Internațional Timișoara. Asta, până-n momentul în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi pretins o șpagă de 400 de euro unui importator de telefoane mobile din China, pe numele său D. B., personaj care a jucat și rolul de denunțător. Despre Nelu Motor, totul e în fonoteca de aur intrată în posesia voceatimisului.ro

Vă rugăm să rețineți cele două identități, Chincea și Bumbea, căci sunt extrem de importante, în ecuația de la Giroc. Și mai bifați unul: Loredana Pălălău, arhitect-șef al Consiliului Județean Timiș! Căci orice PUZ bănățean, indiferent de localitate, are nevoie de avizul (ne)favorabil al administrației județene! Și aici, la centru, Nelu Motor e barosanul-barosanilor căci relațiile sale sunt excelente cu șefa urbanismului. Și se bazează, evident, pe mult respect, validare în timp și pe comprehensiune.

Și că să nu se agite prea tare lucrurile, nici în DNA Timișoara, nici la CJ Timiș și nici în sânul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, îi rugăm pe Ion Chincea și D.B. să stea extrem de liniștiți și de flexați. Nu vom povesti prea multe detalii nici despre întâlnirea de gradul zero dintre Nelu Motor și Puiu Minda, când primul a fost nevoit să abandoneze negocierile ca urmare a unui KO tehnic. Și nici nu vom bate prea tare moneda nici pe relația de familie dintre denunțătorul D. B. și procurorul DNA Timișoara, Lucian Dolcu. Să fie sănătoși! Și la cât mai multe dosare!

Schemă de lucru

Revenind la iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), omul de afaceri este intermediarul direct al comunității arabe cu cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc. Evident că citatul milimetric, în care-l picta în culori mai mult decât vii pe viceprimarul Dan Vîrtosu, i-a căzut extrem de greu la stomac dezvoltatorului de ansambluri rezidențiale. E limpede și de ce: în lipsa primarului Ionel Toma, atribuțiunile au fost preluate de viceprimarul localității. Iar dacă Dan Vîrtosu nu semnează documentele urbanistice, obiectul muncii/intermedierii se pierde!

Drept pentru care, ca un disperat, Al Shawish a apelat la toate posibilitățile și variantele de a-l convinge pe Dan Vîrtosu că citatul prezentat de voceatimisului.ro este unul mincinos. N-a mers! Într-o zi, poate că o să afle și de ce! Și cum suntem oameni de caracter, azi, mai venim cu câteva cuvântări de duh, așa cum rezultă acestea din probatoriul audio-video, intrat în posesia redacției noastre. Fonotecă de aur care nu face altceva decât să (re)confirme, cu vârf și îndesat, toate dezvăluirile de până acum. În special faptul că primarul Ionel Toma și Puiu Minda sunt/erau mai mult decât prieteni. Ba chiar asociați! Un fel de frați de cruce!

Și asta rezultă dintr-o altă secvență artistică, în care iordanianul Mimo joacă rolul principal: ”Ce nu înțelege Puiu (n.n – Minda) e că s-a terminat cu șmecheria. Mie mi-a zis, în fața lui Toma, că el m-a blocat cu PUZ-ul (n.n – cel de la Lidl). În biroul primarului. Eram noi trei. Știți cum a zis cu Toma de față? Exact asa <Eu am dat ordin la primarul să nu-ți aprobează PUZ-ul>. În momentul ala, Toma s-a făcut fața lui albastră. A zis <Dar nu e așa, Puiu>. El a urlat: <Ba da, așa e>! După care primarul a tăcut. A pus capul jos. Niciun cuvânt! Jur pe copiii mei. Nu vă mint. Și m-am dus acolo ca să vorbesc despre asfaltare. M-am prins că a fost o demonstrație de forță, ca să îmi demonstreze că el controlează totul…”. Citatul e întocmai, chiar dacă prezintă greșeli de exprimare și de topică!

Acum, că e clar cum funcționa metoda ”capac”, mergem mai departe. Nu înainte de a vă explica, un pic, la ce s-a referit Mueen Al Shawish când a afirmat, în fața auditoriului, că ”…m-am dus acolo (n.n – la primarul Ionel Toma) ca să vorbesc despre asfaltare”. Pentru că, deși legea e clară, în sensul că infrastructura și utilitățile cad în sarcina dezvoltatorului, acest lucru nu a fost respectat! Mai exact “planul de acțiune” a fost trecut cu vederea iar cel care a dezvoltat PUZ-ul, deși era obligat să susțină financiar costurile utilităților și a infrastructurii, a fentat comunitatea.

Banii comunității

Mai clar, girocenii sunt sponsorii iordanianului Mueen Al Shawish. În sensul că Primăria Giroc, la cerea lui Ionel Toma, în ”interesul comunității”, a dezvoltat infrastructura blocurilor din zona Lidl: pietriș, drumuri, asfalt, apă și canalizare. Inclusiv, a plătit și montat, tot în “interesul comunității”, un cheson (bazin). Dezvoltatorul a tras, pe cheltuiala proprie, doar gazul și curentul. E clar că, așa cum rezultă din fonoteca de aur, pe segmentul utilităților, Mueen Al Shawish s-a jurat că nu a vrut să aibă dureri de cap cu legea. Și, ca să nu-și facă singur rău, la un moment dat, în fața polițiștilor de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, structură a IPJ Timiș condusă la vremea aceea de cms-șef Dan Tudorescu, a negat că ar fi dat șpagă unor funcționari din Primăria Giroc. Deși ”economia” din afacerea Lidl a fost de câteva sute de mii de euro.

Iată discursul lui Mueen Al Shawish, așa cum rezultă acesta dintr-o peliculă de 9 mm: ”M-au și întrebat dacă am dat. Am zis nu am dat nimic, domnule. Eu lucrez legal. Se vedea clar că, până să cad la înțelegere, PUZ-ul meu a fost de cinci ori respins. Ce era să spun? Că am fost obligat să dau de la mine, ca să obțin? Eu am vrut să ies cu basma curată. Eu, pe cadavrul meu, nu o să fiu niciodată un om care să facă probleme. Pentru că îmi fac mie rău…”. Bun, e limpede că infrastructura publică, în interes privat, de la blocurile din zona Lidl, nu a fost gratis!!! Și la afirmația ”…ai dat două parcele și bani”, Mueen Al Shawish răspunde: ”Așa e”.

Că totul ține de rutină, când vine vorba despre combinații pe bani publici, rezultă și de pe un alt segment de peliculă din fonoteca de aur: pentru un alt PUZ de imobile colective, cooperativa de șmecheri de pe lângă Primăria Giroc i-a solicitat unui alt dezvoltator, omul de afaceri timișorean Sorin Davidean, patron al lanțului de pizzerii Thalia, o șpagă de 100.000 de euro. Ca administrația comunală să vină, din nou, cu schema ”interesul comunității” și să-i tragă asfalt, apă și canal pe banii girocenilor. Dincolo de peliculă, orice organ de control care dorește, poate cere de la ”Giroceana” toate adresele eliberate în (de)favoarea SC Ulkynon SRL sau pe persoana fizică Sorin Davidean, pe amplasamentul de pe strada Neptun, CF nr. 406883. Cert e că, hăituit și șicanat, Davidean s-a ținut tare și a trimis intermediarul la plimbare! Și nu o dată! Așa că, jos pălăria!

Și încheiem episodul de azi cu o altă mare realizare a administrației publice de pe raza comunei Giroc, condusă de mai bine de două decenii de pesedistul Ionel Toma, aflat la cel de-al șaptelea mandat consecutiv: trei blocuri ale lui Puiu Minda, toate situate în vatra veche a satului, chiar pe strada Trandafirilor, toate autorizate… fără locuri de parcare. Noroc cu edilul localității care, tot în “interes public”, a dezvoltat locuri de staționare, pe domeniul statului, tot din banii comunității, ca să aibă clienții dezvoltatorului Minda, unde să-și parcheze mașinile. Și totul s-a închis pentru Puiu Minda cum nu se putea mai bine!

Doar pentru Minda, dar aduceți-vă aminte de un alt dezvoltator imobiliar de pe Giroc, Ovidiu Mitulețu. Om de afaceri onest care, după ce a cumpărat un teren de la un membru al cooperativei cu promisiunea fermă că va obține autorizație de construcție, a fost trimis la plimbare pe motiv că nu avea… locuri de parcare.

Și problema s-a rezolvat abia după ce același Ovidiu Mitulețu a fost nevoit ”să înghită”, contra unei sume de 100.000 euro, de la aceiași cooperatiști, o altă suprafață de teren, total inutilizabilă în construcții: ”zonă verde”. Și pe marginea ”grădinii”, care a costat o avere și pe care poate planta doar zarzavaturi, Mitulețu a reușit o minunăție de parcare… ecologică. Abia după a primit și autorizația de existență a clădirii, atât de necesară intabulării construcției. După ce s-a făcut grădinar, nu înainte!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

11 COMENTARII

 1. 🤣🤣 aaauu! Lupii! Va veni „Motor” sa va ameninte cu titlul de „profesor” si cu cartea aia de vizita de „servicii” trasa in folie care spune ca ii legitimatia de functie si rang inalt in „sistem” 🤣. Dar ce se intampla in CJ…e pe picior de plecare „doamna de fer”? Ca asa i s-a intins covorul rosu si la PMT … cand a plecat in diszgratie. De acolo vine si „prietenia” plina de suma respectelor cu vamesul – pe principiul: nu pot decat sa fiu prieten cu tine ca stii prea multe 🤣, sau din greseala rupeai si tu un „panino” cu „cunostiintele comune” fix cand „unii” dadeau de necaz si cereau telefonic ajutor. Plin de importanti! Daca si olteanul ala de Dorian, care plasa telefoanele „mafiotilor” de Arad (si aia alti mari smecheri 🤣🤣) a ajuns mare dezvoltator si combinator…e clara treaba.

  • Nu va stresați cu Nelutu. E in filmul lui! Chiar ieri ne explica ce mafie e la Giroc și ca el, in calitate de general SRI in rezerva, o documentează 😂😂

   • Pe Nelutu l-a invatat doamna „sa faca cu PUZ-urile” :))…desi acolo nu se stie „care pe care a invatat” :)))…depinde cu cine te nimeresti sa vorbesti. Ca doar, au ,cei doi, la activ niste „lucrari” de mare angajament urbanistic :)). Accese de 1m latime :)))…avize CJ pentru loturi fara acces la drum public, avize CJ fara acte. Toata lumea cunoate manevrele lor, si toate astea doar prin metoda „capac” care se aplica la CJ :))). Acolo e chiar o lista foarte, foarte scurta de proiectanti cu „trecere” la doamna, de ani de zile…aparent sunt doar cateva firme (mereu aceleasi) care fac documentatii de urbanism (in conditiile in care de pe judet se aduca cateva sute de documentatii – rata de avizarea anuala e cam slaba). Si daca nu sunt alea, si le mai ruleaza si pe altele, surpriza…ce sa vezi…afli ca au un „sfant protector” tot de prin „cooperative de proiectare”…sau cu reprezentare „puternica” in comisiile tehnice. Ai senzatia ca numai vre-o 10 oameni proiecteaza in tot orasul, mereu aceleasi nume le auzi. Cum se face oare? Si Nelutu e client fidel la ei, aduce proiecte, ia si el un ciubucut, o maslina o fondanta, mai plimba si impinge niste acte, se face „indispensabil” – a true corporate man :))

     • Rautati dom’le, rautati! :))) Un peisaj al dezvoltatorilor locali absolut fabulos format din „minoritati”-italieni si tot felul de arabi/sirieni/iordanieni, participanti ai „marilor privatizari” a caror inceputuri in business nu ne sunt chiar clare, shaormishti, carnatzari, traficanti de diverse :))) cam pe astia e marea bataie a marilor arhitecti ai urbei…de un fines desavarsit

     • Doar cine nu vrea să știe nu a aflat că Loredana l-a pus pe Almajan „șef” la primărie. Atat de fericita este doamna Palalau că i-am ieșit manevra, încât a cam luat-o valul și se laudă că este șefa întregului județ, inclusiv Timișoara. Speram că aveți la fonoteca de aur mai multe cântece despre ea, poate chiar și cu sume mentionate

 2. Poate ne povesteste si noua marele procuror Dolcu cum functioneaza statia home cinema si celelalte aparaturi achizitionate exclusiv (ca doar ce conteaza legea achizitiilor publice) de la finul Bumbea cu titlul de corpuri delicte, cu bani de la bugetul de stat (fonduri cu destinatie speciala ale DNA) si daca sunt in acelasi cadru cu draperiile si zugraveala. Dolcule mai vrei? Hai apucate de dosarul Giroc si fa-ti si tu treaba o data in toata cariera ta. Dar pana atunci ia mai zine a cui sunt autoturismele cu care circuli….micutule?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore