Medici şi asistenţi, din poartă în poartă în localităţile locuite de ţigani în Timiş. Despre ce îi informează

Date:

Medicii de familie şi asistenţii din localităţile locuite preponderent de ţigani vor avea, în perioada următoare, o sarcină clară, trasată de Prefectura Timiş: să meargă în satele cu grad ridicat de risc pentru a informa oamenii cu privire la riscurile nevaccinării copiilor împotriva rujeolei. Prima acţiune de acest tip va avea loc în prima zi a lunii august, în localitățile Satchinez și Bărăteaz, la cabinetele medicilor de familie. Şi specialiştii din cadrul DSP Timiş au avut deja întâlniri cu asistenții comunitari din localitățile Jamu Mare, Ohabă Lungă, Curtea, Tomeşti și Margina pentru a-i informa asupra modului în care trebuie să promoveze vaccinarea.

„1. Medicii epidemiologi ai DSPJ Timiş s-au deplasat în Lugoj, Jimbolia și Sânnicolau Mare, considerate teritorii operative, în vederea identificării comunităților la risc (populație de etnie romă, populație defavorizata social, etc.) dar și în localități adiacente, cu acoperire vaccinala scăzută.
2. DSP Timiș a cerut medicilor de familie reevaluarea situației acoperirii vaccinale pentru vaccinarea cu ROR pe grupele de vârstă stabilte de către MS.
3. Împreună cu reprezentantul minorității romilor de la Prefectură Timiș au fost identificate următoarele localități cu comunități semnificative de cetățeni de etnie romă și acoperire vaccinala scăzută; Nădrag, Lugoj-Măguri, Banloc, Cărpiniș, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia, Uivar.
4. Asistenții comunitari din Jamu Mare, Ohabă Lungă, Tomesti, Curtea, Margina, Jimbolia și Comlosu Mare au identificat copiii neînscriși la medicii de familie.
5. A fost identificată o localitate fără medici de familie localitatea Otelec
6. Urmează constituirea de echipe mixte împreună cu reprezentanți ai Prefecturii și CJTimis, cu deplasări în teren, îndeosebi în localitățile enumerate, cu populație la risc
7. Înființarea de centre de vaccinare suplimentare inlocalitatile: Nădrag, Lugoj – Măguri, Cărpiniș, Uivar, Comlosu Mare, Periam, Saravale, Satchinez cu distribuția de vaccin către MF vaccinatori; intensificarea activității de vaccinare în toate localitățile, îndeosebi la grupele de vârstă cu acoperire vaccinala scăzută (1-9 ani) cu desemnarea medicilor și reprezentanților administrațiilor publice locale ,implicați în această activitate”
, a informat DSP Timiș.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare