Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieReabilitarea Ambulatoriului de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal costă 10,7 milioane de lei...

Reabilitarea Ambulatoriului de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal costă 10,7 milioane de lei FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiectul de reabilitare, finanțat cu bani proveniți în mare parte din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (Programul Operaţional Regional 2007-2013), dar și de la bugetul local și bugetul de stat, are ca termen de finalizare data de 29 octombrie 2015 şi o valoare totală de 10.694.419,46 lei (TVA inclus), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitată este de 8.421.866,76 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea infrastructurii şi dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale şi a gradului de accesibilitate a populaţiei deservite la standardele impuse de normele europene.

Proiectul propune amenajarea unui ambulatoriu pentru spital, complet funcţional, cu o suprafaţă totală utilă de 612 mp, acoperind atât parterul cât şi demisolul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara cu un număr de 14 cabinete, respectiv 1 cabinet obstetrică, 1 cabinet neonatologie, 4 cabinete obstetrică – ginecologie, 8 cabinete ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente.
Din cele 14 cabinete propuse, 7 cabinete se vor reabilita, moderniza, echipa şi dota, iar 7 cabinete noi vor fi amenajate, echipate şi dotate. Din grupurile sanitare pentru pacienţi 1 grup sanitar va fi amenajat pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi 1 grup sanitar va fi amenajat pentru copii.

Proiectul de modernizare a infrastructurii pentru sănătate la standarde de dotare şi funcţionare europene se face în scopul de a permite prestarea unor servicii medicale de calitate către populaţia Municipiului Timişoara şi a localităţilor periurbane. De asemenea, beneficiar direct este şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara prin prisma eficientizării actului medical şi creşterii numărului de pacienţi odată cu modernizarea infrastructurii şi dotarea cu aparatură medicală la standare europene.

Delimitarea acestuia porneşte de la specificul intervenţiilor medicale efectuate în cadrul ambulatoriului, acestea adresându-se populaţiei feminine dar şi nou-născuţilor cu patologie complexă. ”Populaţia deservită de către ambulatoriul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara este reprezentată de către populaţia feminină din judeţul Timiş şi din judeţele limitrofe din vestul ţării care suferă de afecţiuni tratate la nivel de ambulatoriu: urmărirea în sarcină, screening şi diagnostic antenatal, tratamentul infertilităţii, asistenţă la naştere, ecografie 3D/4D, îngrijirea nou-născutului sănătos şi afectat”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...