Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Motive întemeiate! Omul de afaceri Ovidiu Palcu a denunțat un contract de vânzare-cumpărare, în valoare de circa 1,3 milioane de euro, negociat cu Puiu Minda și Mueen Al Shawish

- Advertisement -
Nori negri de furtună s-au adunat, din nou, deasupra cooperativei imobiliare din Giroc, odată cu decizia de azi a judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara care au hotărât ca, în ciuda bolilor cardiovasculare și a bocetelor, iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo) să rămână după gratii pentru următoarele 30 de zile. Ceea ce, pentru inițiații sistemului, înseamnă un lucru cert: procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timișoara merg mai departe și țintesc extrem de sus! Etapizat, ce-i drept, după teoria pașilor mărunți și siguri. Bob cu bob!

Și hotărârea magistraților mai transmite ceva în eter – semnalul de alarmă către comunitatea arabă din Timișoara care, oricum, prin toți porii, încă de la arestarea cooperatistului Mimo, e total dezorientată și înspăimântată. Nu de alta, dar după două ture de lacrimi și suspine în fața judecătorilor, atât la Tribunalul Timiș cât și la Curtea de Apel Timișoara, e de așteptat ca, după acest weekend de foc, cel târziu până luni, Al Shawish să se ceară la vorbitor și să solicite foi și pixuri! Evident, un incident de securitate luat în calcul de toți cooperatiștii din Giroc! Inclusiv de Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și primarul comunei, Ionel Toma.

Momentan, din motive operaționale și de anchetă, nu putem dezvolta, aici și acum, programul pe minute al combinatorilor de produse urbanistice din ultimele trei zile. Atât arabi cât și români! Putem spune doar un lucru: TOTUL a fost monitorizat la milimetru, asta ca să știe și sirianul Nidal Cheikh Asad și toți cei care încă mai speră că apele se vor liniști și că toată lumea va deveni surdo-mută! În special, Mueen Al Shawish! Din nefericire, pentru toți cei care, cel puțin în ultimii 10 ani, au transformat localitatea Giroc într-un soi de tărâm al tuturor posibilităților urbanistice, lucrurile stau exact invers.

Cu siguranță, exact invers decât au stat schemele cu ”metoda capac”, joc urbanistic atât de îndrăgit de Puiu Minda și susținătorul său numărul unu, edilul PSD Ionel Toma! Asta e adevărul gol-goluț, pe care-l cunosc în detaliu toți dezvoltatorii imobiliari de pe Giroc, fie că unora le convine sau nu! Și, în sfârșit, partea cea mai mișto, abia acum vine căci, după mai bine de 5 luni de zile, putem sa punem pe tapet următoarea poveste, una absolut halucinantă. Una la care am lucrat pe coate si pe care am tinut-o la dospit…până a crescut!

Doar ca să nu tulburăm apele care erau și așa destul de învolburate! Așa că am lăsat lucrurile să decurgă în mod natural și (i)legal, doar ca la final, azi, să vă putem etala toată țigănia care a stat în spatele cele mai mari tranzacții imobiliare de anul acesta de pe raza comunei Giroc. A stat pentru că, ulterior, datorită unor acțiuni specifice, clienții cooperativei au bătut în retragere, evitând, la milimetru…o pagubă de peste 1 milion de euro!

Lanțul amintirilor

Și astăzi totul începe cu omul de afaceri Radu Burescu din Giroc, care a avut tupeul și neinspirația ca, la finele lunii februarie 2016, să-l acuze pe primarul Ionel Toma, direct și fără perdea, că i-a cerut șpagă pentru obținerea unei autorizații de construire. Fix acestea au fost cuvintele lui Radu Burescu la adresa pesedistului Toma: ”Dacă nu-i dai șpagă primarului, nu te lasă să lucrezi. Eu nu i-am dat și de asta el, acum, îmi pune bețe în roate”. Una peste alta, Radu Burescu a făcut chiar mai mult: s-a dus și s-a plâns la Direcția Națională Anticorupție! După care s-a sucit, iar la data de 1 aprilie 2016, în văzul tuturor, și-a cerut scuze față de edilul comunei. Și, așa, activitatea de dezvoltator imobiliar a lui Radu Burescu, care arătase că a avut ceva sânge în instalație, a mers mai departe, sub o formă sau alta.

Ulterior, pe 25 septembrie 2019, prin intermediul SC Burescu & Fil Design Construct SRL, omul de afaceri a intrat în posesia actului de adjudecare pentru un hectar de teren, situat chiar în spatele Hotel IQ Giroc, ca urmare a unei licitații publice care a avut loc în biroul executorului Cristian Jurchescu. La nicio lună după, pe 23 octombrie 2019, la biroul notarial al Oanei Sabou din comuna Giroc – doamna este soția avocatului Daniel Sabou, reprezentantul lui Mueen Al Shawish, ambii iubitori de ”fițuici” – firma lui Radu Burescu vinde către Mueen Al Shawish exact jumătate din ceea ce câștigase la licitație: 5000 mp, conform CF nr. 415853, la prețul de 400.000 euro. Cert e că Radu Burescu nu și-a pus nici măcar un euro peste prețul de achiziție, recte 800.000 euro. Cu siguranță, nu din respect pentru cooperatiști!

Două lucruri rezultă din ”fonoteca de aur” (audio-video), intrată în posesia voceatimișului.ro. Primul că, deși vânzarea s-a făcut pe numele lui Mueen Al Shawish, negocierea în forță a fost făcută de Puiu Minda care a plecat în viteză de la sala de sport și l-a vizitat inopinat pe Radu Burescu, la domiciliul său, însoțit de niște interlopi: ”Te rog, nu ți-i mai pune în cap pe ăștia. Eu îi știu. Au venit peste mine în casă, cu pistoalele pe masă. Nu ca să mă sperie. Ci ca să-mi arate cât sunt de puternici. Și il au pe Toma la mână pentru că împreună au furat, neîntrerupt și continuu. Și am mai avut circuri cu Puiu. I-am spus să  nu mai aducă interlopii la mine acasă, că nu sunt omul care să lucreze cu astfel de personaje. Bă, eu din 84 dădeam la lopată și făceam case cu tata. Eu nu am făcut box și am zis că știu să fac un bloc…”.

Și, imediat după vânzare, pe data de 9 iulie 2020, prin autorizația de construire nr. 286, emisă de Primăria Giroc, iordanianul a primit, pe cei 5000 mp, posibilitatea de a construi 2 imobile P+2+M, recte un număr total de 106 apartamente. Fără nici un dubiu, așa cum rezultă din probe, documentele urbanistice, în favoarea iordanianului Al Shawish, au fost negociate în biroul primarului PSD Ionel Toma, de față cu Puiu Minda și arhitectul Florin Roman. După care au fost eliberate, fără acceptul vecinilor de parcelă, așa cum cere legea. Plus cu POT-ul depășit și, cum altfel, decât cu un extra-surplus de 20 apartamente și fără cedarea terenului pentru drum, conform cutumei cooperatiștilor. Și cu mențiunea primarului Toma, adresată arhitectului Roman: ”Lasă-l! Dă-i așa! E Puiu! Știi că se descurcă el, pe urmă, cu vecinii…”.

Tranzacția anului

Evident că Puiu Minda n-a rezolvat, absolut nimic, niciodată! Ba din contră, la sfârșitul lui 2021, la înțelegere cu Mueen Al Shawish, terenul, cu tot cu proiect, a fost scos la vânzare, deși se știa clar că autorizația de construire avea lacune, mai mult decât serioase. Dar n-a contat deoarece, la mijlocul lunii ianuarie 2022, după o serie de anunțuri pe internet, clientul a apărut, tocmai din Arad: omul de afaceri Ovidiu Palcu, finul politicianului Gheorghe Falcă! Inițial, omul a înghițit povestea cu 106 apartamente, și-a făcut calculele după care, la data de 9 februarie 2022, conform CF nr. 415853, prin SC Inteco Imobiliare AR SRL, Palcu a devenit proprietarul parcelei de 5000 mp și al proiectului de dezvoltare imobiliară, contra sumei de 1,28 milioane euro.

După care, prin metode specifice, Ovidiu Palcu a fost lămurit că, de fapt, nu va rămâne cu 5000 mp ci cu vreo 3700 mp, diferența de teren, urmând să fie cedată către Primăria Giroc pentru drumurile de incinta complexului imobiliar. Mai mult, că nu avea acordul vecinilor pe limita de proprietate și, colac peste pupăză, că Autorizația de Construire, nr. 286 din 9 iulie 2020, urma să-i fie revocată, corectată și diminuată la un număr total de 86 de apartamente, în loc de 106 unități locative, așa cum dictase primarul Ionel Toma. Ba mai mult, că Primăria Giroc, pe data 21 februarie 2022, prin adresa cu nr. 7079, ceruse Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, având în vedere recomandările Camerei de Conturi Timiș, să extindă controlul și să verifice și autorizația de construire pe care omul de afaceri Ovidiu Palcu, tocmai o cumpărase la pachet cu cei, chipurile, 5000 mp de teren.

Și așa se face că, pe data de 4 martie 2022, arădeanul a denunțat contractul încheiat cu cooperatiștii din Giroc, cerându-și banii înapoi și clamând că s-ar fi încercat o înșelăciune asupra sa! În aceeași zi, notează și Cartea Funciară, cei 5000 mp, care fuseseră odinioară în posesia lui Radu Burescu, au reintrat în patrimoniul iordanianului Mueen Al Shawish. Partea frumoasă a poveștii e că, în toată această combinație, singurii care au avut de câștigat, comisioane frumoase, au fost cei doi agenți imobiliari.

O doamnă care venise la braț cu Ovidiu Palcu și care datorită prezenței de spirit, a rămas cu banii de pe urma tranzacției încheiate pe Giroc chiar dacă, ulterior, aceasta a fost anulată din motive ce nu îi puteau fi imputate! Și o altă doamnă, cu exclusivitate printre tranzacțiile cooperatiștilor, care a fost rugată, la modul cel mai frumos și corect, așa cum numai Puiu Minda știe să o facă, să dea banii înapoi, că-i mai bine așa…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

3 COMENTARII

  1. La câți s-au abonat pe lângă primar, milițieni, doctori, procurori, niciodată nu va pica gasca de giroc . Va faceți iluzii deșarte , mai pica vreun araboi , sau alte gâște , dar toma si puiu, nu. Ex comisaru de la rutieră sau cămătarul criminal fulger din judetean sunt mai infractori si criminali decât orice mafie vreți . Fulger Jr are cimitir vizibil din satelit la câți a mierlit in sala de operații , iar tata-su milioane de coco din camătă investiți cu grija prin giroc . Ati înnebunit ? Doar nu vreți sa pice aia? Puiu e agățat de toți si i are la mâna , așa ca toți care vor pica sunt niște gâște băgate la înaintare . Spuma socială din TM e murdara pana la coate de la borcanul girocean de miere, așa ca degeaba o ardeți cu “cooperativa din giroc” pana nu arătați adevărații beneficiari ai jocului . Multă bafta in ce faceți, dar mai bine focus la linia Timisoara- Giroc , nu invers .

  2. Am un presentment ca deja se pregătește spaga sa fie scăpată rețeaua.

    Sunt prea mulți bani la mijloc iar magistrații din Timișoara sunt mult prea corupti pt a face dreptate.

    Sper ca DNA sa fie cu ochii pe ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore