Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCiuhandu ripostează, iar acuzele se înteţesc. Vezi de ce spune fostul primar...

Ciuhandu ripostează, iar acuzele se înteţesc. Vezi de ce spune fostul primar că Robu a fost „rezerva” sa!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce zilele trecute, primarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu îi ataca pe Sorin Grindeanu şi pe Gheorghe Ciuhandu, alături de fraţii Cristescu, cum că aceştia doresc să „pună mâna pe Timişoara şi că nu au făcut nimic pentru acest oraş”, fostul primar în răspunde actualului prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta îl atacă dur pe Robu, spunând că actualul edil este „rezerva” sa pe listele USL, dar şi de faptul că singurele proiecte care aparţin realmente administraţiei Robu, demarate în ultimii doi ani, de când fostul rector este primar, este clubul de fotbal ACS Poli Timişoara şi plantarea palmierilor din zona centrală.

“În 2012 am decis să nu mai candidez la funcţia de primar al municipiului Timişoara, în ideea de a lăsa loc unor oameni tineri, dar şi să mă retrag din politica publică, sătul fiind de nivelul de cloacă la care se ajunsese. Anterior luării acestor decizii am fost abordat direct de copreşedinţii USL – domnii Ponta şi Antonescu, care mi-au propus să candidez la funcţia de primar din partea USL. Am refuzat propunerea, deoarece aceasta ar fi însemnat să abandonez singurul partid din care fac şi am făcut parte vreodată – PNŢCD. Pe fondul acestei situaţii a ajuns dl. Robu să candideze din partea USL şi să ocupe funcţia de primar – adică din postura de rezervă sau înlocuitor de nevoie. Aceasta este realitatea pe care dl. Robu o cunoaşte foarte bine şi care explică frustrarea pe care o manifestă faţă de mine.

În cei doi ani de mandat care s-au scurs până acum a căutat să îşi atribuie în mod abuziv proiecte care, de fapt, provin din administraţia Ciuhandu, proiecte care au fost pregătite, finanţate şi unele chiar începute de atunci. Mă refer în special la proiectele majore aflate azi în derulare: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begăi, pasajul de la Michelangelo – toate acestea sunt proiecte pe care dl. Robu le-a moştenit şi la care nu are nicio contribuţie. Faptul că dânsul se plimbă azi pe şantiere şi taie panglici nu înseamnă că are vreun merit în realizarea lor, ci mai degrabă şansa de a fi preluat un oraş cu o strategie coerentă de dezvoltare şi cu banii asiguraţi din fonduri europene pentru această dezvoltare.

Singurele proiecte pe care dl. Robu le-a realizat în doi ani de mandat şi pe care şi le poate asuma în mod exclusiv sunt finanţarea echipei de fotbal ACS Poli (Recaş), retrogradată anul acesta în divizia B, şi amplasarea palmierilor pe arterele centrale ale oraşului. Primul proiect este un eşec lamentabil plătit de timişoreni cu milioane de euro, iar cel de-al doilea o “realizare” cu care ne-am făcut de râs în toată țara. Ca proiecte de viitor, dl. Robu vorbeşte de metrou în Timişoara şi de pasaj subteran prin faşa Operei, ceea ce denotă o lipsă crasă de realism, de spirit tehnic, dar şi de simţ al ridicolului.

A mă asocia cu tentativa de vânzare a sediului către PSD, care a fost votată chiar de toţi consilierii locali ai PNL, sau de legături obscure cu fraţii Cristescu, de care chiar dânsul afirma la un moment dat că i-au finanţat campania electorală, sunt nişte minciuni care nu au nicio legatură cu realitatea. Mai mult decât atât, faptul că dl. Robu a candidat din partea USL, ajungând primar cu sprijinul nemijlocit al PSD (cu care a şi coabitat timp de doi ani, iar acum îi numește “ciuma roşie”) arată încă odată ce fel de caracter are acest om.

De casele ţigăneşti putem discuta după ce dl. Robu va dărâma cel puțin o construcţie ilegală sau va câştiga procesele începute de mine în diverse speţe pe această temă. În acest sens, cât timp am fost primar, am demolat total sau parţial nouă astfel de case şi am pornit zeci de procese, aflate pe rolul instanţelor” se arată în comunicatul emis de Gheorghe Ciuhandu.

foto:mariusghilezan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...