Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Probă video! Chirurgul-cămătar Kamal Al Barri a câștigat procesul împotriva fraților Hamati, la Curtea Supremă de Justiție, în momentul în care a pus piciorul în sala de judecată, alături de fosta președintă a Curții de Apel Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Adevărul e unul singur și asta o știe, fără nicio emoție și la prima strigare, toată comunitatea arabă din Timișoara: sirianul Kamal Al Barri este, în primul rând, un cămătar feroce și, abia mai apoi, medic-chirurg la Spitalul Municipal ”Clinicile Noi”. Că mai lucrează sau nu în cadrul unității sanitare sau e doar un simplu prestator de servicii medicale, în baza unui contract de voluntariat sau de gărzi, nici nu mai contează. Important e că cele două meserii, cea de cămătar și cea de doctor, sunt absolut incompatibile una cu cealaltă!

Până la urmă, ca să fim corecți, dă bine la clienți, nu la pacienți, că în timpul zilei ”bancherul” se laudă că îmbracă halatul alb și salvează vieți. Trebuie să recunoaștem că meseria, în sine, sporește gradul de încredere și crește respectul în față potențialelor victime! Și nu unul, ci zeci de interlocutori, intervievați de voceatimisului.ro, au confirmat că doctorul Kamal Al Barri a fost mereu pe fugă, când jocul de-a șoarecele și pisica a devenit tensionat, motivând că trebuie să plece deoarece… are pacient pe masa de operație! Cel puțin, asta rezultă din convorbirile telefonice, imaginare sau nu, cu…”colegii de serviciu”, discuții care au fost purtate, întotdeauna, de față cu debitorii.

Și, deja, așa cum știe o Românie întreagă, Kamal Al Barri a intrat în liga mare a cămătarilor timișoreni în momentul în care i-a fezandat și împachetat, ca la ”Nufărul”, pe conaționalii săi, frații Basel și Haitham Hamati, lâsându-i în pielea goală și aruncându-i în stradă, ca pe ultimii oameni. După ce i-a cămătărit, de i-a rupt! Așa se face că, la o dobândă de 5%, neimpozitată și nedeclarată fiscal, Al Barri i-a creditat pe sirieni, în tranșe, cu suma de 280.000 USD, în schimbul unor garanții imobiliare de zece ori mai mari, undeva în jur de 2.5 milioane USD. Tot gajul, în baza unor contracte directe de vânzare-cumpărare, evident, simulate, așa cum rezultă din probatoriul audio-video! Asta, doar pentru a acoperi activitățile ilegale de bancher ale lui Kamal Al Barri si de a ascunde de ochii autorităților împrumuturile cu garanții imobiliare!

Cert e că, după ce au plătit peste 400.000 USD, frații Hamati și-au vrut averea înapoi, dar nu a fost să fie căci, nici măcar în schimbul unei ”amenzi” de încă 1 milion USD, medicul-chirurg nu s-a lăsat înduplecat să dea din mână o așa castană. Și n-a cedat nici în fața fugarului Omar Haissam, la vremea respectivă președintele Ligii arabilor-sirieni din România și nici măcar la rugămintea consulului Siriei de la București care a făcut deplasarea la Timișoara, în teren, pentru a face pace între Al Barri și Hamati. Și diplomatul a venit degeaba la întâlnirea programată pe malurile Begăi căci, în stilul consacrat, în ziua judecății sau a plății, chirurgul nu s-a prezentat la ”raportul de gardă”, lăsând vorbă că a plecat cu treburi urgente…în Siria!

Zodia norocoasă

Așa cum am demonstrat deja, chiar cu materialul clientului, Kamal Al Barri i-a tricotat pe frații Basel și Haitham Hamati, după modelul ”două ochiuri pe față, două pe dos”, cu ajutorul fostei președinte a Curții de Apel Timișoara, judecătoarea Gabriela Sârbu. Pe care a prostit-o că-i ia fiica în căsătorie, ticluind o regie de prost gust, împreună cu soția sa, chipurile, de care ar fi vrut să divorțeze ca urmare a unor neînțelegeri, doar de teama de a nu-și pierde averea, dobândită în mod ilicit și bazată, exclusiv, pe activitățile de cămătărie! Că Al Barri a simulat intenția de căsătorie în familia Sârbu și că nu a făcut decât un joc de rol pervers pentru a-și pune la adăpost ”garanțiile” fraților Hamati, rezultă clar și fără drept de apel din probele video pe care voceatimisului.ro le-a prezentat, deja. Negru pe alb!

Cert e că scenariul a mers mult mai departe! Căci, după ce le-a luat fața debitorilor săi, câștigând procesele pe linie în instanțele de pe malurile Begăi, doar din postura de ”viitor ginere” al președintei Curții de Apel Timișoara – asta în timp ce frații Hamati stăteau pe canapeaua din sufrageria judecătoarei iar chirurgul ”lucra” direct din dormitorul aceluiași imobil – Kamal Al Barri a mai avut un ultim mare hop de trecut, chiar la Curtea Supremă de Justiție de la București. Și pentru a rămâne în posesia averii fraților Hamati, așa cum recunoaște de unul singur, chiar în probele video, medicul sirian a fost în stare să jure strâmb chiar și în fața lui Allah cel Atotputernic.

Și scena, așa cum povestește Kamal Al Barri, a avut loc fix în incinta unei moschei din capitala de pe malurile Dâmboviței, acolo unde a fost dus de mână, ÎNAINTE de începerea procesului de la Curtea Supremă de Justiție, chiar de către fosta președintă a Curții de Apel Timișoara, la vremea respectivă, Gabriela Sârbu, fiind deja avocat: ”M-a dus la moschee. M-a însurat cu forța, înainte de proces. Am acceptat…ce era să fac?”. Conform probelor audio-video, care au intrat în posesia voceatimisului.ro și care se întind pe mai bine de 15 ore de peliculă, partea interesantă pentru frații Basel și Haitham Hamati abia acum începe. Doar pentru simplul fapt că, încă din momentul în care Kamal Al Barri a pus piciorul în sala de judecată de la Curtea Supremă de Justiție și s-a așezat în băncuțe, așteptând să înceapă ședința, cămătarul era deja…câștigător!

Iată pasajul: ”Avocații lor (n.n – a fraților Hamati) erau Valeriu Stoica (fost ministru) și Flavius Baias (fost secretar de stat). A venit cu papion și cu baston. Un mare barosan. Are carismă. Și a început ședința moment în care, la vederea completului de judecată, bătrâna (n.n – fosta președintă a Curții de Apel Timișoara) m-a tras de mânecă și mi-a zis <Kamal, am câștigat!>. Am crezut că a luat-o razna dar, ulterior, mi-am dat seama că a recunoscut pe cineva din completul de 3 judecători de la Curtea Supremă”. Și Kamal Al Barri nu a greșit căci, așa cum tot el povestește, avocata Gabriela Sârbu o recunoscuse chiar pe președinta completului de judecată.

Abia după dezbaterile de la Curtea Supremă de Justiție și proaspăt însurat ”cu forța”, chiar în mijlocul Bucureștiului, cămătarul Al Barri, așa cum și recunoaște în mărturiile-fluviu de pe suport video, a aflat că, în urmă cu zece ani față de ziua procesului, ”bătrâna” Gabriela Sârbu a avut-o la un curs pe teme de justiție, chiar la Timișoara, pe președinta completului de la Curtea Supremă, care-i judecase dosarul. Și, cum femeia nu a avut unde să doarmă, spune cămătarul, judecătoarea Gabriela Stanciu a luat-o pe colega ei la ea acasă și a cazat-o pe o perioadă de șase luni, cât a durat cursul: ”Așa s-au împrietenit…”.

Matematică personală

Și din colajul video de mai jos se mai desprinde un lucru, clar ca lumina zilei: că Al Barri este un cămătar feroce și fără scrupule și că are maniera sa unică de a aplica formulele matematice. Practic, așa cum și recunoaște, totul funcționează după un singur principiu – dobândă peste dobândă! În doi timpi si trei mișcări, acesta confirmă că din împrumutul de 280.000 USD, acordat fraților Hamati în tranșe și cu o dobândă de 5%, se făcuseră, între timp, plăți de peste 400.000 USD, și că războiul ar fi fost aplanat dacă, pe lângă ce se achitase deja, debitorii ar mai fi pus jos, pe masă, încă 1.250.000 USD. Niște povești pur și simplu pentru că niciodată Kamal Al Barri nu a intenționat să mai returneze terenurile și imobilele gajate de frații Hamati, cu atât mai mult cu cât valoarea acestora a crescut și a ajuns să acopere de 10 ori împrumutul acordat și simulat sub forma unui contract de vânzare-cumpărare.

Adevărul e că acest modus-operandi al lui Kamal Al Barri, care a fost exersat în detrimentul conaționalilor săi sirieni, nu este singular. Nici vorbă! Sunt zeci de mărturii identice cum că, în ziua scadențelor, cămătarul se dădea lovit și de negăsit, doar ca să nu returneze ”garanțiile” sau, dacă e să vorbim pe acte, ”proprietățile”.

Și primul caz care ne vine repede în minte este cel al nu mai puțin celebrului Csirco Istvan (zis Piști), fost membru marcant al lumii ”bune” din Timișoara, din păcate, decedat în urmă cu un an. La Csirco lucrurile au mers blană: a luat de la Kamal Al Barri 100.000 euro cu 10% dobândă pe lună și a lăsat în garanție, evident, sub forma unui contract de vânzare-cumpărare, 150 ha de teren arabil. Și terenul a rămas, după aceeași rețetă a exploziei prețurilor, în proprietatea familiei Al Barri, care nu a mai dorit să-l retranzacționeze, deși debitorul îl aștepta pe ”bancher” cu banii pe masă ca să încheie socotelile.

Lista e lungă, maniera de lucru…la indigo. Și o să vă dumiriți, în totalitate, imediat după ce ne intersectăm cu stenogramele din cele 32 de volume ale DIICOT Timișoara, o muncă titanică depusă de procurorii și ofițerii de Crimă Organizată în vederea destructurării celei mai mari rețele de cămătari din vestul României: Clanul Martinescu. Și, evident, Kamal Al Barri e nelipsit din volumele DIICOT și, cum altfel, decât pe buzele tuturor cămătarilor, avocaților și executorilor. Atât el cât și interpușii săi: o faună pestriță și demnă de orice insectar sau acvariu de la muzeul național de istorie naturală ”Grigore Antipa”…

2 COMENTARII

  1. Gunoi absolut….toți banii din lume nu pot suplini lipsa ta de caracter…..sper sa te întâlnești cât mai repede cu Pisti….proprietățile o sa-ti rămână aici……T

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare