ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cu spatele asigurat! Cooperativa imobiliară din Giroc, beneficiara construcțiilor extravilane și a ”erorilor materiale” din OCPI Timiș

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Fără nicio teamă, în ciuda tuturor intervențiilor prin alunecare, Camera de Conturi Timiș și-a dus misiunea de audit de la Primăria Giroc, până la capăt. N-a fost fost simplu, deloc! Și actul de control, încheiat pe data de 23 aprilie a.c, deși nu verbalizează, scoate în evidență existența cooperativei imobiliare de la marginea Timișoarei. Fără niciun dubiu: negru pe alb!

Și, mai mult decât orice, raportul trasează, într-un mod extrem de fin, prezența unei ”mâini invizibile” care, în ultimii 25 de ani, i-a protejat pe cooperatiști de la marginea Timișoarei din toate pozițiile. Șmecheri care, sub domnia primarului PSD Ionel Toma, aflat la al șaptelea mandat consecutiv, au ajuns să comande și să impună, uneori prin forță, șantaj și amenințări, legea în urbanismul de pe teritoriul comunei Giroc. Și sunt sute de probe în acest sens!

Azi, mai facem un pas înainte. Tocmai pentru a demonstra cât de captivă a devenit Primăria Giroc în ghearele cooperativei imobiliare. Așa că procesul-verbal de control al Camerei de Conturi Timiș vine ca o mănușă când intră pe zona ”construcțiilor de locuințe pe teren extravilan”. Lucru absolut ilegal! Și exemplul ales de către auditorii publici a fost contractul de vânzare – cumpărare nr. 340 din 11.03.2019, între persoana fizică Marincu Maria – vânzător și SC Minda & Mimo SRL – cumpărător, având ca obiect teren intravilan cu suprafața de 9.700 mp, categoria de folosință – arabil extravilan, înscris în CF nr. 407426 Giroc!

După tranzacția imobiliară, SC Minda & Mimo SRL, aparținând echipei fantastice formată din Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și Mueen Al Shawish (Mimo), a prezentat Primăriei Giroc documentele necesare în vederea înregistrării terenului în evidența fiscală a comunei. Și avem două variante de adrese, eliberate în favoarea societății. De la Registrul agricol s-a comunicat firmei că terenul arabil de 9.700 mp este în extravilanul comunei Giroc, dar în Dosarul fiscal – Patrimoniu aceeași suprafață este impusă, la data 11 martie 2019, ca și teren intravilan. Cu toate că, inclusiv Planul Urbanistic General (PUG) al comunei Giroc, respectiv încadrarea în teritoriu, arată, chiar și la această oră, că poziționarea exactă a terenului arabil este în extravilan!

Trecând peste alte detalii cadastrale, și anume împărțirea terenului în loturi, în ciuda interdicției de construcție impusă de extravilan, două societăți comerciale, care au cumpărat pământ de la SC Minda & Mimo SRL, recte SC Darin Best Residence SRL, aparținând lui Abu Namous Emad Hussein Atwa Hussein și  SC Cristalli Armonia Noir SRL, care-l are acționar pe același Mueen Al Shawish, au primit autorizații pentru ridicarea unor case înșiruite, în regim de P+1E. Și nota de constatare din teren, nr. 19929 din data de 26.03.2021, efectuată de auditorii Curții de Conturi Timiș, a confirmat, încă de la vremea controlului, existența imobilelor în extravilanul comunei Giroc!!!

Bal mascat

Cert e că datorită situației halucinante, privind construcțiile din extravilanul comunei Giroc, s-au cerut explicații urgente de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. Mai exact, detalii referitoare la modul în care s-a operat schimbarea categoriei terenului din extravilan (conform PUG) în intravilan, cu atât mai mult cu cât la bază, nu a existat nicio documentație de urbanism. Nici măcar un PUZ!

Răspunsul OCPI Timiș, datat pe 5 aprilie a.c., este unul demn de pus în ramă: Dintr-o regretabilă eroare, la momentul efectuării conversiei în format electronic a CF de hârtie nr. 4765 Giroc, parcela A541/1/34 a fost înscrisă în CF nr. 407426 Giroc ca fiind teren intravilan, în loc de teren extravilan, așa cum ar fi fost corect”. O abureală de zile mari, menită să acopere combinatorul cooperativei imobiliare de la Giroc din sânul OCPI Timiș. Iar afirmația se bazează pe fonoteca de aur, pe care a pus mâna voceatimisului.ro, și care demonstrează, pe suport audio-video, că ”…avem omul nostru la Cadastru și rezolvăm orice în două minute”.

Și povestea s-a închis așa, chiar dacă OCPI Timiș și-a recunoscut ”greșeala”. Unde mai pui că și Primăria Giroc a primit recomadări scrise de la auditorii publici cu privire la măsurile concrete ce se impun a fi luate pentru intrarea în legalitate: să solicite OCPI Timiș ”îndreptarea erorii materiale privind schimbarea categoriei de folosință din teren extravilan în teren intravilan”, să anuleze toate actele administrative emise pentru imobilul situat în extravilanul comunei și să extindă verificările ”în vederea identificării tuturor situațiilor similare privind schimbarea categoriei de folosință a terenului din extravilan în intravilan.

Evident că nimeni nu a mai făcut nimic! Că totul a fost un blat ordinar, azi, rezultă și din cartea funciară a terenului: extravilan conform PUG și intravilan ca urmare a unei ”erori materiale”, conform celor de la OCPI Timiș. Și așa se face că, de curând, ”casele înșiruite”, gândite de SC Minda & Mimo SRL, pe un teren agricol și extravilan, au fost intabulate, tot… în intravilan. Fără nicio jenă! Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și, în ciuda faptului că, în al treisprezecelea ceas, cu sula-n coaste, în adeverințele de existență ale construcțiilor, obligatorii intabulării, Primăria Giroc a descris, la rubrica ”observații”, toate neajunsurile și manevrele. Tot degeaba pentru că OCPI Timiș și-a văzut de drum… în intravilan!

Și încă un lucru: Primăria Giroc nu s-a sinchisit nici măcar să identifice ”situații similare”, așa cum a recomandat Camera de Conturi Timiș. Pentru că mai sunt situații trase la indigo, întâmplător sau nu, toate în favoarea cooperativei imobiliare. Și toate datorate celor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș care, dincolo de orice hârtii, emise de alte entități, aveau obligația legală să verifice orice solicitare legată de modificări aduse cărților funciare și să stabilească, dincolo de orice dubiu, diferențele patrimoniale dintre intravilan și extravilan.

Ca la piață!

În mod cert, nici nu mai contează că milionarii de Giroc, care aparțin comunității arabe din Timișoara, fierb la foc mocnit din cauza dezvăluirilor din voceatimisului.ro. Absolut irelevant și total nesemnificativ! Important e ca toți trepădușii și combinatorii, care gravitează în jurul cooperativei imobiliare comunale, să priceapă că voința primarului Ionel Toma, adresată redacției voceatimisului.ro, de a merge până la capăt și de a scoate TOT adevărul la iveală, va fi respectată cu sfințenie! Cuvântul e cuvânt!

Așadar, fie că le convine sau nu, dincolo de atacurile de panică și de disperare ale unora, care dau click pe site-ul ziarului nostru de zeci de ori pe zi, continuăm să destructurăm, bucată cu bucată, toată mașinăria care a pus stăpânire pe administrația comunală de la marginea Timișoarei, de mai bine de două decenii, în detrimentul oamenilor onești. Și ar fi foarte bine ca (vice)primarul comunei Giroc, Dan Vîrtosu, să citească cu maximă atenție rândurile de mai jos, monolog care provine dintr-o înregistrare video, realizată în fața unui blid de ciorbă, în prezența unui auditoriu restrâns. Cu mențiunea că traducerea din arabă este fidelă!

De data acesta, vorbele de duh nu-i mai aparțin lui Puiu Minda care, la ora actuală, efectuează o vizită fulger în SUA, ci asociatului său, iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo): ”Frate, nu-l crede pe Vîrtosu. Nuuuuu!!! Ăsta e un mincinos! Ăsta doar se preface și face pe naivul. Ascultă-mă pe mine. Ăsta e mai al dracului decât noi toți la un loc. E un bulangiu. Un pervers. Se dă amărât dar e un golan. Genul de mâță blândă. O slugă…”. Bun, dialogul și cuvintele de ”laudă” la adresa lui Dan Vîrtosu sunt mult mai multe și mult mai colorate! Marea majoritate întrec grobianismul, așa că e foarte complicat să le reproducem, chiar și cu multe puncte de suspensie!

Și am ales, în încheiere, să dăm această frântură de ”dialog social”, rostit în fața unei ciorbe de linte, tocmai pentru a demonstra, de fapt, contrariul. Mai exact, cine e perversul și bulangiul în toată ecuația asta. Nu o să-l arătăm cu degetul, că nu se cade și nu e frumos! Vă spunem doar că – și putem proba cu vârf și îndesat!! – iordanianul Mueen Al Shawish este cel care îi umple whatsapp-ul viceprimarului Dan Vîrtosu cu tot soiul de mesaje de dragoste și solicitări patrimoniale. Practic, bilețele cu numere de înregistrare emise de Primăria Giroc. Ca să împingă ”bulangiul” de Vîrtosu căruța și să meargă mai repede!

Când a fost legal, iordanianul Mueen Al Shawish, asociatul de suflet al profesorului de sport Puiu Minda, a primit răspunsurile la termen, ca orice alt cetățean, la ghișeu. Fără rabat! Cel puțin de când Dan Vîrtosu e la butoanele Primăriei Giroc! Când a forțat nota pe portativ și a coborât sub gamă, încercând marea cu degetul, cooperatistul Mimo a avut parte, evident, de refuzuri categorice. În ciuda unor apropouri fățișe! Putem proba chiar și asta!

Deci, așa se explică culorile vii în care l-a pictat iordanianul Al Shawish pe viceprimarul Dan Vîrtosu, urlând din toți plămânii că-l regretă amarnic pe primarul Ionel Toma, care de circa șase luni e în concediu medical și nu mai semnează nicio hârtie.

Mai rămâne doar de văzut dacă, după modelul arhitectului-șef Florin Roman, iordanianul Al Shawish va decide să-l aresteze și pe viceprimarul Dan Vîrtosu. Tot când vor mușchii lui, că așa e poezia…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore