Scandal cu împuşcături la Berini: 40 de ţigani au venit să bată copiii românilor cu parii. Poliţia a ajuns după două ore!

- Advertisement -

Scadal cu focuri de armă, aseară, în localitatea timişeană Berini. Conflictul a izbucnit între o familie de ţigani şi una de români şi în jurul orei 23. Din informaţiile de până acum cele două familii erau cunoscute ca rivale, iar tensiunile au atins punctul culminant aseară, după ce, ţiganii au intrat într-o zonă de pădure deţinută de familia de români şi au tăiat lemne.

Nu mai puţin de nouă indivizi cu vârste între 21 şi 62 de ani s-au încăierat , iar situaţia a degenerat atunci când unul din tinerii implicaţi în scandal a scos un pistol. Din fericire, focul de armă tras de acesta a fost tras în plan vertical, iar arma era una cu gloanţe de cauciuc deţinută legal, omul având o autorizaţie de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș. Toţi cei implicaţi în scandal au fost duşi la audieri la Secția1 Poliție Rurală Timișoara. După mai multe verificări, oamenii legi au decis ca opt dintre cei implicaţi în scadal să fie reţinuţi pentru 24 de ore.

Reprezentanţii IPJ Timiş au declarat că „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârsițirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, încăierare și uz de armă fără drept”. Un localnic din localitatea Berini a explicat pentru Vocea Timişului că ţiganii defrişează pădurile dn zonă în mod ilegal de mulţi ani, fără a fi însă deranjaţi de oamenii legii. „Am sunat la 112 în nebunie şi poliţia a venit după două ore. S-au împuşcat nişte ţigani, au venit să bată copiii cu pari în centru pentru că ţiganii tot furau lemne şi copiii îi tot pârau la poliţie. Au ras pădurea, ce să mai fure. Aseară au venit cu parii vreo 30 sau 40 de ţigani. Pădurea e proprietate privată fiecare localnic are două, trei hectare”. ne-a declarat martorul.

UPDATE: Ordonanţa de reţinere expiră la ora 23:30, astfel că cei opt reţinuţi vor fi eliberaţi din arestul IPJ Timiş. În cauză procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, inclusiv faţă de tânărul care a tras un foc de armă în legitimă apărare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img