Medici fără frontiere! Într-o schemă de cămătărie, chirurgii Kamal Al Barri și Răzvan Tîrziu de la ”Clinicile  Noi” i-au scos din joc pe oamenii de afaceri Dan Dinu și Alberto Gattinara

- Advertisement -
Și nu numai că doctorii, pe paliere de comandă și la înțelegere cu o serie întreagă de entități, printre care și un alt clan de cămătari cu ștaif, condus de Gavriluță Tuță Martinescu, l-au tricotat pe țiganul Urian Stancu, mai ceva ca la ușa cortului! Căci, așa cum rezultă din cele 32 de volume ale dosarului DIICOT, ”bancherii” au reușit să anihileze până și rămășițele unei concurențe oneste care, neștiind despre combinațiile obscure din spatele scenei, s-a arătat interesată de licitația publică pentru adjudecarea celor 8 apartamente din imobilul ultracentral de pe strada Beethoven nr. 2 din Timișoara, casă care, pe atunci, încă se afla în patrimoniul țiganului de mătase.

Cert e că, după o regie ca la carte, oamenii de afaceri Dan Dinu, proprietar al celebrului brand timișorean ”Del Corso” și dezvoltatorul imobiliar, italianul Alberto Gattinara, au fost scoși din joc, direct pe tușă, culmea, fiind acuzați că sunt…interpușii țiganului Urian Stancu. De noaptea minții! Mai mult, ca treaba să fie clară și fără stres, așa cum spun și procurorii Direcției de Investigații a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, la licitația publică din biroul executorului judecătoresc, cămătarii Martinescu și Al Barri, înconjurați de ”săgeți” și ”mâini moarte”, toți pe blat și la înțelegere, au votat, cum altfel decât într-un mod democratic și cu două mâini pe sus, eliminarea de pe teren… a ”paravanelor” Dinu și Gattinara. În aplauze și huiduieli!

Deși din toate probele de la dosar, în special din stenogramele unor interceptări telefonice sau ambientale, rezultă cât se poate de clar că, de fapt, înțelegerea ascunsă a fost între cămătarii Gavriluță Tuță Martinescu și Kamal Al Barri. Nicidecum între oamenii de afaceri Dan Dinu și italianul Alberto Gattinara și sub nicio formă ca interfață a țiganului Urian Stancu! Mai mult, din probatoriul DIICOT reiese limpede că sirianul Al Barri era cel care își coordona ”săgețile” cărora, de altfel, le-a și alimentat conturile bancare cu sume de bani, tocmai ca aceștia să poată plăti garanțiile de participare la licitația publică, în vederea achiziționării celor 8 apartamente din imobilul ultracentral de pe strada Beethoven nr. 2. Și nu doar că le-a alimentat conturile, ci le-a și deschis! După care, așa cum rezultă din stenograme, ca un adevărat șef de clan, le-a dat azimut și le-a ordonat ”mâinilor moarte”, efectiv, să meargă la licitația publică.

Dincolo de vicierea rezultatului și trucarea clară a licitației, un alt aspect este extrem de important: identitatea ”săgeților” lui Kamal Al Barri! Și, în ecuația imobilului de pe strada Beethoven nr. 2, chirurgul-cămătar a folosit un conațional și un confrate. Mai exact, pe mecanicul auto Kadam Nizar și pe medicul Răzvan Vlad Tîrziu. Și ca să nu existe niciun dubiu asupra identității chirurgului Tîrziu, înregistrat în analele celor de la Crimă Organizată, la capitolul ”membrii grupării infracționale” sub titulatura de ”adjudecatar cu rol în disimularea provenienței și circulației bunurilor provenite din infracțiuni”, menționăm faptul că CNP-ul acestuia, așa cum rezultă din dosarul DIICOT, este unul și același cu cel de pe contractul său de muncă, încheiat cu  Spitalul Clinic Municipal Timișoara, pe perioadă nedeterminată, cu nr. 871 din 10 iunie 2013.

La fel stau lucrurile și în cazul colegului său de breaslă, chirurgul-cămătar Kamal Al Barri: CNP-ul din dosarul DIICOT, în care medicul este acuzat de activități bancare fără licență și neimpozitate, este identitic cu cel de pe contractul de voluntariat nr. 39 din 20 decembrie 2021, valabil pe un an de zile, încheiat cu aceeași unitate sanitară. Așadar, azi, avem doi medici-chirurgi, colegi de serviciu la ”Clinicile Noi”, ambii componenți ai lotului infracțional ”Martinescu” – pe de-o parte dr. Al Barri, un cămătar notoriu și ”persoană de bună credință”, iar celălalt, dr. Tîrziu, ”săgeată” a primului, în rolul unui ”adjudecatar și disimulator de bunuri provenite din infracțiuni. Da, deși pare incredibil, vorbim despre două cadre medicale, ambele aflate sub contract cu Spitalul Clinic Municipal Timișoara și ambele acuzate de către procurorii DIICOT de aderare la grup infracțional organizat!

Inocența întruchipată

Evident, singurul personaj din tot acest maraton de fapte penale, care se crede victimă a organelor de stat și a jurnaliștilor de la voceatimisului.ro, este cămătarul Kamal Al Barri. Și dă cu zoaiele pe Facebook, cum apucă, direct sau indirect, prin intermediul unor conturi strâmbe de români-neaoși, dar cu topică arabă, care încearcă să ne convingă că sirianul ”a ajutat sute sau chiar mii de persoane”, fără să fie în stare să nominalizeze… măcar una! Deși, toată lumea știe, deja, cum și-a simulat sirianul dragostea și afecțiunea față de fiica fostei președinte a Curții de Apel Timișoara, la înțelegere cu soția sa, doar ca să-și conserve averea obținută ilicit de la frații Basel și Haitham Hamati cu o dobândă fixă și neimpozitată de…5%! Totul e negru pe alb, pe suport audio-video!

Și Al Barri o dă de garduri, exact ca acum mai bine de 15 ani, când i-a aruncat în stradă pe conaționalii săi, cămătărindu-i ca la ”Nufărul” și refuzând să le întoarcă în patrimoniul familial bunuri care, pentru un împrumut de 280.000 USD au fost lăsate în ”garanție”, sub forma unor contracte simulate de vânzare-cumpărare. Placa pentru public e fix aceeași, la milimetru: ”…am dușmani ca oricine, totul pornește de la ciudă și invidie!”. În rest, tot ce e legat de persoana sa sunt ”minciuni, minciuni, minciuni” iar jurnaliștii sunt, cum altfel, decât fără morală, fără profesionalism și incompetenți ca ”o tumoră endocrină care varsă toxinele ei în societate cu aberație și povești de adormit copii, amalgam de minciuni”.

Așadar, continuăm să-l îmbrăcăm pe chirurgul-cămătar Kamal Al Barri în cerneală, doar ca să-l dezbrăcăm de caracter! Și, azi, o facem pe munca procurorilor și ofițerilor de la DIICOT. Mai exact, la fel ca și până acum, pe probe, nu pe basme. Și în volumul cu nr. 3 al anchetei penale, la rubrica ”contracte notariale perfectate de către cămătari”, printre zecile de victime ale ”bancherilor” din clanul Martinescu, intitulate drept ”cazuri”, apare, la pagina 31, și numele țiganului Urian Stancu. Concluzia procurorilor, pe scurt, sună cam așa: în contul unui împrumut de 50.000 euro, Stancu a pierdut o casă din centrul Timișoarei, pe strada Beethoven nr 2, imobil compus din 8 apartamente, toate intabulate separat.

Practic, la data la care imobilul țiganului a fost scos la licitație publică, conform documentelor, acesta acumulase o datorie de circa 150.000 euro către clanul Martinescu, plus alte 8000 euro reprezentând cheltuieli judiciare. Minunea face că la dosarul execuțional să fi existat și un raport de evaluare, făcut și asumat de către un inginer timișorean, care a funcționat în ecuație ca PFA, și care, așa cum spun procurorii DIICOT, a subevaluat mult imobilul din strada Beethoven nr 2, coborându-l la suma ridicolă de 536.500 euro. Și afirmația magistraților se bazează pe un alt raport de evaluare, de data aceasta al firmei de asigurări Allianz-Tiriac care nota, în dreptul imobilului, valoarea de 1,5 milioane euro. Probe, nu… ”povești de adormit copii”!

Alba-neagra imobiliară

Și nu jurnaliștii de la voceatimisului.ro, ci tot angajații DIICOT mai spun, nu din basme ci după ce au probat, că ”bancherul” Gavriluță Tuță Martinescu, în conveniență cu distinsul chirurg timișorean de talie mondială, ”salvator a sute și chiar mii de persoane”, reputatul Kamal Al Barri, în calitate de adjudecatar, au reușit să-l deposedeze pe țiganul Urian Stancu de imobilul de pe strada Beethoven nr. 2 din Timișoara pentru ”derizoria suma de 170.000 euro”. Iată și rețeta scrisă de procurori, așa cum rezultă ea din volumul 3, pag 35: ”La ultimul termen, casa lui Urian Stancu a fost achiziționată de mai mulți interpuși ai lui Kamal Al Barri (Kadam Nizar, Răzvan Vlad Tîrziu) fapt reieșit și din interceptările telefonice când Kamal îi trimite efectiv la licitație, după ce le deschide și le depune acestora bani în cont”. Sublinierea, ca să știe și cei doi medici-chirurgi de la ”Clinicile Noi”, Kamal al Barri și Răzvan Vlad Târziu, nu aparține jurnaliștilor, ci procurorilor!

Mai mult, se arată în ordonanța de prelungire a urmăririi penale, la unele licitații, pentru că existau persoane de bună-credință, care ar fi dorit să achiziționeze imobilul din str. Beethoven nr.2 cu sume cuprinse între 500.000-700.000 euro, recte Dan Dinu și Alberto Gattinara, ”sub pretextul că ar fi interpușii părții vătămate Urian Stancu, le-a fost refuzată participarea”. Și partea cea mai mișto e că, așa cum rezultă tot din documentele DIICOT, nu din ”povești de adormit copii” ale jurnaliștilor, medicul Kamal Al Barri ar fi încercat să împuște doi iepuri deodată. Practic, a vrut să-i înșele atât pe cămătarul Martinescu, în calitatea de creditor, cât și pe țiganul Urian Stancu, din postura de debitor.

În primă fază, pe la spatele “colegului” Martinescu, cămătarul Al Barri și-a încercat norocul cu Urian Stancu, așa cum notează procurorii: ”Înainte de a aranja licitația cu Martinescu Gavriluță Tuță, Kamal Al Barri a încercat să întocmească la notarul Albu un antecontract de vânzare-cumpărare al imobilului prin care Urian Stancu să fi primit 130.000 euro pentru ai achita lui Martinescu debitul, iar într-un termen de un an, partea vătămată să restituie 260.000 euro. În caz de nerespectare a termenului, la final, ar mai fi primit 35.000 euro, după care Kamal ar fi intrat în proprietatea imobilului. În realitate, Stancu Urian ar fi fost înșelat…

Și tot magistrații de la DIICOT confirmă că probele ambientale au scos la iveală faptul că, în cazul imobilului de pe str. Beethoven nr 2 din Timișoara, între Martinescu Gavriluță Tuță și chirurgul Kamal Al Barri exista, fără niciun dubiu, o înțelegere de aranjare a licitației, care s-a și materializat, de altfel. În sensul că Martinescu ar fi urmat să-și recupereze creanța de 150.000 de euro și să mai primească o altă despăgubire pentru deranj din partea sirianului, în sumă de 130.000 euro, în momentul în care licitația s-ar fi terminat în favoarea lui Kamal Al Barri și a ”săgeților” sale, Kadam Niazar și dr. Răzvan Vlad Tîrziu. Și așa s-a și finalizat!

Doar că, așa cum notează și cei de la Crimă Organizată, după ce s-a dat termen de intabulare a noilor și fericiților proprietari din familia de ”mâini moarte” a lui Kamal Al Barri și s-a dispus distribuirea creanței de 150.000 euro către cămătarul Martinescu, la câteva zile după adjudecarea imobilului din str Beethoven nr.2 din Timișoara, fostul creditor al țiganului Urian Stancu, nimeni altul decât același Tuță Martinescu, culmea, a contestat licitația, deși avea toți banii în buzunar! După care, la alte câteva zile, revenind la sentimente mai bune, și-a retras-o! Și explicația, evident, este una extrem de simplă: chirurgul-cămătar Kamal Al Barri a uitat subit, dar și-a reamintit la fel de brusc, de ”deranjul” de 130.000 euro către confratele său, Tuță Martinescu, om serios care pusese umărul la aranjarea licitației, așa cum subliniază și procurorii de la DIICOT.

Și e cât se poate de clar că furia lui Martinescu și contestarea licitației pentru imobilul din plin centrul Timișoarei nu a plecat din milă și empatie față de țiganul Urian Stancu. Și nici din faptul că, dintr-o dată, cămătarul a realizat că, dacă ar fi acceptat intrarea în joc a oamenilor de afaceri Dan Dinu de la ”Del Corso” și a dezvoltatorului italian Alberto Gattinara, cel pe care l-a impozitat la sânge ar fi putut rămâne cu mai mulți bani în buzunar, dacă apartamentele s-ar fi achiziționat cu 700.000 euro și nu cu 170.000 euro, atât cu cât le-au cumpărat Al Barri și ”săgețile” sale.

Ideea e că Martinescu ar fi rămas, oricum si sub orice formă, indiferent de demers, cu aceeași creanță de 150.000 euro. Singura diferență de substanță e că, spre deosebire de Kamal Al Barri, cămătarul Tuță Martinescu nu ar fi putut pretinde, nici în vreo sută de vieți, o suprataxă de ciumeg pentru trucarea licitației la imobilul din str. Beethoven nr 2, în valoare de alți 130.000 euro, nici de la Dan Dinu si nici de la Alberto Gattinara. Așa că a ales să meargă, la sigur, pe căi bătătorite, deja!

Totuși o chestiune de logică, se impune: dincolo de evidență, cum de a fost posibilă acceptarea și validarea unei contestații din partea lui Martinescu, care să fie notată și în Cartea Funciară a imobilului, atâta timp cât, ca urmare a finalizării licitației, cămătarul nu mai avea nicio calitate în dosarul execuțional, căci își recuperase, în totalitate, creanța? Asta-i întrebarea de 100 de puncte! Una la care vom încerca să răspundem, cât de curând. Tot cu probe, nu cu “povești de adormit copii”, asta ca să nu se mai streseze militanții activi de tastatură din clanul chirurgului-camătar Kamal Al Barri…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img