DIICOT a descins în 68 de locaţii pentru a destructura o reţea COMPLEXĂ de trafic de droguri. Cum acţionau dealerii

- Advertisement -

Acţiune în forţă a Procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timişoara şi a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, în această dimineaţă, când nu mai puţin de 68 de locaţii din Timiş şi Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au fost percheziţionate. Acţiunea oamenilor legii viza destructurarea unui grup infracţional format din 58 de suspecţi, specializaţi în trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic internațional de droguri de risc și de mare risc. Din informaţiile disponibile până acum se ştie că reţeaua era un stratificată şi că traficanţii acţionau cu maximă precauţie vânzând droguri doar persoanelor de încredere, din cercuri apropiate. 80 de suspecţi vor fi duşi la audieri.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara”, a informat DIICOT printr-un comunicat de presă.

Reţeaua era structurată astfel: primul nivel era format din furnizori de droguri care fie se aprovizionau cu cantităţi mari din străinătate, fie deţineau culturi proprii, în vreme ce traficanţii din nivelul intermediar asigurau conexiunea între primul nivel şi ultimul format din dealeri stradali. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar la activităţi participă şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș –Severin, precum și jandarmi.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Politia Locala descopera numarul ”ingrijorator” de drogati din parcurile Timisoarei

Cinci tineri au fost depistați de polițiștii locali consumând...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei...

Mascații au descins in judetul Timis! Falsifacatori de valuta, capturati

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor...

Din aceeași categorie

Categorii Populare