Divorț cu martori! Iordanianul Mueen Al Shawish s-a asociat pentru ultima dată cu Puiu Minda, în calitate de inculpat al DNA Timișoara

- Advertisement -
În ce privește cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc, așa cum confirmă și DNA Timișoara, tandemul de inculpați, format din Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și Mueen Al Shawish (Mimo), merge mai departe. Cum altfel decât cot la cot, într-un nou dosar penal care, cât de curând, la fel ca si celălalt, va ajunge pe masa judecătorilor. Și, din acest punct, lucrurile se complică extrem de mult pentru cei doi combinatori de produse urbanistice care, ani de zile, au obținut tot ce au vrut, sub ochii tuturor autorităților cu atribuții în domeniul respectării legalității.

În mod cert, chestiunile devin tot mai complexe, în primul rând, pentru iordanianul Mueen Al Shawish care, luni de zile, în ciuda evidențelor și insistențelor, s-a jucat cu foc deschis pe lângă oala sub presiune. Nu numai că, azi, cooperatistul Mimo are la activ o pedeapsă cu suspendare pentru infracțiuni la Codul Rutier, una aflată în perioada de probațiune. Mai mult, împreună cu colegul său de combinații imobiliare, care e doar martor, arabul a fost trimis în judecată, deja, pentru tentativă de dare de mită la arhitectul-șef al comunei Giroc, Florin Roman.

Și mai nou, tot procurorii Direcției Naționale Anticorupție, l-au inculpat încă o dată, chiar ieri, la pachet cu Puiu Minda, într-un alt dosar, pe aceeași variațiune: o altă încercare de mituire a șefului de urbanism din cadrul Primăriei Giroc. De data aceasta, nu cu 90.000 euro, ci cu 100.000 euro! Altfel spus, cu un rest de pedeapsă de executat, cu două inculpări la activ pentru tot atâtea fapte de corupție, până la termenul din 19 septembrie a.c., aflat pe rolul Tribunalului Timiș, în plină perioadă de recidivă, iordanianul Mueen Al Shawish va încerca marea cu degetul.

Dacă nu-i va ieși schema cu denunțul publicitar împotriva arhitectului-șef al comunei Giroc, până la începutul lunii decembrie – căci va fi judecat în stare de urgență și cu celeritate, fiind în arest la domiciliu – cooperatistul Mimo are toate șansele să revină de unde a plecat, în toată această aventură: în detenție! Cu atât mai mult cu cât până și prietenul său de nădejde, Puiu Minda, l-a lăsat baltă, la începutul acestei săptămâni, în momentul în care, în calitate de martor, nu i-a susținut denunțul împotriva lui Florin Roman. Offside clar!

Așa că, în acest moment, e pe deplin de înțeles de ce iordanianul, trezit brusc la realitate, a priceput că singura lui șansă de supraviețuire e să atace pe noi fronturi. Și, Har Domnului, are destule oportunități! De la funcționari ai statului român, care au pus umărul la îmbogățirea nejustificată a cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, și până la linkuri active cu o serie de politicieni. Și, de ce nu, să-și dea doctoratul în fostul său tovarăș de călătorie urbanistică, Ionel Dan Pascu, lider de facto al imobiliariștilor din localitatea de la marginea Timișoarei.

Adevărul e că imediat după detonarea denunțului lui Mueen Al Shawish împotriva arhitectului Florin Roman, gest care a fost interpretat ca o fuga de la locul accidentului a lui Puiu Minda, pe orizontală, lucrurile s-au schimbat radical. Nu neapărat pentru că echilibrul de forțe a fost restabilit ci pentru că, în acest moment, toată garda pretoriană din jurul liderului Ionel Dan Pascu tremură și se roagă ca memoria arabului, pe anumite paliere instituționale, să dea rateuri…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare