Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialJandarmii Grupării Mobile din Timişoara, ”cantonament” draconic lângă Giroc FOTO

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, ”cantonament” draconic lângă Giroc FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, 28 aprilie 2015 și astăzi, 29 aprilie, jandarmii timişoreni au fost ”cantonați” în apropierea localităţii Giroc, unde execută mai multe exerciţii de asigurare şi restabilire a ordinii publice. ”Obiectivul acestei aplicaţii tactice îl constituie antrenarea detaşamentelor mobile de jandarmi de a acţiona eficient în raport cu apariţia şi evoluţia ameninţărilor la adresa ordinii publice, pentru dezvoltarea capacităţii operative, perfecţionarea şi omogenizarea acţiunilor grupării şi îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor şi sarcinilor de serviciu”, ne-a comunicat Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi.

Temele cu caracter practic-aplicativ cuprinse în programul de pregătire au fost centrate, în special, pe asigurarea şi restabilirea ordinii publice, misiunile de bază ale Jandarmeriei Române. În cadrul acestei aplicaţii se desfăşoară mai multe exerciţii complexe în ceea ce priveşte acţiunea subunităţilor mobile şi a celei antiteroriste de jandarmi pentru rezolvarea unor situaţii de criză cu ocazia unor manifestări cu public numeros, urmărindu-se optimizarea modului de acţiune în cadrul dispozitivelor de ordine publică, conform principiului gradualităţii folosirii forţei.

”Procesul permanent de pregătire profesională desfăşurat în cadrul unităţii noastre constituie premisa formării unui personal valoros, prin dobândirea capacităţii de a face faţă noilor provocări generate de dinamica accentuată a climatului de securitate, ordine şi siguranţă naţională”, a mai precizat Bocâncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Angajati de la Salubritate, înjurați ca la usa cortului de catre locatarul unui bloc!

In plină pandemie cu coronavirus, oamenii au devenit mai rău ca animalele sălbatice. Măcar...

Un spaniol si-a pierdut portofelul in centrul Timisoarei. A ajuns la Consulatul Onorific!

Un cetățean spaniol și-a pierdut portofelul în zona centrală a Timișoarei, acolo unde a...