Jandarmii-Grupării-Mobile-din-Timişoara-”cantonament”-draconic-lângă-Giroc-2

Marți, 28 aprilie 2015 și astăzi, 29 aprilie, jandarmii timişoreni au fost ”cantonați” în apropierea localităţii Giroc, unde execută mai multe exerciţii de asigurare şi restabilire a ordinii publice. ”Obiectivul acestei aplicaţii tactice îl constituie antrenarea detaşamentelor mobile de jandarmi de a acţiona eficient în raport cu apariţia şi evoluţia ameninţărilor la adresa ordinii publice, pentru dezvoltarea capacităţii operative, perfecţionarea şi omogenizarea acţiunilor grupării şi îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor şi sarcinilor de serviciu”, ne-a comunicat Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi.

Temele cu caracter practic-aplicativ cuprinse în programul de pregătire au fost centrate, în special, pe asigurarea şi restabilirea ordinii publice, misiunile de bază ale Jandarmeriei Române. În cadrul acestei aplicaţii se desfăşoară mai multe exerciţii complexe în ceea ce priveşte acţiunea subunităţilor mobile şi a celei antiteroriste de jandarmi pentru rezolvarea unor situaţii de criză cu ocazia unor manifestări cu public numeros, urmărindu-se optimizarea modului de acţiune în cadrul dispozitivelor de ordine publică, conform principiului gradualităţii folosirii forţei.

”Procesul permanent de pregătire profesională desfăşurat în cadrul unităţii noastre constituie premisa formării unui personal valoros, prin dobândirea capacităţii de a face faţă noilor provocări generate de dinamica accentuată a climatului de securitate, ordine şi siguranţă naţională”, a mai precizat Bocâncă.