Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Super-POLI merge mai departe, iar Szekely continuă să uimească după Săgeata Novodari 1-2 Poli Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Nou-promovată în Liga I, Poli Timişoara merge mai mult decât bine. Bănăţenii s-au impus sâmbătă seara pe arena Farul din Constanţa, în faţa unei alte nou-promovate – Săgeata Năvodari, scor, 2-1. Pentru bănăţeni, atacantul de serviciu a fost din Szabolcs Szekely, care a marcat primul gol al meciului, ajungând la cota şase, în timp ce golul care aduce la timişoara alte trei puncte a fost reuşit de „Biciclistul” Boldea.

Poli Timişoara îşi continuă parcursul excepţional din Liga I a acestui sezon. După patru etape, bănăţenii s-a instalat confortabil în fotoliul de lider al campionatului acumulând 10 puncte din 12 posibile, asta după patru partide în care a marcat de câte două ori în fiecare meci, aşa cum s-a întâmplat şi cu Săgeata Năvodari.

Partida din etapa cu numărul patru a debutat mai mult ca perfect pentru elevii lui Velcea, la numai patru minute de la fluierul de start, Szekely deschizând scorul la finalul unei mingi centrate de Trandu în careul formaţiei de la malul mării. Următoarea fază importantă a meciului avea să fie în minutul 16, când acelaşi Szekely rateză de puţin ţinta. Minutul 35 aducea egalarea mult sperată a gazdelor, care reuşesc să înscrie la capătul unui corner bătut excelent de Dinu, Florin Popa trimiţând în stţnga nefericitului Nuno Claro. Trei minute mai târziu vine replica bănăţenilor care încearcă poarta lui Panagopoulos prin acelaşi Szekely, însă golgheterul campionatului ia la ţintă bara transversală. Cu doar şase minute înainte de pauză, portarul Nuno Claro a fost înlocuit de Coca, portughezul ieşind din teren accidentat. În minutul 45 şi Nanu a mai încercat desprinderea, însă fără sorţi de izbândă, iar la pauză era 1-1.

Repriza secundă debutează mai puţin furtunos, prima ocazie reală de poartă fiind cea din minutul 68, când Poli revenea în avantaj după ce Boldea trage perfect, din careu, pasa venind de la Nanu. Tot mitanul secund aducea şi redebutul, în tricoul lui Poli, pentru mijlocaşul Nicolas Gorobsov, care a intrat în teren în minutul 84, în locul marcatorului golului victoriei – Cristi Boldea.

După acest rezultat, Poli obţine prima victorie „afară” în acest sezon al Ligii I şi acumulează 10 puncte din 12 posibile, fiind lider în Liga I, peste FC Botoşani, echipă ce îi va fi adversară în etapa viitoare. Tot lider este şi vârful bănăţenilor, Szabolcs Szekely, care conduce clasamentul golgheterilor din România, având 6 goluri marcate în patru meciuri.

Săgeata Năvodari: Panagopoulos – Peteleu, Munteanu, Filip, Lupu (min. 53 – Chiţu, înlocuit şi el min. 66 – Iordache) – N’Doye, Muzac (min. 71 – Vezan) – Dinu, Popa, Tigoianu – S. Popin. Antrenor: Tibor Selymes.

Poli Timişoara: Nuno Claro (min. 39 – Coca) – Nohai, Scutaru, Şeroni, Nicola – Bărbuţ, Petre, Trandu, Nanu (min. 75 – Popovici) – Boldea (min. 84 – Gorobsov) – Szekely. Antrenor: Vali Velcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare