Poli Timişoara joacă tare şi-n teren şi-n afara lui. Dacă în primele două etape ale Ligii I la fotbal, nou-promovata a reuşit o victorie clară în faţa lui Dinamo şi un egal surprinzător la CFR Cluj, echipa de pe Bega se „bate” şi pe piaţa transferurilor. Atacantul portughez José Emilio Furtado de la AEK Atena vine să completeze atacul bănăţenilor.

Deşi impresarul Cristea Opria confirmase ca şi realizat, transferul atacantului nigerian Anthony Nwakaeme (ultima dată la „U” Cluj) la Poli Timişoara, văzând că acesta nu mai apare, antrenorul bănăţenilor, Vali Velcea s-a reorientat tot către un fotbalist din afara ţării.

Pe Bega ajunge un atacant de 30 de ani, care se numeşte José Emilio Furtado, ultima dată la AEK Atena, echipă pentru care a jucat 18 partide şi a înscris un singur gol în sezonul 2012-2013. În sezonul 2011-2012, Furtado a jucat pentru altă echipă din Grecia – Panachaiki, pentru care, în 30 de partide, a înscris 23 de goluri. Furtado a mai evoluat de-a lungul carierei la CSKA Sofia, sau la „lusitanele” FC Porto, Paços Ferreira şi União Leiria.

Atacantul poate evolua în cele mai bune condiţii într-un sistem 4-3-3 pe ambele părţi ale ofensivei şi ar aduce un plus acesteia, capitol deficitar pentru echipa lui Velcea.

Contactat de reporterul Vocea Timişului, „principalul” timişorean a confirmat interesul alb-negrilor pentru portughez, afirmând că: „Este un atacant care joacă pe un post de care noi avem mare nevoie. Să sperăm că şi confirmă, dar mai ales să sperăm că ne înţelegem din toate punctele de vedere. Ar fi bine dacă ar semna întrucât ar creşte concurenţa în ofensiva noastră” a spus Velcea în exclusivitate pentru www.voceatimisului.ro.

José Emílio Robalo Furtado s-a născut pe 14 martie 1983, la Praia, Insulele Capul Verde, dar are şi cetăţenie portugheză. Vârful are 1,82 metri înălţime şi o cotă de piaţă de 350.000 de euro.

 

 

 

 

 

Foto:ekstraklasa.net

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.