Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a spart buboiul la Giroc! Direcția Națională Anticorupție Timiș l-a reținut pe dezvoltatorul Mueen Al Shawish pentru tentativa de mituire a arhitectului-șef Florin Roman

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer acoperit de nori
4 ° C
4.1 °
3.9 °
92 %
4.6kmh
100 %
mie
5 °
joi
8 °
vin
15 °
sâm
15 °
Dum
8 °
Un deznodământ previzibil! Exact cât 29 de zile! Asta, în ciuda tuturor clevetitorilor și părerologilor de serviciu care au încercat, cu disperare și din toate pozițiile, să oprească dezvăluirile voceatimisului.ro, referitoare la cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc! O entitate nefiscalizată, păstorită de Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), sub privirile extrem de tandre ale primarului PSD Ionel Toma, așa cum am demonstrat de zeci de ori!

Cu probele pe masă! Și când nu au reușit să pună batista pe țambal, pe la colțuri, mese și printre cearceafuri, cooperatiștii au lansat zeci de petarde, fumigene, piste false și surse compromise – chiar și citații prin IPJ Timiș – toate menite să aducă pacea și liniștea în localitatea de la marginea Timișoarei. Degeaba!

Aseară, DNA l-a reținut pe iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), dezvoltator imobiliar și principalul partener de afaceri și de combinații al nu mai puțin celebrului Puiu Minda, capul de tractor al cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. La câteva ore după, în zorii zilei de azi, pe bază de citație, a pătruns în sediul procurorilor anticorupție și Ionel Dan Pascu, însoțit de avocatul său. După mai bine de 8 ore de audieri, Puiu Minda a părăsit birourile DNA extrem de tulburat, îngândurat și de nervos!

În schimb, tovarășul său, Al Shawish, a fost prezentat în fața judecătorilor de pe lângă Tribunalul Timiș. După audieri și un întreg spectacol în lacrimi, magistrații au decis că, în baza probelor, iordanianul se face vinovat de acuzațiile aduse de către procurorii anticorupție. Ca atare, în dreptul cooperatistului, instanța de judecată a marcat cifra de 29 de zile de arest. Cu executare, nu preventiv și nu la domiciliu!

Pe scurt, până în acest moment, două lucruri sunt certe. Primul ar fi că Al Shawish a fost ridicat de către DNA cu câteva ore înainte de a părăsi țara, ceea ce confirmă faptul că existau indicii temeinice că, pe undeva, a existat o scurgere de informații. Și a doua chestiune sigură e că, după mandatul de arestare pe 29 de zile și după lacrimile de crocodil, vărsate în fața magistraților de pe lângă Tribunalul Timiș, Mueen Al Shawish are acum, berechet, timp de gândire.

Mai exact, beneficiază de o lună întreagă ca să-și pună ordine în gânduri și să se întrebe dacă merită să stea cu milioanele de euro în bancă și să ia totul pe el. Un gând care, cu siguranță, dă fiori tuturor cooperatiștilor. Până la urmă, în miez de noapte, când l-au ridicat pe Al Shawish, asta a fost și miza precipitată a procurorilor: să scuture pomul! Și, în mod cert, din date conexe, rezultă foarte clar că DNA nu se va mulțumi cu un simplu impegat de mișcare, ci va merge după șeful de gară și însuși directorul de regională! Că fie clar!

Acum, motivul reținerii lui Mueen Al Shawish, se arată într-o comunicare publică a DNA Timișoara, are legătură cu comiterea unei infracțiuni de dare de mită. Mai exact, în perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, iordanianul Mimo, ”sprijinit de o altă persoană, i-ar fi promis unui funcționar din cadrul Primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu”.

Concret, dezvoltatorul imobiliar l-a asigurat pe martorul DNA – probabil, arhitectul-șef Florin Roman – de o suma de 90.000 euro, în două tranșe. Una de 40.000 euro cu scopul eliberării a două adeverințe din care să rezulte, în mod nereal, că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau, în realitate, în extravilan. Și, la pachet, alți 50.000 euro pentru întocmirea unui proiect imobiliar și eliberarea autorizației de construire pentru un ansamblu de locuințe, care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza comunei Giroc. Până aici, ca și tehnică de lucru a cooperativei imobiliare de la marginea Timișoarei, care obținea tot ce-și dorea și în timp record, nimic nou!

Minut cu minut

După o noapte întreagă de anchetă, azi, în jurul orei 16, Mueen Al Shawish, partenerul de combinații imobiliare al lui Puiu Minda, a fost prezentat în fața judecătorilor de către procurorii DNA Timișoara cu cerere de arestare preventivă. În fața magistraților, în bălți de lacrimi, iordanianul s-a declarat…nevinovat! Și, așa cum precizează colegii de la pressalert.ro, Mimo a precizat că ”…niciodată nu am promis că o să dau bani și nici nu am dat pentru vreun act din primărie. E adevărat că am discutat cu un birou de arhitectură de mai multe sume de bani pentru proiecte din Giroc”.

Afirmații contrazise, însă, de o serie de înregistrări audio-video, aflate în posesia vocetimisului.ro, în care, cel puțin în cazul proiectului imobiliar din perimetrul Lidl-Giroc, iordanianul susține că a dat ”bani și două parcele”, după ce a experimentat și i s-a explicat ”metoda capac”, chiar în biroul primarului Ionel Toma, în prezența lui Puiu Minda.

Mueen Al Shawish a mai  avut un nou episod de plâns în hohote, în momentul în care a explicat judecătorilor că este grav bolnav, clipă în care avocatul său, onorabilul Daniel Sabou, a depus acte din care reiese că suferă de diverse afecțiuni medicale. N-a contat, căci procurorul DNA a cerut instanței arestarea preventivă a iordanianului, invocând faptul că există probe din care rezultă, în mod explicit, despre remiterea sumei 90.000 de euro și a motivelor pentru care trebuiau dați acești bani.

Tot atunci s-a aflat și faptul că, la momentul comiterii infracțiunii de dare de mită, Mimo era în termenul de încercare pentru o pedeapsă de patru luni cu închisoarea pentru infracțiuni rutiere, pedeapsă care era amânată pentru doi ani. Deci, sub supraveghere!

De departe, partea cea mai interesantă a pledoariilor, așa cum notează și pressalert.ro, a aparținut avocatului Daniel Sabou, apărătorul lui Mueen Al Shawish, onorabil care a susținut că afirmațiile procurorului DNA, cum că societatea ar vedea, neluarea unor măsuri preventive, ca o încurajare a faptelor de corupție, având în vedere numeroasele articole din presă despre „tunurile imobiliare din Giroc”, nu sunt valide. Pur și simplu pentru că… nu a apărut nimic în presa centrală, ci doar „într-o fițuică”.

Acum, sincer, în aceeași logică a apărătorului iordanianului, pe cuvânt de onoare, nici noi nu am auzit de existența fizică a domniei sale, până azi, pe coridoarele Palatului Dicasterial. Dar asta nu înseamnă că domnia sa e un avocat de mic litraj! Mai mult, marota asta cu ”presa centrală” e de pe la începuturile anilor 2000! Și, dacă vreodată dl. Sabou o fi curios, poate să contabilizeze traficul, care e la vedere, pe ”fituica” vocetimisului.ro și, cu siguranță, va avea nevoie de un calculator de birou, după primele trei materiale de presă. După toate 60, în mod cert, se va cere afară!

Fâșia Gaza… fierbe

Revenind la arestarea iordanianului Mueen Al Shawish, încă de azi dimineață, imediat cum s-a dus vestea, comunitatea arabă din Timișoara a intrat în fibrilații. Ședințe peste ședințe! Motivul a fost unul extrem de simplu: Al Shawish a fost unicul/singurul intermediar al minorității în legătură cu administrația publică din Giroc și, evident, cu cooperatiștii de la marginea Timișoarei, experți în ”metoda capac. Și iordanianul a funcționat exact ca un perceptor în relația cu conaționalii săi, astfel încât morișca să se învârtă, toată lumea să fie mulțumită și arabii să poată construi în voie și până la cer.

Și cel mai bun exemplu este cartierul rezidențial din zona magazinului Lidl din Giroc, proiect atacat în instanță de prefectul Mihai Ritovoiu, la sesizarea Inspectoratului de Construcții. Și ca ansamblul imobiliar din perimetrul supermarketului de la intrarea în localitate, mai sunt zeci de asemenea construcții care nu respectă nicio normă civilă așa cum, în repetate rânduri, de aproape un an încoace, a prezentat și voceatimisului.ro!

Și mai există câteva motive pentru care dezvoltatorii imobiliari arabi, care se desfată construind pe raza comunei Giroc, se tem! În primul rând că, în toată criptologia procurorilor DNA Timișoara, e clar că presupusa infracțiune comisă de Mueen Al Shawish, de a-l premia pe arhitectul-șef Florin Roman cu suma de 90.000 euro, în tranșe, nu-l are ca beneficiar final pe iordanian ci pe sirianul Nidal Cheikh Asad, așa cum bine știu și rezidenții de pe Fâșia Gaza din Timișoara.

Mai exact, cele două suprafețe de terenuri extravilane, la care fac referire și procurorii DNA, au trecut prin patrimoniul imobiliar al SC Mimo Real Estate SH SRL și s-au oprit în zestrea exclusivă a doi membri ai familiei Cheikh Asad! La fel stă situația și cu autorizația de construire și proiectul pentru ansamblul imobiliar, pe un teren în suprafață de 6.600 mp, despre care vorbesc magistrații anticorupție: Mueen Al Shawish – intermediar, Nidal Cheickh Asad – beneficiar!

Unde mai pui că toată povestea asta cu extravilanul comunei Giroc și cu suma de 90.000 de euro, prezentată de procurorii DNA Timișoara, nu e singulară. Căci, așa cum o să vă lămuriți în zilele următoare, o serie întreagă de imobile, aparținând unor cetățeni de etnie arabă, au fost construite, deja, exact acolo unde arată cu degetul magistrații anticorupție: dincolo de limitele și granițele intravilanului, dar cu documente false, care n-au nicio legătură cu realitatea din teren!!!

Urmărește-ne pe Google News

7 COMENTARII

 1. Deci nu numa 2 arabi implicati fiti siguri aici este un grup mare care joaca fals mita relati bla bla singuri pierdut este statul roman din punctul meu de vedere si asa trebuie facut confiscat tot ce sa ridicat indifernt cine ridicat pus mana pe conturi din banci si sa fie totul pe mana statul asa pot sa zic statul nu pierdut nimic si fie care implicat sa intoarce la locul lui incazul in care nu sa ia masur severe atunci totul este un teatru ca sa taca lumea ……si grupul mafiot sa facut pe spatele nostru eu muncesc de 20 de ani si nu imi permit sa schimb gresei in apratmentul meu si modific ca nu ma aprobat sa sparg o perte si grupul de mafie de blocuri fac cartier pe baza de spaga ….hai sa vedem ce o sa iasa din circul asta

 2. Să vedeți acolo jaf, abuzuri și falsuri în acte…
  Ca la mai toate primăriile.
  Cum au fost proprietățile confiscate abuziv de regimul comunist traficate către cumetrii primarilor în dauna foștilor proprietari adevărați, virstnici și neajutorați în fața mafiei imobiliare din Primărie.

  • Nu cred ca ii intereseaza pe stimabilii jurnalisti astfel de excrocherii. Prin eludarea Legii18 si Legii 10 au au fost improprietariti ilegal functionarii din aparatul de stat:primar, viceprimar, consilieri, ingineri din fostul CAP, agenti agricoli (adica agenti imobiliari angajati ai primariei), functionari de la cadastru, primaria Timisoara, judecatorie, notari, avocati si procurori, inclusiv fosti membrii CAP care nu au aus pamant in CAP. Pentru toti s-a gasit cate o bucata de pamant, dar nu si pentru proprietarii de drept. Aceasta e aplicarea democratiei in România de dupa 1990. Aceste lucruri au modelat mentalitatea generatiilor de dupa 1990:imbogatire rapida indiferent de mijloace, jaf, fals ,impostura, distrugere de acte, minciuna,sfidare, incultura, dispretul fata de ceilalti. Pe cine mai intereseaza azi despre corectitudine, dreptate, compasiune, empatie, aplicarea principiilor democratiei, adevarul istoric?

 3. hei …foarte bine ca ceva pare sa se mai miste la procurori in sfarsit …dar eu am de receptionat un apartament de la astia si apare intrebarea pt procurori cu noi clienti astora cum ramane astia au blocuri intregi de terminat pe care noi cetateni simpli am mucit de nea luat dracu pe meleaguri straine pentru a-mi lua o casa si astia trebuie so finalizeze eu sper ca procurori se gandeasca cate vieti ar putea distruge a noastra a cetatenilor simpli sunt ok sa ii opreasca pe viitor sa mai faca combinati dar trebuie lasati sa termine ce au inceput suntem mii de persoane din zona care suntem in aceasta situatie dar totusi cetateni girocului l-au votat pe primarul asta de acum top 10 a hotilor si combinatorilor din romania care construieste piste de biciclete cu stalpul pe mijlocul ei iar in fata primariei a fost eliminata si continua dupa care nu a facut nici o strada in zonele nou construite traim in noroaie , plin de caini vagabonzi pe campuri nu poti iesi la o plimbare sau sa alergi ,pe bicicleta etc…nu iti dau tomberoane la bloc suficiente 1 la 30 de persoane gunoieri nu ridica saci de gunoi ca cica contin polistiren ii lasa in strada ,nu exista serviciu de curatenie a strazilor , nu sunt prevazute spati pt reciclare au aprobat proiecte de blocuri fara spati de amplasare a tomberoanelor de gunoi canalizarea este mai tot timpul infundata in zonele de case noi nu exista trotuare ,0 strazi asfaltate in ultimi ani la cat am vazut eu pe unde umblu daca te pune sfantu sa faci reclamatie la mediu sau urbanistica tot pe tine te mustreaza ca cica minti sau exagerezi te face sa simti ca ultimu om DECI VA ROG FOARTE MULT MULT DOMNILOR PROCURORI SCAPATI-NE DE ASTIA NU MAI PUTEM ASA SA TRAIM

 4. Ar trebui pedepse mult mai mari si mai usor de dat pentru functionarii din institutile statului care participa la astfel de „activitati”. Stie cineva care este numarul dosarului care vizeaza anularea autorizatiei de constructie din spatele Lidl Giroc si stadiul?

  • Buna ziua. Nu știm care e numărul dosarului, dar puteți întreba la Prefectura Timiș, la Juridic. Mai e o varianta: sa va uitati pe site-ul instanței de judecata. Succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare