Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCele două întâlniri la nivel înalt, între PDL şi PNL, aduc primele...

Cele două întâlniri la nivel înalt, între PDL şi PNL, aduc primele 7 rezultate ale negocierilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform deputatului PDL Andreea Paul, după primele două întâlniri, democrat-liberalii şi colegii lor de negocieri naţional-liberali, au ajuns la primele şapte puncte comune. Acestea sunt următoarele:
„1. Un proiect de dreapta unic de ţară şi care va produce evenimente săptămână de săptămână.
2. Un candidat unic la alegerile prezidenţiale din toamnă, desemnat printr-o cercetare sociologică amplă şi un sondaj efectiv legat de cel care poate conduce mai bine proiectul de ţara pentru România.
3. Colaborarea imediată în grupurile parlamentare pentru armonizarea proiectelor de lege comune şi a votului – comisia este formată din 2 cu 2 lideri ai grupurilor parlamentare PDL şi PNL de la Camera Deputaţilor şi Senatului.
4. Asigurarea majorităţilor locale între PDL şi PNL peste tot unde se poate.
5. O comisie unică PDL-PNL pentru discuțiile cu FMI care va avea loc miercurea viitoare şi o comisie comună pentru justiţie şi întărirea statului de drept.
6. Joi, 5 iunie 2014 a avut loc prima conferinţă de presă locală comună PDL-PNL Bucureşti, susţinută de Eugen Nicolaescu şi Mihai Atănăsoaei.
7. Ambele partide pot face fuziuni prin absorbţie cu alte partide, cu condiţia să ne pre-anunţăm reciproc. Aşadar, uşile dreptei sunt deschise tuturor celor care vor să contribuie la UNIFICAREA DREPTEI prin fapte, nu prin vorbe” se arată într-un comunicat semnat de deputatul PDL Andreea Paul.

Primele rezultate concrete au apărut în Bucureşti, unde reprezentanţii celor două partide, PDL şi PNL au „atras atenţia asupra abuzurilor tandemului Oprescu – PSD. O capitală în care viaţa este tot mai scumpă şi condiţiile tot mai proaste, RATB în faliment, RADET la un pas de faliment, străzi, bulevarde şi pasaje impracticabile la prima ploaie, puzderie de construcţii ilegale gestionată de mafia PSD, în timp ce marile proiecte specifice unei Capitale sunt inexistente. Toate aceste abuzuri au fost atacate la Prefectură de consilierii PDL şi PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi urmează şi un demers în instanţă. De asemenea în Vâlcea consilierii celor două partide de dreapta au început să lucreze împreună pentru a stopa mafia roşie. În Satu Mare se poartă intens discuţii. Toate judeţele iau măsuri pentru funcţionarea dreptei unite, iar pentru eventualele dezacorduri locale ce ar putea să apară, s-a construit o comisie mixtă de mediere la nivel central” se mai arată în comunicatul emis de prim-vicepreședintele PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...