Jale mare! Tribunalul Timiș a anulat autorizația de construire, emisă în favoarea cooperatistului Puiu Minda, pentru un imobil din zona de protecție istorică a comunei Giroc

Și decizia instanției, pronunțată pe data de 17 februarie a.c., are la bază demersurile Prefecturii Timiș care, la solicitarea Direcției pentru Cultură Timiș, a atacat în contencios administrativ și a cerut anularea autorizației de construire și desființare nr. 542 din 10 octombrie 2019. Practic, radierea unui act public emis de către Primăria Giroc în beneficiul concret al SC PWA Giroc Construct SRL, firmă care aparține celui mai mare combinator de produse urbanistice de pe raza localității de la marginea Timișoarei: Ionel Dan Pascu. Nimeni altul decât Puiu Minda, încă protejat al sistemului ticăloșit și prieten de nădejde al Inspectoratului de Poliție Timiș!

Una peste alta, desființarea autorizației de construire pentru imobilul de pe strada Trandafirilor, aflat în vecinătatea Primăriei Giroc și în zona de protecție istorică a comunei, este doar primul pas! Căci, așa cum rezultă din documente interne, Prefectura Timiș, de această data la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, se pregătește să ceară judecătorilor și anularea documentelor urbanistice care au stat la baza dezvoltării ansamblului imobiliar din zona magazinului Lidl-Giroc, complex urbanistic ridicat pe terenul iordanianului Mueen Al Shawish și sirianul Nidal Cheick Asad. Evident, cu ajutorul nemijlocit al intermediarului Puiu Minda și al primarului Ionel Toma de la PSD!

Hotărârea nr. 157 din 17 februarie 2022 a Tribunalului Timiș, care a decis anularea autorizației de construire și desființare pentru imobilul de pe strada Trandafirilor, spune două lucruri mari și late. În primul rând că documentul a fost eliberat de către administrația locală prin încălcarea legii și, nu în ultimul rând, că beneficiarul nu a respectat nici măcar condițiile favorabile înscrise în autorizația cu nr. 542 din 10 octombrie 2019, plasându-se în afara cadrului legal. Ce-i drept, documentul a mai și fost eliberat de către administrația locală pe repede-înainte, practic, în aceeași zi cu solicitarea.

Evident, nu e prima oară când Puiu Minda, în nume propriu sau mandatar al cooperativei imobiliare, a cerut eliberarea unor acte urbanistice și Primăria Giroc, condusă de peste 25 de ani de pesedistul Ionel Toma, s-a făcut preș și i-a dat totul pe tavă, în regim preferențial și de urgență. Voceatimisului.ro a demonstrat, deja, toate aceste lucruri, cu documentele pe masă: AC nr. 451 din 20 septembrie 2018, cerută de SC Imob Const Mart One SRL pentru ridicarea a două blocuri (deși nu exista niciun PUZ!), AC nr. 540 și AC nr. 543, eliberate pe 7 noiembrie 2018 pe numele cumnatei lui Mimo al Shawish, nr. 452 din 28 octombrie 2015, nr. 201 din 25 mai 2017, nr. 163 din 19 mai 2017, nr. 253 din 12 iunie 2018, nr. 80 din 28 februarie 2019 și nr. 542 din 10 octombrie 2019, ultimele în favoarea lui Puiu Minda.

Și, în mod cert, pe lângă toate autorizațiile de construire enumerate mai sus, emise în aceeași zi cu depunerea solicitărilor, mai sunt, cel puțin, încă de trei-patru ori pe atât. Așa cum sunt și actele emise și pentru cele 3 blocuri de lângă Liceul ”David Voniga” din Giroc (CF nr. 402586, 400123 și 415782) , pentru ansamblul Chișoda (CF. 414547) și pentru blocurile de pe strada Bucegi și strada Visului (CF. 415853). Cu mențiunea că cele 3 imobilele de lângă unitatea de învățământ au fost autorizate fără locuri de parcare, unul are POT-ul depășit, dincolo de nesimțire și orice imaginație (CF nr. 400123), iar cel din urmă nu are acces (CF nr. 415782). Practic, un Cod Civil care a fost făcut ferfelițe! Totuși, cu un beneficiu pe măsură, în favoarea cooperatiștilor imobiliari de pe raza comunei Giroc: un surplus de 142 de apartamente, la un profit minim de 15.000 euro. Doar din 10 autorizații de construire, emise prin încălcarea legii!

Minciuni peste minciuni

Așadar, faptul că magistrații de la Tribunalul Timiș au decis, în urmă cu două săptămâni, anularea unui act administrativ, emis de către Primăria Giroc în favoarea combinatorului Puiu Minda, denotă clar că imobilul de pe strada Trandafirilor, aflat în zona de protecție istorică a localității, s-a ridicat de la sol prin încălcarea flagrantă a legii. Cu alte cuvinte, declarația lui Puiu Minda, conform căreia obține autorizații de construire …ca oricare cetățean. Eu am acte pe tot ce cer. Clar nu e problema mea. Autorizațiile le obțin ca toată lumea. Nu le obțin mai repedeToată lumea vrea să facă un ban pentru copii”, nu e altceva decât o poezie fără rimă. O minciună de doi lei, venită din partea unui combinator imobiliar care a jonglat/jonglează în portofoliul familial cu peste 650 de proprietăți, așa cum rezultă din datele oficiale ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș.

Exact la fel ca și cealaltă poezie, tot fără rimă în metru antic, este și următoarea declarație publică a lui Puiu Minda: ”Primăria știe cum a făcut din punct de vedere legal. Dacă nu era legal, nu se putea întâmpla treaba asta. Îl respect pe domnul primar pentru tot ce a făcut în comuna noastră. Toată viața o să îl respect. Niciodată nu am făcut presiuni. Păi cine sunt eu? Se vede că aștept…”. De cealaltă parte, vioara a doua a cooperativei imobiliare din Giroc, Mueen Al Shawish, a explicat că ”Tot ce am făcut acolo e legal 100%. Noi așteptăm mai rău decât alții dar ne pricepem un pic mai bine decât alții în afaceri. Noi nu am lucrat cu politica. Nu ne interesează. Noi, tot ce facem e legal. Ce fac alții nu ne interesează”. Pase în adâncime, multe neadevăruri și un joc de rol de liga a IV-a de fotbal! Ambele, exerciții solemne de patinaj viteză!

Pur și simplu, numai baliverne! Unele demontate, bucată cu bucată si pe probe certe, de către reporterii de la voceatimisului.ro, altele de către instanța de judecată. Și după recitalurile cu ”100% legal”, ”dacă nu era legal, nu se întâmpla…” și ”noi așteptăm mai mult decât alții…” sau ”se vede că aștept…”, când, de fapt, totul e exact pe dos, azi mai demontăm unul. Practic, versul fatidic referitor la ”niciodată nu am făcut presiuni, păi cine sunt eu…. Și revenim la anularea autorizației de construire nr. 542 din 10 octombrie 2019, așa cum a decis Tribunalul Timiș, la data de 17 februarie 2022, pentru imobilul de pe strada Trandafirilor, care aparține societății comerciale controlate de Puiu Minda. O construcție care ar fi trebuit să fie cu un regim de înălțime de P+2E, despre care cooperatistul afirmă că e un P+2E+M dar care, în realitate, datorită plăcii de beton de la ultimul etaj, e un P+3E. Tipic!

Cert e că, nu cu mult timp înainte de desființarea autorizației de construire, pe data de 2 decembrie 2021, Puiu Minda, tocmai pentru că nu-i plac presiunile psihice asupra angajaților Primăriei Giroc, a cerut eliberarea unei noi autorizații de construire și desființare pentru imobilul de pe strada Trandafirilor nr. 51. Semn că se știa cu musca pe căciulă și intuia deznodământul! Toată mișcarea, în plin proces de anulare a actului administrativ, cauză care se afla, la vremea respectivă, pe rolul Tribunalului Timiș. Altfel spus, Puiu Minda și-ar fi dorit două autorizații de construire și ambele valabile pentru aceeași construcție, aflată în zona de protecție istorică a comunei.

La loc comanda!

Evident, toată mișcarea făcută de cooperatistul Puiu Minda a avut la bază doar raționamente de timp! Cert e că, de data asta, n-a mai ținut șmecheria la Primăria Giroc căci, așa cum rezultă dintr-un document intern, emis pe data de 9 februarie 2022, administrația locală l-a trimis la plimbare pe celebrul combinator de produse urbanistice: ”… având în vedere că actul administrativ se află în procedură de anulare și face obiectul dosarului nr. 1902/30/2021, aflat în curs de judecată la Tribunalul Timiș, și avizul Direcției de Cultură Timiș permite construirea unui imobil cu un regim de maxim P+2E, precizăm că nu putem da curs solicitării dvs, întrucât nu pot fi emise două acte administrative cu privire la același teren”. Documentul este semnat de viceprimarul Dan Vîrtosu, secretarul administrației, Carmina Mateia, și arhitectul-șef Florin Roman.

Și așa cum rezultă din probe certe, atât după solicitarea unei noi reautorizări cât și după emiterea răspunsului negativ pentru imobilul de pe strada Trandafirilor nr. 51, tocmai pentru că Puiu Minda e un ”nimeni” și nici nu-i plac presiunile psihice asupra angajaților de la Primăria Giroc, pe unii i-a bombardat cu telefoane, pe alții cu mesaje de tip SMS, care pot fi ușor interpretate, pe alții a experimentat tot soiul de porumbei călători, ca să-i ducă mesajul războinic și, nu în cele din urmă, pe unii i-a folosit pe post de centraliști sau de telefon fără fir! Ultima, e că vine cu avocatul, la colindă, prin birourile Primăriei Giroc și că va lua pielea de pe toată lumea, sub formă de despăgubiri, evident, după ce va câștiga procesul cu administrația locală!

Doar filme artistice și vise umede, așa cum sunt și cele cu reporterii de la voceatimisului.ro pe care-i tot amenință cu procese și tot nu se mai concretizează nimic! Trist, oarecum, pentru că noi tot stăm cu arhiva video și tot așteptăm să dăm drumul la ”fonoteca de aur”, în fața judecătorilor și cu o sală plină! Și singura chestiune (semi)certă și (semi)reală, pe care Puiu Minda o spune la fiecare colt de stradă și la cine are timp să-i mai asculte poveștile și recitalurile de poezii, are legătură cu sesizarea venită dinspre Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, direct pe CNP-ul său, și care, de doi ani, zace sub pantalonii cu vipușcă ai chestorului Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș.

Mai exact că, după publicarea investigației cu pricina, în care am dezvăluit jocul de picioare și de rol al unor angajați ai MAI, strict în favoarea cooperativei imobiliare de la Giroc și până la prescrierea faptelor, IPJ Timiș a deschis un dosar de cercetare în REM (cu autor necunoscut), chipurile, pentru publicarea de informații nedestinate publicului. Nu pentru că jurnaliștii de la voceatimisului.ro ar fi sustras documente de prin birourile poliției județene, așa cum zice cooperatistul Puiu Minda, ci doar pentru a afla cine sunt polițiștii colaboraționiști, care încurcă socotelile și înțelegerile obscure dintre funcționari și…milionari.

Așadar, confirmăm că reporterii voceatimisului.ro, sub acoperirea dosarului în REM, au fost filați de gașca veselă de la ”protecție internă”. Ghinion… de neșansă! Și asta din trei motive mari și late. În primul rând, nu există nicio probă, în afară de citate jurnalistice, că redacția noastră ar fi în posesia vreunei copii xerox a documentului confidențial și nedestinat publicității, care poartă antetul ONPCSB. În al doilea rând, nici nu știm unde e sediul IPJ Timiș și nici nu cunoaștem polițiști, probabil, decât de prin fotografii de pe internet. Și, cel mai important, domnule chestor Alin Petecel, e că nu suntem nici noi chiar niște începători! Și nici gușteri!

Adevărul e că ne este și frică să mai întrebăm în ce stadiu al cercetărilor se află, nu sesizările ONPCSB, că de-acolo ne-am luat gândul, ci plângerea penală depusă de către Direcția de Cultură Timiș pe numele dezvoltatorului imobiliar care, deși lucrările trebuiau să fie oprite, și-a continuat construcția la adresa de pe strada Trandafirilor nr. 51 din comuna Giroc, așa cum rezultă din probele video de mai jos. Dar nu întrebăm, de teamă să nu ne mai trezim în vreun alt REM sub suspiciuni de adresare de… întrebări nedestinate publicului sau publicității!

Așa că, în nota de mai sus, mai bine ne facem că nu știm și nici n-am auzit că dl. chestor Alin Petecel și-l dorește ca adjunct al IPJ Timiș, tare, cu ardoare si pentru merite deosebite, pe cms-șef Petre Suraj Rumega, șeful Serviciului Economic, exact acolo unde se șterge praful de pe sesizările celor de la “spălarea banilor” referitoare la Puiu Minda. Nu, nu sunt întrebări în cascadă, că nu vrem să ne încadreze și la Grup Organizat…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img