Flagrant video. Chirurgul-cămătar Kamal Al Barri recunoaște că și-a regizat intenția de căsătorie cu fiica fostei președinte a Curții de Apel Timișoara doar de teamă ca să nu-i fie confiscată averea ilicită!

- Advertisement -
Și tot scenariul de film artistic a fost la înțelegere cu soția și socrii săi, așa cum rezultă din peste 15 ore de peliculă video, intrată în posesia vocetimisului.ro. Ideea e că în perioada în care sirianul Al Barri își juca rolul de îndrăgostit, îmbârligând familia judecătoarei Gabriela Sârbu, cum că ar avea intenții dintre cele mai onorabile cu fiica acesteia, urmând chiar să divorțeze, sirianul defila pe holurile Palatului Dicasterial, ca la el acasă, câștigând proces după proces, doar din postura de ”viitor ginere” al președintei Curții de Apel Timișoara.

Fără niciun dubiu, și asta se desprinde din mărturiile video ale lui Kamal al Barri, escrocul de tip sentimental nu a urmărit decât un singur lucru, cum și recunoaște, de altfel: prin influența magistratului, să-și conserve averea ilicită, obținută ca urmare a unor pseudo activități bancare, nefiscalizate și nedeclarate, sub acoperirea unor contracte de vânzare-cumpărare, evident, simulate. Și, Har Domnului, arabul a avut numeroase procese pe rolul instanțelor de judecată bănățene, toate cu un numitor comun: obținerea de titluri executorii pentru evacuări din imobile!

Ca toată lumea să înțeleagă cine este acest ”lover-boy”, trebuie să dăm timpul înapoi și să vă spunem că de mai bine de 20 de ani, în Timișoara, sirianul Kamal Al Barri practică, în paralel, două meserii. Absolut incompatibile una cu cealaltă! Prima, cea de medic-chirurg în cadrul Spitalului Municipal ”Clinicile Noi”, poziție din care e mai mult anonim decât cunoscut deși, când are timp, mai salvează și vieți. În rest, medicul se îndeletnicește cu… cămătăria. Și asta i-a adus faima și l-a așezat la loc de cinste pe malurile Begăi. Dovadă că, azi, orice referire la Kamal Al Barri nu are în față titulatura de doctor, ci cea de cămătar. Iar asta spune tot!

Și, în cele două decenii de dublă activitate profesională, în care a îmbinat chirurgia cu cămătăria, nici o instituție a statului român nu s-a atins vreodată de Kamal al Barri. Nici măcar cu o floare! Deși numele său a fost pronunțat și denunțat în sute de spețe, care au avut legături cu activități bancare ilegale și neimpozitate și, mai mult decât orice, cu tot atâtea vieți distruse și nenorocite. Cert e că, cel puțin până acum, Al Barri a avut întotdeauna un înger păzitor și a căzut mereu în picioare cu toate că au existat și spețe judiciare în care probele împotriva cămătarului – nu medicului! – au fost mai mult decât flagrante. Revenim pe dosarul DIICOT, acolo unde numele lui Al Barri este asociat cu un alt clan celebru de cămătari, Martinescu. Iar, aici, stenogramele sunt de-a dreptul halucinante!

Azi, datorită unor mărturii video absolut șocante, în care erou principal este Kamal Al Barri, suntem în măsură să dezlegăm misterele care au stat la baza ”norocului” celui mai feroce și notoriu cămătar din Timișoara. Mai exact, conexiunile personajului cu justiția din Timișoara care nu fac altceva decât să explice, negru pe alb, că ghinionul victimelor lui Al Barri nu a fost deloc întâmplător, ci strâns legat de: judecători, procurori, notari, executori, avocați și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Și toate combinațiile și nenorocirile sunt explicate, mai mult decât frumos și limpede, așa cum veți vedea în imagini, de însuși cămătarul cu halat alb de la ”Clinicile Noi”.

Și, începând tot de azi, veți avea ocazia să vizionați zeci de situații în care Kamal Al Barri, așezat comod într-un fotoliu și destins la maxim, aruncă cu nume grele din justiție și din lumea oamenilor de afaceri și creionează circuitul capitalului rulant în natură: de la avocatul Radu Motica, fost decan al Facultății de Drept Timișoara la avocat Flavius Baias, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, de la familia Tabrizi, la Talal Ashuri și la familia Hamati și, mai mult decât orice, cum se rezolvau procesele și cum se învârteau banii în cooperativa cămătarilor timișoreni, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Plus, o serie întreagă de rromi de mătase, escrocați și lăsați pe drumuri, ca niște fraieri!

Cazul fraților Basel și Haitham Hamati

Nu există, în Timișoara, vreun arab care să nu știe că frații Hamati au fost lăsați în curul gol de către conaționalul lor, Kamal al Barri. Practic, cămătarul a luat și pielea de pe ei! După care, prin intermediul instanțelor de judecată, i-a aruncat în stradă ca pe ultimii oameni. Și, azi, cu ajutorul mărturiilor inocente ale lui Al Barri înțelegem și cum a fost posibilă minunea cu atât mai mult cu cât, la nivelul anului 2004, Haitham Hamati urla ca din gură de șarpe că medicul de la ”Clinicile Noi” Timișoara practică dobânzi înrobitoare și exagerate. Totodată, că toate garanțiile pentru sumele de bani împrumutate de la Kamal Al Barri, un total de 280.000 USD în tranșe, s-au făcut prin simularea unor contracte de vânzare-cumpărare, nu contracte de împrumut cu ipotecă imobiliară. SIMULARE!

Și atunci, la vremea respectivă, în instanțele de judecată, câștig de cauză a avut Kamal Al Barri, iar frații Hamati au pierdut tot: un imobil pe Calea Lipovei (azi restaurantul Casa Noastră), unul pe Bv Eroilor nr. 10-12, unul în Piața Bălcescu la nr. 5, alte două apartamente cu o cameră, situate pe strada Petofi Sandor si zona Bucovina, dar și două terenuri, în suprafață totală de 8.000 mp, în comuna Giroc. Cert e că, la momentul acela, frații Hamati au afirmat, în mod public, că medicul chirurg îi cămătărea cu o dobândă de 5% pe lună, adică cu 60% pe an, dar Kamal al Barri a negat afirmând că: „Am hotărâri ale Justiției, iar Justiția trebuie aplicată. Ce au zis ei cu activitatea bancară clandestină nu este adevărat. Dacă am avere, asta-i foarte bine. E meritul meu. Totul este la vedere. Pot dovedi cu acte pentru tot. Întrebați-i pe colegii mei. Sunt un om cinstit”.

Cert e că, în perioada 1999-2004, până a izbucnit scandalul, frații Hamati au apucat să-i plătească cămătarului suma de 400.000 USD doar că, între timp, valoarea bunurilor ”înstrăinate” către Al Barri a crescut la 2,5 milioane USD iar în momentul în care debitorii au vrut să închidă socotelile cu bancherul de la ”Clinicile Noi”, acesta le-a mai solicitat un bonus de 1 milion de dolari americani, chipurile, ca să nu iasă în pierdere. Și, paradoxal, Haitham Hamati a fost de acord sa-i plătească lui Kamal Al Barri si „diferența” de un milion USD, dar medicul s-a răzgândit și a refuzat. De aici a început și circul și tot de aici demarează si povestea noastră căci, așa cum rezultă din probele video, la întrebarea cu cât i-a cămătari pe frații Basel și Haitham Hamati, bancherul de la ”Clinicile Noi” spune clar: 5%! Nu o dată, ci de două ori, explicând și cum i-a fraierit pe conaționalii săi dar și cum și-a pus la păstrare profitul…neimpozitat!

Practic, totul a fost un joc de rol! Bine calculat și bine gândit. O scenetă care i-a băgat în buzunarele lui Kamal Al Barri mai multe milioane de euro dintr-o singură mișcare, iar totul a început în momentul în care, chipurile, cămătarul ”s-a îndrăgostit nebunește” de fiica fostei președinte a Curții de Apel Timișoara, judecătoarea Gabriela Sârbu. Când de fapt totul a fost o regie ticluită într-un mod de-a dreptul pervers, așa cum recunoaște cu gura lui cel mai mare cămătar din Timișoara care, în timpul liber, face pe chirurgul pe una dintre secțiile de la ”Clinicile Noi”, în baza unui cod de parafă și a unui drept de liberă practică, garantate de Colegiul Medicilor, instituție condusă de reputatul prof. univ. dr. Lazăr Fulger.

Regia artistică: Kamal al Barri

Nu vom intra foarte mult în detalii și nici nu vom insista foarte mult pe faptele de arme ale lui Kamal Al Barri căci le veți putea viziona în colajul video de mai jos, spuse chiar de chirurgul Spitalului Municipal Timișoara, în fața unei farfurii pline cu alune. Punctăm doar câteva lucruri, ca aspect general, ca să priceapă toată lumea cum funcționează sistemul de justiție în România și cum anumiți petenți sau acuzați, în diverse dosare cu miză, au acces în sufrageriile unor magistrați timișoreni sau, după caz, direct în dormitoarele acestora. Scopul e unul singur: ”aranjarea” unor soluții judecătorești favorabile!

Și dezvăluirile sunt fără perdea și scot în evidență traficul de influență și justiția românească… de sufragerie! Evident, nu vom face tapaj pe viața privată a nimănui decât acolo unde informația are un vădit caracter de interes public și poate justifica demersul jurnalistic și aflarea adevărului. Mai mult decât orice, nu vom pune pe tapet epitetele și metaforele, greu de suportat și de digerat, ale lui Kamal Al Barri la adresa unor conaționali de-ai săi și nici la adresa nepotului său care, între timp, a intrat într-o relație de familie cu fosta președintă a Curții de Apel. Și facem acest lucru doar dintr-un singur motiv: de a evita o vărsare de sânge!

Așadar, acum află și frații Hamati că, în timp ce ei erau în sufrageria judecătoarei Sârbu, Kamal Al Barri era într-unul din dormitoarele imobilului ”la lucru” și cu timpanul lipit de ușa livingului: “Eram cu Marcela în dormitor si <lucram>. Au venit adversarii mei…(n.n – frații Hamati). Fii atent, ce prosti! Au venit sa aranjeze, sa-i ajute pe ei. Între dormitor și camera asta este o camera cu ușa lată, închisă, dar se aude acolo ce se vorbește aici. Și eu stăteam în dormitor și ascultam. Și povesteau de mine. Ea nu i-a zis ca acest arab, care este ginerele meu, e acolo. Și ea mi-a zis: taci din gură, să nu umbli cu Marcela prin oraș…”.

Mizeria e mult mai mare căci, la un moment dat, Kamal Al Barri recunoaște că a pus la cale o adevărată regie artistică, menită să o inducă în eroare pe fosta președintă a Curții de Apel Timișoara și să o liniștească că o va lua de soție pe fiica sa și că relațiile lui cu fosta nevastă sunt dintre cele mai rele, practic, inexistente. Așa a intrat în scenă metoda ”beep-ului”, semnal că pot curge înjurăturile între soți, fără niciun fel de repercusiuni, ci doar de dragul scenetei: ”Fii atentă, mama ei e…așa și așa…și dacă nu jucăm teatru, pierdem tot. Manu (nn –  soția Manuela) m-a înțeles imediat. A și plâns dar i-am zis: <Iubita mea, eu nu fac nimic! Stai liniștită, eu trag de timp cât pot până ce scăpăm de proces>. Și am stabilit cu ea că, în momentul în care-i dau beep și după o sun, trebuie să ne înjurăm, ca să pară credibil că nu ne înțelegem…”.

Și povestea de dragoste a continuat până în momentul în care Kamal Al Barri a câștigat, definitiv și irevocabil, procesul împotriva fraților Hamati. Chirurgul de la ”Clinicile Noi” a rămas cu averea conaționalilor săi, reușind să dovedească că a fost, încă din prima clipă, un cumpărător de bună-credință și nu un cămătar ordinar, iar oamenii de afaceri sirieni au rămas cu dreptatea… în mână!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img