Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria oferă soluţii pentru timişorenii afectaţi de deschiderea şantierului pe strada Ştefan...

Primăria oferă soluţii pentru timişorenii afectaţi de deschiderea şantierului pe strada Ştefan cel Mare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În noaptea dintre zilele de luni şi marţi a săptămânii viitoare se închide circulaţia pe strada Ştefan cel Mare, acolo unde debutează un nou şantier de mare anvergură. Odată cu închiderea acestei căi rutiere, minicipalitatea anunţă şi care sunt străzile afectate direct de lucrările ce demarează peste numai câteva zile, dar şi ce rute pot folosi şoferii care tranzitează acea zonă.

Astfel, se închid următoarele relaţii:
– Str. Şt. O. Iosif cu str. Gloriei;
– Str. Ştefan cel Mare cu str. Gloriei;
– Str. Ştefan cel Mare cu str. Eroilor de la Tisa.

Se menţine relaţia str. Şt. O. Iosif – str. Ştefan cel Mare pe o bandă de circulaţie pe sens, în timp ce intersecţiile str. Asachi cu str. Ştefan cel Mare , str. Cronicar I. Neculce cu str. Ştefan cel Mare, str. Cermena cu str. Ştefan cel Mare se pot realiza numai cu relaţia de dreapta.

În vederea evitării blocajelor în trafic se recomandă participanţilor la trafic următoarele trasee alternative:
– Relaţia N-V – se va putea realiza pe următorul traseu: de la intersecţia str. Pestalozzi cu str. Ştefan cel Mare pe str. Iepurelui – str. Şt. O. Iosif – str. Ştefan cel Mare (pe o bandă de circulaţie până la intersecţia cu str. 1 Decembrie) – Calea Stan Vidrighin).
– Relaţia S-N – se va putea realiza pe următorul traseu: Calea Stan Vidrighin – str. Ştefan cel Mare (pe o bandă de circulaţie, între str. 1 Decembrie şi str. Şt. O. Iosif) – str. Şt. O. Iosif.
– Relaţia V-E – se va putea realiza pe următorul traseu: str. Victor Babeş – str. Cluj – str. Surorile Martir Caceu – str. Podeanu – Calea Stan Vidrighin.
– Relaţia E-V – se va putea realiza pe traseele:

  • Varianta 1 – Calea Stan Vidrighin – str. Podeanu – AL. F.C. Ripensia – Bd. Eroilor de la Tisa – str. Victor Babeş;
  • Varianta 2 – Calea Stan Vidrighin – str. Podeanu – str. Cerna – str. Guttenberg – bd. Eroilor de la Tisa – str. Victor Babeş.

Pentru asigurarea fluenţei traficului pe str. Eroilor de la Tisa, pe tronsonul curpins între Al. F.C. Ripensia – str. Cluj, se va institui sens unic în direcţia Al. F.C. Ripensia – str. Cluj. Trebuie precizat faptul că Bvd. Eroilor de la Tisa rămâne dublu sens pe tronsonul cuprins între str. Guttenberg – Al. F.C. Ripensia.

Reamintim timişorenilor că întreruperea circulaţiei tramvaielor pe tronsonul dintre Piaţa Traian şi Piaţa Banatul se va face începând cu data de 28 aprilie.

Proiectul de reabilitare completă şi complexă a străzii Ştefan cel Mare este finanţat din fonduri europene, având o valoare totală de 24.695.616,44 lei (T.V.A. inclus), din care asistenţa nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 19.817.178,84 lei.

La finalizarea sa va fi reabilitată linia de tramvai prin înlocuirea integrală a infrastructurii şi suprastructurii acesteia, se va reconfigura strada prin amenajarea carosabilului (4 benzi de circulaţie – câte 2 pe sens), a trotuarelor, a pistelor de ciclişti şi a spaţiilor verzi şi se vor reglementa reţelele stradale (alimentare cu apă, canalizare, reţele termice, iluminat public).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare