Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăTraian Băsescu: „Nu l-am sprijinit pe Bercea Mondial. Fratele meu a intrat...

Traian Băsescu: „Nu l-am sprijinit pe Bercea Mondial. Fratele meu a intrat într-un anturaj dubios”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Într-o înregistrare audio apărută în presă, Mircea Băsescu poartă o conversație cu un membru al familiei lui Bercea Mondial. Acesta din urma  ii reproseaza lui Mircea Basescu ca i-ar fi dat 350.000 de euro ca sa intervina în procesul intentat interlopului pentru crimă. Fratelui președintelui i se cere să intervină pe lângă Băsescu pentru ca Bercea să primească o pedeapsă mai blândă sau chiar eliberarea: „La mine au ajuns doar 250 de mii… Mi s-a pus mormanul ala de dolari in brate…”, se aude pe înregistrare Mircea Basescu care susține că va vorbi și cu fratele său  despre caz și că acesta ar ști despre ce e vorba. În final, Bercea a primit 7 ani de închisoare, iar membrii clanului mafiot au început să-l șantajeze pe Mircea Băsescu, doarece nu a reușit să influențeze judecătorii pentru ca acuzatul să primească doar 1 an după gratii.

Înregistrarea a produs vâlvă la Cotroceni. Primul care a ieșit în public cu o declarație a fost premierul Victor Ponta, care l-a îndemnat pe președinte să demisioneze:

Pentru credibilitatea justitiei, categoric aceasta ar fi cea mai buna decizie, tocmai pentru justitie. In 9 ani si jumatate (de mandat) presedintele a vorbit totdeauna despre cat de importanta este independenta justitiei. E normal sa sprijine independenta si prestigiul justitiei si sa renunte la functie”, a precizat Ponta.

Băsescu s-a apărat astăzi și a explicat că nu a avut nicio legătură cu aceste conversații, și că fratele său nu l-a rugat să intermedieze verdictul interlopului Bercea Mondial.

„Aș vrea să precizez că niciodată nu am avut cu Mircea Băsescu vreo discuție despre sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenției mele în derularea justiției în acest caz. Fac un apel public la orice polițist, orice procuror, orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat vreo inervenție a mea să o facă publică. Proba că nu a existat o astfel de intervenție este chiar condamnarea, din câte știu domnul Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele a mai precizat că știa de faptul că fratele său este șantajat de clanul lui Bercea, și că l-a îndemnat pe acesta să facă o plângere la parchet.

„Eu știu cazul fratelui meu că este șantajat. Eu i-am recomandat să meargă la parchet și să facă plângere. S-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice. În 10 ani nu am făcut nicio intervenție în justiție. Plec de la premisa că în fața justiției toți suntem egali, dacă ești fratele președintelui, nu te scutește de responsabilitatea în fața legii. Regret că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, sunt încrezător că justiția va scoate la iveală adevărul în această dispută publică. Aș vrea să închei asigurându-vă că nu voi face nici un fel de intervenție a instituțiilor statului, este major, este responsabil pentru faptele lui, dacă a făcut ceva ilegal va trebui să răspundă în fața legii”, a încheiat șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare