ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Toma Vrednicul! Primăria Giroc, regina (ne)contestată a omisiunilor favorabile dezvoltatorilor imobiliari

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Regele (ne)încoronat al dezvoltatorilor imobiliari, Puiu Minda Pascu, a explodat, la nici 5 minute după apariția celui de-al doilea episod din serialul ”Giroc – la vita e bella”. I-au cedat nervii, la propriu! Așa că, nici mai mult și nici mai puțin, ne-a transmis să-i facem… un sex oral! Bine, amicul de suflet al primarului Ionel Toma a formulat ”invitația” la destrăbălare, folosind cu totul alte cuvinte. Greu de reprodus, aici! Dovada vie că banii nu țin loc, nici de cei 7 ani de acasă și nici de materia cenușie.

Bun, Minda Pascu are impresia că interlocutorii domniei sale sunt, probabil, niște gușteri flambați. Abonați, din orice poziție, la resursele publice ale comunei Giroc! Totalmente greșit! Așadar, refuzăm, cu maximă bucurie, ”valsul” propus de Minda Pascu. Din două motive mari și late! În primul rând, că dezvoltatorul imobiliar nu e genul nostru de ”felină”: nu are anvergura și nici detenta necesară, nici dacă ar sta pe tocuri de 11! Și, nu în ultimul rând, pentru că amicul edilului Ionel Toma nu ar accepta niciodată ca ”producția” să aibă loc în fața Primăriei Giroc. Nu de alta, dar ”la sediul social”, reacțiile publice ar fi extrem de greu de controlat. Și de digerat!

Dincolo de acest film de ”capă și spadă”, care poate rula doar într-o minte ascuțită, una peste alta, e agitație, extrem de mare, în mușuroiul de furnici de la Primăria Giroc, instituție condusă cu multă dexteritate și pricepere, de mai bine de 24 de ani, de social-democratul Ionel Toma. Condusă, evident, în mare parte, în numele ”cooperativei de producție” și a celor puțini care își au (ne)declarat punctul de lucru, chiar la adresa unde funcționează unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei.

Astăzi, tot ce mai lipsește în fața Primăriei Giroc este o tonetă pe care să scrie, mare cât o zi de post, ”intermedieri acte publice”: rezolvăm PUZ-uri, certificate de urbanism, concesiuni și alte tranzacții imobiliare, în timp record – succesul, garantat! Sau vreun banner, cât toată fațada instituției publice, pe care să troneze, cu litere de tipar: angajăm funcționari care știu să răspundă la buton! Doar în situația intereselor private, căci ale statului – niciun stres – mai pot aștepta să fie reprezentate și apărate cu celeritate.

Și, ca să fim corecți până la capăt, toată această nebunie din comuna periurbană se datorează, exclusiv, PNL și USR. Pentru că, indiferent din ce unghi privești situația, cele două partide sunt vinovate pentru succesul nebun al primarului Ionel Toma, în alegerile locale. În primul rând, PNL, chiar în plină campanie electorală, și-a decapitat conducerea giroceană, cu aviz de la județ, ca să-l impună pe Dan Vârtosu, cumnatul lui Puiu Minda Pascu (prietenul lui Ionel Toma), ca și candidat pentru funcția de primar al comunei Giroc.

La fel a făcut și USR Timiș: l-a lăsat într-un offside total pe candidatul său, Cristian Amza, când a venit momentul ca să-l susțină pentru funcția de viceprimar, deși filiala a câștigat Consiliul Local, în fața celor de la PNL, ”oamenii noi” fiind clasați pe locul al doilea după PSD, la numărarea voturilor din comuna Giroc. Motivația conducerii centrale a USR Timiș, așa cum a declarat-o public și Cristian Amza: liberalii au mari interese imobiliare în zonă! Așa a ajuns Dan Vârtosu viceprimar! Ca la piață, pe tarabă!

Graba strică treaba

Că lucrurile stau întocmai și că Primăria Giroc tinde să devină, de la an la an, tot mai captivă grupurilor de interese, care gravitează în jurul instituției, rezultă si din actul de control al Camerei de Conturi Timiș. Dincolo de contractele pe asistență juridică de aproape 2 milioane de lei, externalizate în favoarea avocatului Sorinel Gheorghe Golban, al cărui tată e consilier local PSD și dezvoltările imobiliare în forță și ilegale ale omului de afaceri Puiu Minda Pascu, auditorii bănățenii au mai dat peste o situație, cel puțin (h)ilară. Și, după cum o să se dumirească toți giroceni, în zilele următoare, departe de a fi și ultima în El Dorado-ul de la marginea Timișoarei.

Nerespectarea prevederilor legale privind emiterea certificatelor de urbanism – asta stă scris, negru pe alb, în documentul Camerei de Conturi, referitor la CU nr. 812/07.08.2018, eliberat de Primăria Giroc, în baza unei cereri, întocmite în aceeași zi (nr. 23807). Miza: ansamblu rezidențial (4 imobile – Locuințe colective) pentru imobilul înscris în CF nr. cad. 411544. Că toată graba de a emite documentul pentru dezvoltatorul imobiliar nu a fost decât o manevră ocultă, rezultă și din adresa Instituției Prefectului Județul Timiș, nr. 793/S3/01.04.2019: certificatul de urbanism nr. 812/07.08.2018 a fost emis fără respectarea prevederilor legale, în condițiile în care extrasul CF 411544 Giroc precizează că imobilul este înregistrat în planul cadastral, fără o localizare certă.

Așadar, Prefectura Timiș a transmis Primăriei Giroc ”că se impune revocarea certificatului de urbanism nr. 812/07.08.2018”. Urmare a adresei reprezentantului Guvernului României în teritoriu, Primăria Giroc s-a conformat și a anunțat că, prin dispoziția primarului nr. 158/22.04.2019, documentul ilegal a fost anulat. Ulterior, cum construcția ansamblului rezidențial nu putea să aștepte la infinit, unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei a eliberat un nou certificat de urbanism, nr. 596/20.06.2019, cu scopul declarat: ”dezlipire, fără a înscrie toate datele privitoare la regimul juridic al imobilului înscris în CF nr. 411544”.

Prin încheierea OCPI Timișoara, nr. 138150/02.07.2019, a fost admisă cererea introdusă de C. R., privind dezmembrarea imobilului înscris în CF nr. 411544, în 3 parcele. Dar și de această data au fost mari probleme de orientare în teren, întrucât SC Lwd Nicorette SRL a notificat Primăria Giroc că se află pe un teren minat, într-un plin proces civil de constatare – rectificare Carte Funciară – suprapunere imobil. Și societatea, prin adresa cu nr. 35265/10.07.2019, a înștiințat Primăria Giroc că dacă continuă cu graba și cu disperarea de a emite certificate de urbanism, într-o speță aflată într-un litigiu juridic și ”care nu respectă condițiile de legalitate”, va fi acționată în instanță, cu pretenții de prejudicii morale.

Poveste fără sfârșit

Din nou, Ionel Toma s-a văzut nevoit să bată în retragere, pentru a doua oară, astfel încât, prin dispoziția nr. 239/29.07.2019, a revocat certificatul de urbanism nr. 596/20.06.2019, iar prin adresa nr. R 35265/01.08.2019 a înștiințat și SC Lwd Nicorette SRL că totul a fost rezolvat, astfel încât nimeni să nu mai facă valuri. Bun, minunea nu a durat foarte mult căci, așa cum a constatat și Camera de Conturi Timiș, Primăria Giroc, iarăși contra cronometru, ca să servească interesele (i)legitime ale dezvoltatorului imobiliar, emite un alt certificat de urbanism, nr. 726/31.07.2019. De această data, se cere o: ”dezlipire a imobilului înscris în CF nr. cad. 411544”.

Și, nici măcar de această dată, documentul, eliberat cu atâta garbă și dezinvoltură de către Primăria Giroc, nu trece, în faza aceasta, de filtrul funcționarilor de la Consiliului Județean Timiș. Astfel, prin adresa nr R14903/03.09.2019,  arhitectul Șef – Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul CJT concluzionează că, ”în urma analizei documentelor depuse, s-a constat că CU nr. 726/31.07.2019 a fost emis fără respectarea prevederilor legale”. Și, imperativ, CJT solicită revocarea documentului emis de Primăria Giroc, contrar legii. Plus, ”transmiterea dispoziției de revocare către OCPI în vederea restabilirii situației juridice a imobilului”.

Cum au procedat angajații Primăriei Giroc, în fața celei de-a treia impuneri consecutive de a anula un certificat de urbanism? Simplu: ca niște ”oameni de onoare”! Și cel mai bine descrie manevra Curtea de Conturi Timiș: ”Certificatul de urbanism nr. 812/07.08.2018 a fost revocat prin dispoziția primarului nr. 158/22.04.2019, iar certificatul de urbanism nr. 596/20.06.2019 a fost desființat printr-o altă decizie internă, nr. 239/29.07.2019, dar NU s-a transmis OCPI în vederea luării la cunoștință pentru anularea încheierii nr. 1382150/02.07.2019 prin care terenul cu CF nr. 411544 a fost dezmembrat în 3 parcele. Certificatul de urbanism nr. 726/31.07.2019, NU a fost revocat în urma solicitării Arhitectului Șef – Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului al CJ Timiș”. Bezna minții!

Faptul că Primăria Giroc ”a omis” să notifice Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș că Ionel Toma a fost nevoit să revoce și cel de-al doilea certificat de urbanism, a făcut ca CF. nr. 411544 să rămână dezmembrat în trei parcele. Nu mai vorbim despre faptul entitatea publică ”a uitat” să anuleze și cel de-al treilea document, deși acest lucru i-a fost cerut, imperativ, de către CJ Timiș. Tot acest lanț de ”omisiuni” a dus la emiterea unui nou certificat de urbanism, nr. 846/04.09.2019, pentru una dintre cele 3 parcele, care a rezultat dintr-o dezmembrare ilegală și nulă de drept, care nu a fost denunțată la OCPI Timiș, din motive mai mult decât evidente.

La loc, comanda!

Așadar, ca urmare a verificărilor și cronologiei documentelor, auditorii publici externi au stabilit că Primăria Giroc trebuie să pună în aplicare ”revocarea certificatelor de urbanism, emise cu încălcarea prevederilor legale și transmiterea dispozițiilor de revocare către OCPI Timiș, în vederea restabilirii situației juridice a imobilului înscris în CF nr. 411544”. Sah-mat, cu ”aducere la îndeplinire”, altfel, se lasă cu plângere penală pentru abuz în serviciu! Exact ca și în cazul contractelor de ”asistență juridică” și ca în situația construcției ilegale din zona de protecție istorică a comunei Giroc, marca Puiu Minda Pascu!

Și încă ceva: ieri, dis-de-dimineață, din birourile Primăriei Giroc răzbăteau promisiuni de ”corecții fizice” la adresa jurnaliștilor. Semn că unii, chiar și la birou, pe bani publici, trăiesc în scenariile de pe NETFLIX sau de pe HBO GO. Deci, răspunsul pentru ”duel” e exact același ca și cel pentru delirul mistic cu sexul oral: afară cu DVD-ul din priză!

Pe bune, fraților? Chiar atât de tare vă arde?

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. E foarte interesant un lucru — pe cât de nasoale sunt toate dezvăluirile, pe atât de puține sunt reacțiile. Liniște ca de mormânt pe Facebook, nimeni nu are nicio reacție — nu dă like, nu distribuie, nu comentează. Doar mie mi se pare ciudat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore