Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu se ia la trântă cu țiganii din Timișoara: Vă dau aprobarea dacă dați jos turnulețele!

- Advertisement -

Nicolae Robu a fost înștiințat în urmă cu câteva zile, pe Facebook, despre faptul că pe strada Romulus, la numărul 11, se efectuează lucrări la un imobil ce aparține lui Florin Rădulescu, țigan plecat din Timișoara și stabilit în Franța, stat a cărui cetățean a devenit cu acte în regulă. Poliția Locală a trecut luni prin ”zonă” și, constatând că lucrările se fac fără a deține o autorizație emisă de Primăria Timișoara, a sancționat proprietarul cu suma de 5.000 de lei, însă, nemulțumit de ”turnulețele” specifice locuințelor țiganilor, Robu a decis ieri să facă o vizită proprietarului.

Poliția Locală a făcut verificările de rigoare, iar concluzia la care a ajuns Robu e clară.”Există doar un certificat de urbanism pentru punerea în siguranţă a clădirii, pentru că au început cu multă vreme lucrările, dar în loc să se conformeze şi să facă demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie s-au gândit să continue lucrările prin sfidarea legii şi să construiască o casă cu turnuleţe”, a răbufnit Robu.

Culmea, la momentul în care primarul a ajuns în fața imobilului, muncitorii erau pe schele şi lucrau tocmai la turnuleţe, deși polițiștii locali au pus în vedere proprietarului că este obligat să înceteze imediat lucrările. ”De azi vom avea supraveghere permanentă și vom da amenzi peste amenzi. Nimeni nu are nimic cu ei sau cu etnia lor, dar vom interveni cu maximă fermitate. Nu putem să acceptăm ca nişte cetăţeni să își bată joc de oraşul ăsta. Aici există nişte reguli, nu îşi pot bate joc de oraş cu nişte turnuleţe”, a spus Robu.

Imediat și-a făcut apariţia şi Florin Rădulescu, proprietarul clădirii, acesta fiind conștient de faptul că pe proprietatea sa s-a încălcat legea. ”Îmi asum responsabilitatea dacă s-a făcut o greşeală. Am fost în audienţă peste tot şi acum casa se pune în siguranţă să nu plouă înauntru şi să nu se distrugă. Am primit un proces verbal, am plătit amenda, am fost în audienţă şi toate actele sunt pe rol. Am un aviz favorabil de la «Monumente» pentru punerea în siguranţă”, a explicat cetățeanul, care a solicitat primarului să nu considere că este rea intenţie. ”Eu sunt mândru de etnia mea și fie că suntem romi, unguri, nemţi sau români, pădure fără uscături nu există. Şi eu sunt împotriva celor care au greşit, dar nu trebuie să îi puneţi în aceeaşi oală pe toţi romii. Dacă s-a făcut o greşeală nu a fost cu rea intenţie, însă nu puteam să las casa descoperită. Dacă o lăsam aşa şi cădea ceva în capul trecătorilor eu plăteam”, a spus, revoltat, Rădulescu.

Proprietarul se declară dispus să renunţe la turnuleţe, deşi la data la care au fost ridicate, acestea s-au făcut cu autorizaţie de la Primări, în anii ’90. “La turnuleţe sunt autorizaţii din anii ’90. Mă gândesc să renunţ la ele dacă mă sprijiniţi cu autorizaţiile”, l-a ”îmbunat” Rădulescu pe Nicolae Robu. Răspunsul edilului timișorean a venit la fel de prompt: ”Dacă vreţi să fiţi priviţi cu ochi mai buni de cetăţenii oraşului, faceţi şi dumneavoastră aceste gesturi. Eu personal vă dau aprobarea finală și vă asigur că dacă daţi jos turnuleţele veţi avea un tratament de maximă celeritate. Viteză maximă! E o dorinţă a timişorenilor, care ar fi bucuroși să dispară turnuleţele”, a replicat Robu.

Foto: Constantin Duma

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore