DIICOT a descins în 68 de locaţii pentru a destructura o reţea COMPLEXĂ de trafic de droguri. Cum acţionau dealerii

Date:

Acţiune în forţă a Procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timişoara şi a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, în această dimineaţă, când nu mai puţin de 68 de locaţii din Timiş şi Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au fost percheziţionate. Acţiunea oamenilor legii viza destructurarea unui grup infracţional format din 58 de suspecţi, specializaţi în trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic internațional de droguri de risc și de mare risc. Din informaţiile disponibile până acum se ştie că reţeaua era un stratificată şi că traficanţii acţionau cu maximă precauţie vânzând droguri doar persoanelor de încredere, din cercuri apropiate. 80 de suspecţi vor fi duşi la audieri.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara”, a informat DIICOT printr-un comunicat de presă.

Reţeaua era structurată astfel: primul nivel era format din furnizori de droguri care fie se aprovizionau cu cantităţi mari din străinătate, fie deţineau culturi proprii, în vreme ce traficanţii din nivelul intermediar asigurau conexiunea între primul nivel şi ultimul format din dealeri stradali. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar la activităţi participă şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș –Severin, precum și jandarmi.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare