EXCLUSIV Polițiști ATACAȚI cu bolovani de țiganii din Recaș. Au tras cu pistolul pentru a calma spiritele, dar sunt ”legați” de mâini de legislație

- Advertisement -

Luni, 6 octombrie 2014, în jurul orei 13:00, un echipaj al Poliției Rutiere Timiș a sesizat, în trafic, în localitatea Recaș, un autoturism cu numere de înmatriculare din Germania. Existând suspiciuni asupra vehiculului, rutieriștii au decis să semnalizeze șoferului autoturismului să tragă pe dreapta, însă acesta a refuzat să țină cont de semnalele făcute de polițist, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea ”nemților”.

Pe parcursul urmăririi, oamenii legii au făcut uz de armă trăgând șase focuri în plan vertical, însă ocupanții mașinii nu au ”reacționat” în niciun fel. După o urmărire de circa 15 minute, timp în care șoferul autoturismului urmărit a intrat chiar și pe o porțiune de autostradă aflată în construcție, în zona din vecinătatea ”orașului vinului”, aceștia au ajuns la Izvin, unde au intrat cu mașina în curtea unui localnic. Acolo, cei doi au părăsit vehicului, au smuls plăcuțele de înmatriculare ale mașinii și au rupt-o la fugă prin curțile și prin grădinile localnicilor, dar în direcții diferite.

Oamenii legii au decis să-l urmărească pe unul dintre cei doi și au reușit să-l prindă la un momemnt dat, însă efortul lor a fost în zadar, pentru că imediat în jurul acestora s-a strâns o ”haită” de circa 20 de țigani, ”urmăritul” făcând parte din aceeași etnie, iar când să-l imobilieze polițiștii, cei doi ”rutieriști” au fost amenințați cu bolovani de câțiva dintre romi, fiind necesar ca unul dintre polițiști să riposteze din nou cu arma din dotare. Acesta a mai tras două focuri în plan vertical, însă fără succes, întrucât infractorul fusese ”smuls” efectiv din brațele polițistului și datorită legislației extrem de stricte în cazul folosirii armei din dotare, oamenii legii s-au văzut nevoiți să se ”mulțumească” doar cu identificarea vizuală a țiganilor.

”Doi agenți de la Poliția Rutieră au identificat în trafic un autoturism căruia i-au făcut semnalele specifice pentru oprire, însă nu a oprit. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, pe drum oamenii legii fiind nevoiți să tragă câteva focuri de armă în plan vertical, după care au ajuns în Izvin. La un moment dat șoferul a oprit mașina, iar cei doi ocupanți ai acesteia au sărit din vehicul și au fugit în direcții diferite. Au intrat în curtea unui localnic, iar în ajutorul fugarilor au sărit alți cetățeni de etnie romă, care au încercat să intimideze polițistul. Mai mult, aceștia au amenințat oamenii legii cu acte de violență, având câțiva bolovani în mâini, iar în acel moment unul dintre polițiști a tras din nou câteva focuri de armă în plan vertical. Între timp au fost anunțați și Polițiștii de Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), mascații care s-au deplasat la fața locului pentru a restabili ordinea. Cu ajutorul colegilor de la Serviciul pentru Investigații Criminale (SIC), una dintre cele două persoane care erau în mașină a fost identificată, are 29 de ani. Identificat a fost și unul dintre cei care a amenințat polițistul cu acte de violență. Am aflat cine sunt cei doi, dar încă sunt căutați. Se fac cercetări în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat, conducerea unui autoturism cu numere de înmatriculare false și la propunerea procurorului și pentru ultraj” ne-a informat Ionuț Bocancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Asistăm din nou la o încălcare gravă a legii, iar dovada că polițiștii sunt ”legați de mâini” tocmai de legea pe care ar trebui să o aplice face imposibilă misiunea acestora atunci când au de-a face cu infractorii, indiferent care este etnia, culoarea, sexul sau religia acestora. De menționat este faptul că agentul care a tras focurile de armă în plan vertical a fost nevoit, ca în orice situație de acest gen din România, să dea explicații câteva ore bune pentru fiecare glonț folosit. Să fie necesar un nou caz SAȘA DISICI pentru ca polițiștii români să poată face uz de armă, măcar atunci când le este pusă viața în pericol? Ca să nu mai pomenim despre reacția pe care aceștia o pot avea atunci când este pusă viața unui simplu cetățean în pericol…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare