Capitulare! Pacea de la șaormeria ”Sahara”, motivul pentru care Consiliul Local Giroc s-a întrunit în ședință extraordinară doar ca să valideze interesele urbanistice ale afaceriștilor Mueen Al Shawish și Nidal Cheikh Asad

- Advertisement -
Și, fără niciun dubiu, așa cum rezultă din probatoriu, minunea din Ajunul Crăciunului a fost posibilă grație intervențiilor de mare finețe ale profesorului de sport Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), lider de necontestat al cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Nimeni altul decât omul de încredere al primarului PSD Ionel Toma cel care, de mai bine de 25 de ani, conduce localitate și asistă, mai mult decât pasiv, la dezvoltarea în forță a unității administrativ-teritoriale, doar după cum dictează interesele combinatorilor de produse urbanistice!

Evident, scenariul și regia pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din perimetrul Lidl – Giroc, căci la asta se referă minunea din Ajunul Crăciunului, a început, cum altfel, decât printr-o schemă patentată și testată pe marea majoritate a dezvoltatorilor imobiliari care și-au încercat norocul în El Dorado-ul de la marginea Timișoarei: metoda capac!

Și ultimul blocaj la mantinelă, experimentat de beneficiarele celor 88.892 mp, recte Angela Ștefan și Andrea Evelyn Fazekas (partenerele de viață ale iordanianului Mueen Al Shawish și sirianului Nidal Cheikh Asad), înainte de a-și vedea PUZ-ul cu ochii, a fost înfăptuit pe data de 29 noiembrie 2017. Când, la sugestia și solicitarea primarului Ionel Toma, Consiliul Local al comunei Giroc a respins proiectul ”Dezvoltare zonă mixtă locuințe colective și servicii, intravilan, înscris în CF 401710”.

Cert e că, așa cum rezultă din procesul-verbal, încheiat cu ocazia ședinței ordinare a CL Giroc, PUZ-ul familiei Al Shawish și Cheikh Asad a fost primul pe ordinea de zi a dezbaterilor. Totul a mers repede și a fost extrem de clar. Când i s-a cerut părerea, primarul s-a opus proiectului pe motiv că 1,5 locuri de parcare per apartament… nu e suficient. Asta în condițiile în care, așa cum am demonstrat, cu actele pe masă, unele imobile dezvoltate de Puiu Minda, chiar în centrul comunei Giroc, au beneficiat de locuri de parcare… pe domeniul public și executate din banii unității administrativ-teritoriale! Și a mai existat, referitor la același PUZ al cuplului Al Shawish-Cheikh Asad, o privire încruntată, aruncată peste ochelari, și la capitolul legat de… lățimea drumurilor de incintă (trame stradale). 

Ca la final, conform procesului-verbal al ședinței CL Giroc din data 29 noiembrie 2017, Ionel Toma să decreteze: ”Eu propun respingerea acestui PUZ…”. Rezultatul final: ZERO voturi pentru visul imobiliar care gravita în cercul iordanianului și sirianului! Și, deja, la fel ca și Direcția Națională Anticorupție Timișoara, toată lumea știe că, ulterior, imediat după acest moment de bravură giroceană, etalat de primarul Ionel Toma, la circa două săptămâni, proiectul soțiilor celor doi arabi a trecut cu brio.

Cu toate voturile necesare! Evident, enigma schimbării de poziție și de strategie, n-a avut nicio legătură, nici cu mărirea numărului locurilor de parcare și nici cu alte elemente urbanistice. Ci cu faptul că, așa cum rezultă din fonoteca de aur, aflată în posesia voceatimisului.ro, decizia l-ar fi costat pe Mueen Al Shawish ”…două parcele și bani”.

Asta, nu înainte de-a recunoaște că a avut parte și de o demonstrație de forță din partea profesorului Minda, chiar în biroul primarului Toma: ”Mie mi-a zis (n.n – Puiu Minda), în fața lui Toma, că el m-a blocat cu PUZ-ul (n.n – cel de la Lidl). În biroul primarului. Exact asa a zis: <Eu am dat ordin la primarul să nu-ți aprobează PUZ-ul>. În momentul ala, Toma s-a făcut fața lui albastră. A zis <Dar nu e așa, Puiu>. El a urlat: <Ba da, așa e>! După care primarul a tăcut. A pus capul jos…”. Nimic altceva, decât un exercițiu psihologic de dominare!

Minunea de la Giroc

Deci, de reținut că, la data de 29 noiembrie 2017, la îndemnul primarului Ionel Toma, după mici dezbateri pe mărunțișuri, aplicabile doar pentru fraieri, Consiliul Local al comunei Giroc a respins, în ședință ordinară, PUZ-ul familiilor Al Shawish și Cheikh Asad. Ca, ulterior, de această dată într-o reuniune extraordinară, care a fost convocată de urgență, pe data de 12 decembrie 2017, să cadă de acord, cu o majoritate lejeră, că ideile și planșele arabilor sunt extraordinare, geniale și absolut binevenite pentru comunitatea de la marginea Timișoarei. Și uite așa, la circa două săptămâni de la ultima scatoalcă, prin Hotărârea nr. 191, PUZ-ul de la Lidl a fost aprobat, după ce, la finele lui noiembrie, fusese respins a nu știu câta oară! Cu modificarea că cifra de 1,5 loc de parcare per apartament a devenit de 1,8! Doar pe hârtie!

Și, ca să nu bată la ochi convocarea de urgență a plenului Consiliului Local Giroc, deși rupe vederea de la o poștă, pe lângă proiectul imobiliar propus de Al Shawish și Cheikh Asad, pe ordinea de zi a ședinței din 12 decembrie 2017, a mai fost introdus un singur alt punct de dezbatere. Un fleac, pur și simplu: achiziționarea unui autoturism în beneficiul ”Giroceana”! Oricum, din punct de vedere legal, urgența convocării consilierilor locali, chiar în ajunul Crăciunului, nu stă în picioare, sub nicio formă, având în vedere cele două puncte de pe ordinea de zi – PUZ și mașină! Practic, nici un element de grabă, în folosul sau în interesul comunității, așa cum spune legiuitorul!

Evident, există și o explicație rațională pentru tot acest deranj al Consiliului Local Giroc, convocat de urgență, în Ajunul Crăciunului. Căci, așa cum rezultă din probatoriu și o serie de alte verificări încrucișate și conexe, imediat după refuzul consilierilor locali de a da aviz favorabil PUZ-ului de la Lidl din Giroc, în aceeași zi de 29 noiembrie 2017, după legitimarea respingerii, lucrurile s-au pus în mișcare. Mai exact, Puiu Minda a cerut, printr-un intermediar, o întâlnire cu Mueen Al Shawish pe care, la acea dată, nu-l cunoștea. Motivul: să-i explice iordanianul de ce are atâta ghinion cu investiția de pe raza comunei Giroc. Și, evident, ca să-i dea rețeta perfectă pentru dezlegarea farmecelor! Simplu ca bună ziua!

Probele și mărturiile arată că, în aceeași seară de 29 noiembrie 2017, întâlnirea de taină s-a consumat la un fast-food (șaormerie) de pe strada Lidia, colț cu Calea Girocului, local situat, la vremea respectivă, chiar la piciorul ”Baricadei”. Și locația a fost aleasă dintr-un singur considerent. Mai exact pentru faptul că patronul localului ”Sahara”, palestinianul Basem Abu Lafy, era prieten atât cu Puiu Minda cât și cu iordanianul Mueen Al Shawish. Cu alte cuvinte, arabul a funcționat pe post de gazdă. Nu de garant! Și probele indică faptul că discuțiile au fost directe, că toate cărțile au fost puse pe masa și că fiecare a plecat de la ”Sahara” cu lecția învățată.

După cum rezultă din date certe, conexate cu mărturii directe, prețul pentru plenul extraordinar al Consiliului Local al comunei Giroc, care avea să se întrunească, în regim de urgență, două săptămâni mai târziu, chiar pe data de 12 decembrie 2017, a fost unul de 200.000 euro și de două parcele de teren din PUZ-ul arabilor! Ca o paranteză, dincolo de altele elemente, suma a fost confirmată, în aceeași seară de 29 noiembrie 2017, în două episoade și tot atâtea întâlniri distincte! Cert e că, vizavi de întâlnirea de la șaormeria ”Sahara”, voceatimisului.ro a încercat să obțină un punct de vedere, atât de la primarul Ionel Toma cât și de la Puiu Minda, însă protagoniștii nu au dorit să răspundă la apelurile noastre telefonice și nici la mesajele transmise, pe diverse canale de comunicare, prin intermediari. Ca atare, ambii sunt bineveniți, ori de câte ori doresc să completeze un tablou sau altul!

Mila lui Dumnezeu

În fine, revenind la PUZ-ul de la Lidl din Giroc, păstorit de iordanianul Mueen Al Shawish și sirianul Nidal Cheikh Asad, așa cum știe toată lumea deja, într-adevăr, istoria a demonstrat că, imediat după avizul favorabil pentru complexul rezidențial din zona magazinului de retail, parafat în Ajun de Crăciun, Puiu Minda s-a ales, conform înțelegerii de la ”Sahara”, cu două parcele de teren. Cu tot cu autorizații de construire! Terenurile au fost intabulate pe o societate comercială care-i aparține, recte SC PMA Giroc Imob SRL, și asta se vede limpede din cartea funciară unde două parcele, nr. 414417 și nr. 414418, fiecare în suprafață de 589 mp, ambele desprinse din PUZ-ul iordanianului Al Shawish și sirianului Cheikh Asad, au intrat în patrimoniul imobiliar al cooperatistului-șef Puiu Minda.

Singura diferență e că, cel puțin scriptic și până ce IPJ Timiș nu finalizează cercetările privind suspiciunile de spălare de bani pe numele lui Puiu Minda și a acoliților săi, cele două parcele, cu blocuri deja pe ele, unele dintre apartamente fiind, între timp, înstrăinate în favoarea unor terți, începând cu luna noiembrie 2021, apar ca fiind vândute către societatea lui Puiu Minda, având în spate două contracte de vânzare-cumpărare. Nu date cu titlu gratuit, așa cum a sugerat Mueen Al Shawish, în probatoriul audio-video!

Așadar, cade în sarcina IPJ Timiș să demonstreze dacă între cooperatiști au fost sau nu tranzacții imobiliare simulate, acoperite de ”contracte de împrumut” între persoane fizice, așa cum suspicionează experții de la ”Spălarea Banilor”. Acum, cert e că, aflat în arest preventiv, pentru următoarele săptămâni, la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, până și iordanianul Mimo poate demonstra, la modul lejer, realitatea afirmațiilor și tranzacțiilor încrucișate pe care le-a avut cu capul cooperativei imobiliare din Giroc!

Sincer, azi, nici nu mai contează că o mulțime de parcele, aflate în proprietatea lui Puiu Minda, sunt desprinse din tot soiul de PUZ-uri ale unor dezvoltatori imobiliari care și-au încercat norocul pe Giroc. E negru pe alb în documentele de la Cartea Funciară (OCPI), întărite, mai nou, și de declarații ale unor topometriști care au împărțit pământurile prin localitatea de la marginea Timișoarei, până ce au fost alungați că nu au mai vrut să percuteze la indicațiile prețioase ale cooperativei imobiliare.

Totuși, un alt lucru este mult mai important, în acest moment. Și ar fi bine ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, să-l înțeleagă și sirianul Nidal Cheikh Asad, îndiferent pe unde-și poartă gențile sau intențiile. Fie de-ar fi și sub cupola lui Allah cel Atotputernic și Atotștiutor sau la căpătâiul celor veșnici din cimitirul de pe Calea Buziașului! Mesajul e simplu și corect: toți banii din lume, nu mai pot întoarce lucrurile! Să nu-și piardă vremea cu povești sau cu falși mântuitori!

Nu de alta, dar între timp, în urmă cu vreo câteva ore, Direcția Națională Anticorupție Timișoara a mai reținut pe cineva de pe raza comunei Giroc sub acuzația de trafic de influență, în vederea recuperării unui teren cu o valoare de 2 milioane de euro: polițistul Aurelian Gîrd, ajutor de șef de post! 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img