Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Papa Francisc pledează pentru aprofundarea integrării ţiganilor şi denunţă formele moderne de sclavie

- Advertisement -

Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii cu ocazia seminarului organizat la Vatican cu tema „Biserica şi romii: Anunţarea Evangheliei la periferii”.

„Persoanele cel mai puţin protejate ajung în capcana exploatării, a cerşetoriei forţate şi a altor diverse forme de abuzuri. Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii”, a explicat Papa Francisc.

„Este mai necesar ca niciodată să elaborăm noi abordări în mediile civile, sociale, culturale, precum şi în strategia pastorală a Bisericii, pentru a face faţă noilor provocări care derivă din noile forme de persecutare, de oprimare şi de ţinere în sclavie a romilor, în întreaga lume”, a subliniat şeful Bisericii Catolice, informează Mediafax.

Ca o paranteză, făcând puţin haz de necaz, tindem să credem că Papa Francisc nu a auzit de ţiganii care au acaparat zona ultra-centrală a Timişoarei şi locuiesc în palate, dar au şi bolizi de sute de mii de euro, toate „cumpărate” din ajutoarele sociale pe care le primesc de la autorităţile locale.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore