Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațiePremiu important obținut de studenții UVT, la nivel național

Premiu important obținut de studenții UVT, la nivel național

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Competiția la care participă echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității ”Al. I. Cuza” Iași, Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, s-a desfășurat în perioada 23–25 aprilie la Cluj-Napoca. Concursul include trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și patru probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Studenții UVT au ocupat locul I la proba științifică de Drept penal și la cele sportive de fotbal și tenis de masă. De asemenea, au ocupat locul II la proba științifică de Drept civil și locul IV la cea de Drept constituțional. La celelalte probe, studenții Universității de Vest au ocupat locurile IV (street-ball) și V (șah).

Clasamentul general al competiției a fost următorul: locul I – Universitatea din București, locul II – Universitatea de Vest din Timișoara, locul III – Universitatea din Craiova, locul IV – Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, locul V – Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, locul VI – Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu.

Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele Facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului și drept internațional public.

”La UVT avem tineri competitivi, creativi, performanți, dovada fiind astfel de rezultate importante în concursuri naționale și internaționale. Important de reținut este că nu contează atât de mult premiul obținut. Marele câștig este ceea ce ei învață pe parcursul competiției, abilitățile identificate și dezvoltate”, a declarat Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT a fost alcătuită din: Oana Suba, Alexandra Bob (Drept civil); Iulia UVT_FD_Hexagon2015Casap, Alexandrina Perian (Drept penal); Mihai Milăr, Denisa Ardelean (Drept constituţional); Bogdan Popa (tenis de masă); Filip Bărnuţ, Alexandru Bonda, Elvis Coman, Cristian Dobre, Alexandru Manea, Alex Manole, Paul Peica, Adrian Semen, Ioan Ugocian (fotbal); Paula Afrim, Alina Dekany, Maria Drăgoi, Sabrina Duţu, Larisa Parlea (street-ball); Alexandru Mîndrean (şah). Pregătirea studenţilor a fost coordonată de conf. univ. dr. Florin Mangu (drept civil), lect. univ. dr. Laura Stănilă (drept penal), lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu (drept constituțional), conf. univ. dr. Florin Moţiu (probe sportive).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...

Universitatea Politehnica Timisoara, cazare in camine pentru toti studentii proprii

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) s-a preocupat mereu de asigurarea unor condiții optime de studiu...