Un drum de balast și piatră, asfaltat de Consiliul Județean! Legătură mai rapidă și sigură cu A1 pentru timișenii din zona Secaș

- Advertisement -
Investiție importantă pentru nord-estul Timișului. Consiliul Județean a recepționat astăzi lucrarea de asfaltare a drumului dintre localitățile Crivobara și Vizma. Anterior investiției, structura acestuia era din balast și piatră.

Sectorul nou asfaltat își are originea în drumul județean DJ 609A, la intrarea în localitatea Crivobara dinspre localitatea Secaș, făcând legătura cu intravilanul localității Vizma, comuna Secaș. Drumul modernizat are o lungime de 4.4 km, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 6.7 milioane lei inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul județului. În urma investiției, accesul timișenilor din zona Secaș la DN6 și A1 este mai facil.

Noi, în Timiș, avem una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, de aproape 1300 km. În proporție covârșitoare, acestea sunt asfaltate, însă mai avem zone unde se circulă pe drumuri de piatră. Îi asigurăm de timișenii care încă nu au asfalt că vom ajunge și la ei în localitate. Prioritizăm investițiile în funcție de impactul lor în comunitate, însă ne dorim să ajungem peste tot unde nu avem încă o infrastructură potrivită unui județ european”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Nica.

Pentru siguranța rutieră, în curbele periculoase și pe anumite zone cu risc crescut de accidente s-a montat parapet metalic. În plus, s-au realizat 12.10 km de marcaje rutiere și s-au amplasat indicatoare rutiere. De asemenea, podețele existente, deteriorate, au fost demolate și înlocuite cu unele noi, s-au amenajat accesuri către locuințe, s-au decolmatat și reprofilat șanțurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate și reconstruite.

Garanția de bună execuție este de 36 luni.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare