AcasăStiriSocialPapa Francisc pledează pentru aprofundarea integrării ţiganilor şi denunţă formele moderne de...

Papa Francisc pledează pentru aprofundarea integrării ţiganilor şi denunţă formele moderne de sclavie

Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii cu ocazia seminarului organizat la Vatican cu tema „Biserica şi romii: Anunţarea Evangheliei la periferii”.

„Persoanele cel mai puţin protejate ajung în capcana exploatării, a cerşetoriei forţate şi a altor diverse forme de abuzuri. Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii”, a explicat Papa Francisc.

„Este mai necesar ca niciodată să elaborăm noi abordări în mediile civile, sociale, culturale, precum şi în strategia pastorală a Bisericii, pentru a face faţă noilor provocări care derivă din noile forme de persecutare, de oprimare şi de ţinere în sclavie a romilor, în întreaga lume”, a subliniat şeful Bisericii Catolice, informează Mediafax.

Ca o paranteză, făcând puţin haz de necaz, tindem să credem că Papa Francisc nu a auzit de ţiganii care au acaparat zona ultra-centrală a Timişoarei şi locuiesc în palate, dar au şi bolizi de sute de mii de euro, toate „cumpărate” din ajutoarele sociale pe care le primesc de la autorităţile locale.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente